Reklama

Reklama

Soudce a kat v jedné osobě se vrátil. Tentokrát jeho pomoc potřebuje okradené městečko Hobsonville... Brilantní pistolník Sabata přijíždí do Hobsonville, městečka zcela ovládaného loupeživým baronem McIntockem. Ten drží obyvatele pěkně zkrátka a vybírá závratné daně na budoucí zvelebení městečka. Nebo to alespoň tvrdí… Ve třetím filmu sabatovské série se po Yulu Brynnerovi do role Sabaty opět vrátil Lee Van Cleef. Navzdory jeho přísnému zevnějšku je Návrat Sabaty nejkomediálněji laděným filmem trilogie a divák se může těšit na neutuchající proud gagů, bojových vychytávek i netradičně ukrytých zbraní. (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Druhý sabata-western s výraznou německou příchutí, kdy z filmu přímo dýchá vůně západoněmecké filmové produkce sedmdesátých let. Lee Van Cleef jako vždy zcela neohrožený, bezchybný, nezranitelný a neporazitelný. Zaujme především jeho zbrojní arzenál a hodně nápadité pistolky i skrýše na ně. "Klaďas" číslo je dvě je extrémně neodhadnutelný a vypočítavý - dopadne ještě moc dobře. Možná i na italo podmínky dost přepísknutá hudba - rock, varhany i klasické "elektro" ze syntetizátorů. V žánru však rozhodně nadprůměr - i kvůli dvěma akrobatům takřka hongkongských kvalit. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Návrat Sabaty u mňa dopadol tak ako väčšina filmových návratov a pokračovaní. Nepripúšťal som si až také sklamanie, ale pokračovanie Sabaty je na tom vo všetkých smeroch horšie ako jeho predchodca. Najväčší prúser pramení z divne komediálne ladenej hudby a lacného humoru ako z najhorších filmov dvojice B. Spencer a T. Hill. Filmové pravidlo, že film je tak dobrý ako dobrý je hlavný záporák tu naozaj platí, pretože Sabatov protivník nestojí ani za reč. Po tomto sa L. Van Cleefovi vôbec nečudujem, že v sérii o Sabatovi nepokračoval.Paradoxne ten najlepší Sabata prišiel po 6 ročnej odmlke s tvárou Y. Brynerra vo filme Zbohom Sabata. K jeho sledovaniu nepotrebujete vidieť predchádzajúce diely. Toto druhé pokračovanie som viac menej pretrpel. Mám westerny rád, ale tu nemôžem dať ani ten priemer. 40%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Jedná se o slušný snímek s Leem....vřele doporučuji všem milovníkům spaghetti....a ta opravdu ojedinělá musikální estráda v pozadí se jen tak nevidí(samozřejmě myšleno ve výsadně pozitivním duchu)..."Babababababa..babababababa." :-) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Oproti solídnemu prvému Sabatovi o poznanie horšie, humorné poňatie tomuto pokračovaniu vôbec nesvedčalo a postava samotného Sabatu vďaka tomu stratila rešpekt a vážnosť, ktorú si predtým získala, navyše Van Cleef ju badateľne prehrával. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale jestli naše matky spolu šlapaly, ta moje měla jistě mnohem víc zákazníků.." ;) Velmi bizarní sequel Sabaty, který nedává dohromady příliš mnoho smyslu coby ukázkově vyprázdněný hybrid spaghetti westernu a bizarní surrealistické exhibice, navíc s hudební stylizací gotického hororu, jen ukazuje, že ze řetězu utržený Gianfranco Kramer Parolini místo špaget vařil tortellini.. A tak je mi nakonec vlastně docela buřt, jestli Návrat Sabaty lze považovat za první či druhé pokračování snímku původního, který skutečně měl v adorující snaze o udržení subžánru při životě svůj smysl.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Sabaty pôsobí skoro jak remake. Všetko čo bolo v jednotke sa tu doslovne zopakuje. Ale zatiaľčo jednotka pôsobila ako regulérny western s občasným zľahčením, tak v dvojke pritlačili na komediálnu stránku natoľko, že už to vyzerá ako paródia na westerny. A nie príliš vydarená. Väčšina tých pokusov o humor je trápna a ani Lee Van Cleef sa do Terence Hillovskej rošťáckej polohy vôbec nehodí. Ale v akcii si to našťastie stále dáva. Celkovo tento film drží na hladine priemeru len akcia. Jak skvelé prestrelky, tak aj občasné kaskadérske kúsky. Divné je, že okrem Cleefa sa vrátili aj ďalší dvaja herci z minula, ale hrajú nové ale typovo podobné postavy. Klon Buda Spencera už nie je tak zábavný jak minule a aj ten poskakujúci akrobat skáče menej. No a do tretice nesmie chýbať chlapík, ktorý je niekde medzi a neustále vymýšľa plán jak Cleefa podrazí. Ale bez pušky v bendže už nie je ani zďaleka tak cool a tentoraz som si prial, aby ho Cleef odbachol čo najskôr. Takže vďaka akcii sa to raz dá pozrieť, ale kvalita išla výrazne dole. 5/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vacsinou plati, ze dvojky su regulerne podradne filmy, a Sabata nie je vynimkou. Cinema Italiano milujem, ale tuna reziser Gianfranco Parolini prestrelil : stale je tu Lee Van Cleef, a okrem neho sa objavili aj Giovanni Cianfriglia /Policajt Drabem, Jestli se rozzlobime, budeme Zli/ a Giuseppe Castellano /Milano calibro 9/. Zaporak je biedny, hudba je ako z najhorsich filmov Spencera a Hilla, akcne sceny az samoucelne. Dialogy sa obcas az nedaju pocuvat : 30 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

První díl byl (alespoň u mě) "kult", ale u druhého pokračování sem čekal našlápnutý western s prvky akce. Bohužel nic z toho se nekoná a hodně návratu ubírá komediální prvek, který se sem naprosto vůbec nehodí! Velké zklamání!!! 30% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Sabata je späť, ale tešiť sa možno iba na Van Cleefa, ktorý je opäť nieže ťahúňom celého filmu, ale tentoraz to stojí jedine na ňom. On je - ako vždy - perfektný. Zato zápletka s neustálymi minizvratmi a prekabáteniami sa postupne zunúva. Opäť tu vystupuje viacero zbytočných postáv - v prvom filme to bol napr. skákajúci indián, teraz sú to cirkusoví bratia, z ktorých jeden tiež neustále skáče a ten druhý sa bavká v gumičkou. A takýchto je tam viac - s takýmito naivnými nápadmi môžu prísť asi len Taliani. Ešťeže Sabata si drží svoju chladnú eleganciu, viacero akčných scén ujde, v podstate to nenudí a ani s hudbou to nie je zlé. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už bylo hodně přes čáru. První Sabata byl výborný, ale toto jeho pokračování je dobré tak leda k tomu, aby poskytlo varování, že další páně režisérově porci špaget je lépe se raději velkým obloukem vyhnout. Kéž bych tak tohle viděl před tím, než jsem udělal tu nebetyčnou chybu a pustil si Boží zbraň - už v Návratu Sabaty je totiž naprosto jasně vidět, že Parolinimu definitivně ruplo v bedně... ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem vůbec nechápal děj, soustředím se pouze na vizuální stránku filmu. Neprakta se nemusel kreslit s ilustrací ke Švandrlíkově povídce "Přiblblý Antoušek Milivoj", stačilo tam dát fotku permanentně přiblble se usmívajícího Lee Van Cleefa. To se fakt nedalo. A to k úsměvu přidejme jeho permanentně vykulené oči, vypadal přesně jak žán maré, když si sundaval masku Fantomase. ()

MR007 

všechny recenze uživatele

Na komedii skoro vůbec vtipné, na western málo opravdové akce. Fraška, jde o to do jaké míry to byl záměr... ()

godycz 

všechny recenze uživatele

Druhy dil po roce si udrzi jakoustakou kvalitu. (ne jakoo Django po 20ti letech). U Cleefa mi vadi, ten jeho krysi usmev a kdyz pronasi forky, mohl by to delat s kamenou tvari. Nicmene hudba napohodu a kamera vyborna. Zaber na vyklizeni herny z ochozu byl profi. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Ajaj, tak takhle to dopadá, když se tvůrci rozhodnou popřít všechno, na co jsme si v prvním díle zvykli. Jaký major? Sabata má být přeci neznámá osoba, o které neví nikdo odkud je, kam jde a o co mu jde. Tedy, snad to jediné - o prachy. Tady je však nucen vystupovat jako zcela jiná osoba, vymetající místní okatě zcela německé podniky typu bordely všeho druhu a rozvíjející mnou nepochopenou zápletku. Jeho obojetný kolega R. S. by se mohl dobře stát noční můrou, vidět to ještě jednou. Skutečný kumpán za všechny prachy, tak to má být náhrada za Willyho? Záporák již (naštěstí) zapomenut, Pedro Sanchez s bubnem raději taky. Nepochopitelné, ale stupidní dvojice kaskadérů střílejících z obřích praků po individuích v libovolném počtu a z libovolných vzdáleností se tedy stávají nejsnesitelnějšími postavami. Bordelová výprava - zjevně sen o dokonalosti z hlediska německé koprodukce. Hvězdička za Leeho, jenž byl v této době už nucen hrát v takovýchto dílech a překonávat ničení vlastního legendárního Sabaty, děsivé Paroliniho nápady i dabing ničitele Soukupa. Bum bum ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Horší než první film a v podstatě pro mne nesrozumiteln ý. Občas jsem fakt nechápal jednání postav, unikaly mi celé scény a občas jsem se taky dost významně nudil. Dvacet kusů dávám za pár nápadů a gagů. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Atypické, tudíž zajímavé. A zábavné. O filmu si můžete myslet cokoliv, ale nikdo nemůže povědět, že by scénáristé scénář odflákli. Ze zápletky by měl radost i autor krimi příběhů Edgar Wallace. Jen pravověrní westernisté tohle asi nevydýchají. V rámci žánru za 3,5. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já řadím kvalitativně všechny tři díly zhruba na stejnou úroveň, ačkoli jsem moc nepochopil výměnu Lee Van Cleefa za Yula Brynnera jelikož ti dva jsou si jen málo podobní. Pravda je, že tento film tak trochu satiricky poukazuje na představitele města, kteří chtějí pro obyvatele vždy jen to nejlepší a nakonec si vlastně stále hrabou do vlastní kasy. L. Van C. byl na tuhle roli přeci jen o malinko lepší než Y. B. Takže za jeho návrat jsem rád. Ale celkově je zde více povídání a méně skutečných stříleček. Sabata je ovšem opět nezasažitelný a neporazitelný a jeho protivník docela slabý a nevýrazný. ()

Reklama

Reklama