Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Rudi a vášnivý kuřák Martin se setkávají v nemocničním pokoji. Oba přišli do nemocnice na testy a dozvěděli se černou zprávu. Diagnóza: čekatelé na smrt. Láhev propašované tequily jim připomene, že jim i přesto zůstává ještě trochu času žít - tak intenzivně, bláznivě, tak vášnivě jako nikdy předtím. A protože Rudi chce alespoň jednou v životě vidět moře, je pro Martina velkou ctí mu ho ukázat: „Protože všichni na nebesích mluví jen o moři a o tom, jaké je krásné. A kdyby jsi tam nikdy nebyl, nemohl by jsi se potom zúčastnit debaty.” V ukradeném autě a nemocničních pyžamech tedy vyrážejí k moři splnit Rudiho sen. Má to ale jeden háček - netuší, že auto patří gangsterům, v jeho přihrádce leží zbraň a v kufru rovný milión marek. A tak se vydávají prožít svoje poslední velké dobrodružství, a vše nechávají za sebou: zabijáky, policajty, luxusní prostitutky i strach ze smrti... (Butterfly E.G. s r.o.)

(více)

Recenze (640)

Falko 

všechny recenze uživatele

Neocakavajte nejaku psychologicku dramu o dvoch chlapikoch, ktori maju tesne pred smrtou a tak si chcu este naposledy uzit. Je to skor uletena akcna komedia o ukradnutom aute s kufrikom penazi, o gangstroch, ktori nahanaju zlodejov toho auta, ale aj o sefovi tych gangstrov, ktoremu najviac zalezi na tom kufriku plnom penazi. Ze sme nieco podobne videli uz v inych filmoch? Nevadi, pretoze tento film je tak uzasne natoceny, ze sa budete smiat, len mu musite prist na chut. V mnohych chvilach mi pripominal Tarantinove alebo Rodriguezove akcne filmy plne ironickeho humoru, takze ak mate radi tieto filmy, mal by sa vam pacit aj Knockin´On Heaven´s Door. Na poslednu chvilu sa tam ukaze aj Rutger Hauer, ktoreho som uz dlho nevidel, ale v 90-tych rokoch boli s nim plne videopozicovne filmov. ________ Til Schweiger - (Martin Brest) +++ Jan Josef Liefers - (Rudi Wurlitzer) +++ Thierry van Werveke - (Henk - Belgičan) +++ Moritz Bleibtreu - (Abdul - Arab) +++ Huub Stapel - (Frankie 'Boy' Beluga) +++ Leonard Lansink - (Komisár Schneider) +++ Rutger Hauer - (Curtiz - hlavný šéf) +++ Produkcia: Til Schweiger +++ Hudba: Christian Neander +++ ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Když jsem kamárádce vyprávěl, že chci napsat road povídku o důchodcích umírajcích na rakovinu, byl mi odpovědí jen smích a druhý den mi přinesla tenhle film. Na filmu je znát inspirace Tarantinem, ale to mi vůbec nevadí. Možná jen škoda, že se hlavní hrdinové mohli dostat ještě do banálnějších situací a dalo se tak ,,vytřískat" ještě více humoru. Takže dávám 4* a to hlavně za trpkost vymyšlení už vymyšleného. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Skloubení umírání na rakovinu s komedií mi přicházelo tak perverzní, že jsem kolem tohohle filmu chodil v půjčovně dost dlouho bez chuti ho vidět. Teď už vím, že to jde. A jak ! Režisér odhadl přesně míru, v jakém rozsahu použít připomínku nemoci při bláznivé jízdě dvou mladíků "k moři". I když by se mouchy našly, v tomhle případě spíš přidám, než uberu. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

dokonalá kombinace pulp fiction, drž hubu, policejní akademie, bucket listu, roadtripu, kobry 11 a jánevimčehovšehoještě dokáže rozesmát i dojmout, ale především zaujmout svou lehkostí a hořkosladkým zpracováním... prostě pecka, která nepotřebuje obalit bůhvíjakou třešní, aby z ní byla dokonalá pochoutka! 90% ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že zo začiatku som sa celkom obával, že to ochorenie oboch hrdinov bude na diváka pôsobiť lacno a prvoplánovo. Naštastie sa veci vyvinuli k mojej spokojnosti a bolo mi potešením zhliadnuť tento akčno komický kúsok s hlbšou myšlienkou. Odteraz sa budem snažiť chodiť každý rok k moru, jeden nikdy nevie... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Po závěrečných filmových titulcích následuje ještě krátká černobílá scéna. (Rominator)
  • Když auto s Rudim (Jan Josef Liefers) a Martinem (Til Schweiger) vyjede z kukuřičného pole a spadne ze srázu, kolem proletí pneumatika, přestože auto má všechny čtyři. O něco později leží pneumatika poblíž a auto má přitom všechny čtyři nazuté. (milaneg)
  • Názov filmu Knockin' on Heaven's Door je prebratý z piesne Boba Dylana, v minulosti použitej napríklad na soundtrack k filmu Pat Garrett a Billy Kid (1973). Verzia, ktorú počuť pri záverečných titulkoch, je od skupiny Selig. (toi-toi)

Reklama

Reklama