Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V čase mezi druhým a třetím Rockym natočil Sylvester Stallone akční pecku, která je svým tématem terorismu žhavě aktuální právě v těchto dnech. Deke DaSilva (Sylvester Stallone) a Matthew Fox (Billy Dee Williams) jsou partnery u newyorské policie a hlavní náplní jejich práce je potulovat se v převlecích po nocích jako návnada pro drobné násilníky a zlodějíčky, které pak společně nepříliš vybíravým způsobem lapají. Velmi brzy se však mají střetnout se zločincem daleko většího formátu. Jmenuje se Wulfgar a na scénu vstupuje bezcitným teroristickým útokem na londýnský obchodní dům. Zatímco Interpol školí oba svérázné policisty, aby dokázali proti Wulfgarovi účinně zasáhnout, terorista zajme jako rukojmí skupinu zástupců OSN. Je třeba zasáhnout a DaSilva s parťákem jdou do akce. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Atypická kriminálka s atypickým Stallonem. Po úspěchu Rockyho hledal Sly svoje limity a nakonec musel uznat, že charakterní role leží mimo jeho dosah. Tady by možná uspěl jen sám Al Pacino, protože scénář je vyloženě mizerný a v uvěřitelnosti postavám rozhodně nepomáhá. Dialogy trhají uši, dějové zvraty nedávají smysl a kvůli nízkému rozpočtu nezbyly peníze na akci. Atmosféru zvolna hnijící metropole režisérské nemehlo trestuhodně promrhalo a ve filmu vyčnívá jen Rutger Hauer a naháněčka v metru. Silný závěr dojem trochu spravil. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Serpicovsky upravený polda Stallone a nekompromisní terorista Hauer. Slušný výchozí bod, dále však jen slabě rozpracovaný. Nějaká akce tu je a v rámci doby svého vzniku je ok, nějaký hlubší ponor do motivací jednotlivých postav ale chybí, vše se odehrává v naivní a obecné rovině, což filmu zamezuje větší působivosti a nadčasovému přesahu. 55% ()

Reklama

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

průměrné...dívat se na to dá...má to příjemně postsedmdesátkovou patinu...zdůrazňování motivu osamělosti ve městě a střetnutí muže proti muže...bohužel z hlediska vykreslení postav a jejich psychologie je to značně povrchní a nedotaženýl...akce tu taky příliš mnoho není...několi zajímavých scén, zejména z hlediska jejich vizuálně - dramatického pojetí a výstavby bapětí...scéna na diskotéce, honička v metru, finále v tísnivém prostředí bytu...solidní kamera ( funkční používání menších záběrů - detaily, polodetaily)...teatrální a přitom výborný Hauer...jinak poměrně zapomenuté a zapomenutí hodné... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Stallone jako pouliční policajt stojí proti teroristovi Hauerovi. Zatímco Stallone se hodí do své role maskovaného policajta, který po nocích loví zloděje, tak Hauer mi jako terorista fakt nepřišel. Spíš jen maximálně jako nějaký vůdce gangu, ale terorista je už silné slovo. Navíc celé se to dlouho táhne, a tak si maximálně vychutnáme ulice špinavého a starého New Yorku. Zlom nastane až těsně před koncem, kdy se oba potkají tváří v tvář v baru. [1732. hodnocení, 103. komentář, 54%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

80. léta, téma o terorismu a Sly s plnovousem. Akční thriller nijak nevybočující od podobných počinů. Jedno pozitivum však přeci jen má. Moralizuje se tu o nutnosti zabíjet zločince i na vzdoru nebezpečí, že to odnese i rukojmí. Pro Slyho trochu nezvyklé. Za zmínku stojí scéna z metra, kdy démonický Ruther Hauer drží nůž pod krkem cestující a Sly nedokáže vystřelit. Později to málem odnese jeho parťák, který mu to náležitě vyčte. Měl tedy střílet nebo ne? Špinavé velkoměsto, všudypřítomná hrozba a temná atmosféra s náležitým napětím. Jsou lepší filmy, ale ani tento bych nijak nezatracoval. Snímek určité charisma má a jako temný thriller vypadá velice dobře. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Tento film vydělal 14 905 000 dolarů. (McLushi)
  • Film kvôli prístupnosti prešiel úpravou v strižni. Necenzurovanej verzie sa nedočká ani 19.7.2016, kedy vychádza prvýkrát na blu-ray nosiči. (Paldiny)

Reklama

Reklama