Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nikdy dříve neviděl jediný muž tolik z budoucnosti celého lidstva. Z vaší budoucnosti. Michel de Nostradamus předpověděl důležité okamžiky, které budou hrát klíčovou roli ve světové historii. Jako lékař bojoval se zákeřnými nemocemi, které sužovaly nejen obyčejný lid, ale i francouzkou monarchii. Jako člověk čelil vizím, které ho často pronásledovaly a ukazovaly přelomové události, jimž budou vystaveny generace v nadcházejících stoletích. Nyní máme možnost nahlédnout do života tohoto vyjímečného muže a seznámit se s jeho fascinující činností. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hektické, zvláštní a podle mě rozhodně nedostačující Nostradámova jména. Tchéky Karyo je démonický, ale to, co z filmu dělá dost divné dílo je hlavně režisér samotný. Střih je šílený. Něco důležitého se děje, hraje dramatická muzika a najednou skok a ticho a Nostradám se prochází po krajině. Na chvíli mě to zaujalo v tom smyslu, že je to něco jedinečného, ale po chvilce mě to začalo hrozně otravovat a přišlo mi to až neumětelské. Nevím, nedokážu posoudit. Pro mě je Nostradamus film natočený opravdu dost zvláštně, nezručně, ale na druhou stranu docela zajímavě, tak zajímavě, že jsem vydržel koukat od začátku do konce. Tři hvězdičky, tedy, zlatý střed, je podle mě to, co si tento film opravdu zaslouží. Nebýt tak pošahaného střihu, měl by i na víc, takhle jsem se v příběhu začal hnedka ztrácet a nevěděl jsem, jestli se mám z dramatickýh scén lekat, nebo jen kroutit hlavou a sledovat právě scény, kde se nic neděje, ale dramatická muzika hraje na moje nervy proudem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $364,164Tržby Celosvetovo $1,100,000║ Nudné predstavenie v obale ako z televízne produkcie. /25%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me docela zklamani. Podle traileru jsem cekal nejaky historicky drama s hruzostrasnejma vyjevama budoucnosti, ale to se konalo jen misty. Herci mi prisly prumerny az podprumerny a scenar byl strasne chaotickej. Film preskakoval z jednoho mista na druhe, u nekterych scen jsem absolutne nechapal k cemu tam jsou a jakej maj vliv na dej filmu a celkove bylo videt, ze Roger Christian neni moc dobrej reziser. Triky taky patrily k tem horsim. Navic je film moc dlouhej. Takze za co 3*? Predevsim proto, ze misty je film hodne zajimavej, par dobrejch napadu se tu najde a ty vyjevy z budoucnosti jsou fajn, jen skoda, ze nich nebylo vic. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Na Nostradamovi neujíždím (tedy na proroctvích), ale musím přiznat, že z filmařského hlediska má tenhle film něco do sebe. Doznívající temný středověk, záblesky renesančních myšlenek, moc inkvizice, temná atmosféra a velmi dobře natočené vize, jak to ohodnotit. Protože filmu jako takovému bych i ty 4 fíky dal. Jeden z případů, kdy je mi 5hvězdičková stupnice málo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fádní životopis Frantíka, co pod vlivem muškátového oříšku tak dovedně zakódoval svá proroctví, že je lze rozluštit, až se daná událost stane.. Mě osobně zaujalo toto čtyřverší: „Po odchodu mém járů necelých 36 tuctů / rozpohybuje Křesťan jména nositel obrazy mé / medvědí lovec, z krajiny dřeváků android i stín génia hudby / pak svědky díla uvrhnou k horoucím peklům nudy.. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kašlite na životopisné chyby, prosím vás. Ktorý film sa môže pochváliť presnými historickými faktami? Veď o to vo filmovej tvorbe zdriedka ide. Mne sa Nostradamus páčil na prvý krát a mám ho rada dodnes. Je to nadpriemerná zmes napätia, vášne a histórie, ktorá má výbornú ponurú atmosféru. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Nostradamus nemá, až na místy toporný vysvětlující scénář, žádné větší mouchy. Tou jedinou, avšak zásadní je, že film je jednoduše průměrný. Nic netěží ze zajímavého námětu, ze silného obsazení a už vůbec ne z prostředí ve kterém so odehrává. Příběh je tak nějak předvídatelný, kvalitní herci odvádějí to své a kamera je sterilní, jakoby se jednalo o televizní film. Sice se nejedná o špatnou záležitost, ale nevidím důvod, proč tento film sledovat více než jednou. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - První půlku filmu jsem trochu odzíval, protože takhle vláčný snímek už jsem dlouho nesledoval. Nezachránilo to ani silné charisma hlavního představitele. Zato druhá polovina už se celkem slušně rozjela a zachránila tak i celkové hodnocení. Zajímavé to ve výsledku rozhodně bylo, ale trochu víc šťávy by tomu rozhodně bodlo... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale vyhněte se hroznému českému DVD s ořezem obrazu 4:3 a nulovou doplňkovou výbavou. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Michel de Nostredame 1503 - 1566 "There`s Still Time to Understand his Words". Tento lekár a vizionár mal smolu, že sa narodil v dobe, keď Európu viac ako vtedajšia morová epidémia trápila inkvizícia, ktorá náš vývoj p.m.ú.s.n. zabrzdila o dobrých 300 rokov a takým ľuďom, ako bol Michel tiež bohvieako život neuľahčovala. Film jeho život pekne a relatívne presne zachytáva, Karyo ruluje a filmov s historickým námetom neni nikdy dosť, takže u mňa mierne nekriticky za plný aj napriek istým historickým nepresnostiam ako napr. dohladka oholené ženské podpazušia v 16 storočí atď. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Překvapivě vcelku koukatelný film s několika vizemi budoucnosti (většinou druhé světové) a lascivním "baletním" vystoupením, které bych klidně zkouknul i víckrát... Za tenhle film se náhodou nikdo nemusí stydět (ale za DVD s ním bohužel ano). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To čo bola za melodráma? Predpovede, proroctvá, mystická atmosféra, to všetko zatlačené úplne do úzadia, atmosféra tu vlastne ani nebola, a do popredia vystupuje Nostradamov lofás, koho, kedy a prečo vyšukal. A ešte aj tie veštby nekorelujú so skutočnosťou, Nostradamus nevaroval kráľa pred smrťou priamo a kráľ nezomrel priamo na bojisku, naopak žil v ukrutných bolestiach ešte niekoľko dní. A že vraj životopisný film. Aj na wikipedii je viac. Ten, čo to točil, si Nostradama vôbec nenaštudoval. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

čekal jsem od toho rozhodně víc. Začátek ušel, ale potom půlhodinová nuda. Prostředek už byl o něco lepší, ale nemůžu se zbavit dojmu, že sem se tomuhle snímku měl z daleka vyhnout. Jediné co stojí za zmínku jsou jeho vidiny a sám velký Adolf. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Keď sa skúpy rozpočet stretne so skúpou režisérskou invenciou a skúpymi hereckými výkonmi, výsledkom môže byť iba skúpe hodnotenie. Sem-tam záblesk "špinavej" stredovekej atmosféry, inak nič... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Celkovo obstojný životopisný snímok človeka, ktorého predpovedí sa práve v dnešnej dobe ľudia najviac boja. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,HITLER." ,,ČO JE HITLER?" ,,NEUSTÁLE MÁM NA MYSLI TOTO SLOVO." __ Zo sledovania spred takmer 20 rokov si pamätám iba útržky, najmä Nostradamovu víziu druhej svetovej vojny. Ako predostreli predo mnou iní, - odhliadnuc od viditeľne nižšieho rozpočtu, aký by bolo treba - film nijako nevyužíva svoj atraktívny potenciál. Je podaný mimoriadne nezaujímavo, miestami nudne a náznak vzrušenia majú zaobstarať skôr zbytočné Nostradamove avantúry. Tchéky Karyo (nápadne pripomínajúci svoju postavu Pinzóna z ,,1492") sa do úlohy proroka hodí, avšak z pomerne atraktívneho hereckého obsadenia stojí za povšimnutie azda len Amanda Plummer v úlohe Kataríny Medicejskej. Akiste škoda, že sa vzhľadom na rok výroby do filmu nedostala Nostradamova vízia 11. septembra, ale možno sa jej na filmovom plátne ešte dakedy v kvalitnejšom spracovaní dočkáme. Na závere, ktorý akosi vyznieva do prázdna oceňujem zábery vesmírnej lode vyvolávajúce vo mne otázku, či neboli vytvorené (a možno nevyužité) pre nejaký iný film, možno aj zo skoršej tvorby režiséra žánrovo poklesných diel. Benevolentne z objektívnych 2,5* mierne prilepšujem. (997. hodnotenie, 45. komentár k filmu) ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Nevim, do jaké míry jsou údaje uvedené ve filmu pravdivé, ale tak či onak, hodnotím spíše po filmové stránce. A ta se moc nevyvedla. Místy docela chaotický scénář, opravdu mnoho samoúčelných scén a ještě ke všemu mi tam fakt nesedla ta vedlejší romantická dějová linie. Herecké výkony jsou vesměs průměrné, místy až podprůměrné a hudba ničím nepřekvapí. Na druhou stranu, při Nostradamových vizích mi občas naskakovala husí kůže (přeměna pole ve válečnou vřavu atd.). Co dodat? Snad už jen pár slov ke stopáži, která mi přišla na tenhle béčkový kousek až přespříliš. Kdyby střihač použil vícekrát nůžky, dopadlo by to jistě o mnoho lépe. ()

Reklama

Reklama