Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Rudolfinská Praha šestnáctého století. Filip, podobně jako řada dalších alchymistů té doby, experimentuje s elixírem věčného života. Na rozdíl od ostatních se mu – také díky mytickému Golemovi – podaří stát se v podstatě nesmrtelným. Se svými potomky Lucií a Tomem tak mohou proplouvat staletími, živeni pouze zlem a negativní energií. Aby se zbavili staletého prokletí této závislosti, touží po přechodu do dimenzí, kde už nikdy nebudou potřebovat fyzické tělo. Jediné, co k tomu potřebují, je dostat se k přechodovému portálu. Ten je ale střežen Vědmou. Nastává odvěký souboj dobra se zlem, světla s temnotou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Petra321 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento seriál som sa naozaj veľmi tešila, a hoci ma prvá epizóda ničím neupútala, až do konca som verila, že sa na poslednú chvíľu všetko zmení a ja sa dočkám epického konca. Už prvé minúty poslednej epizódy mi však prezradili, že som čakala zbytočne. Seriál mal naozaj obrovský potenciál a ja som všetkých okolo seba presviedčala, že sa to zlepší a že koniec nás všetkých dostane... Nikdy predtým som sa tak veľmi nemýlila. Čomu by sa hodil rýchlejší priebeh, to bolo spomalené a kde by sa naopak hodilo pomalšie tempo, to bolo príliš uponáhľané. Čo predstavujú spomínané technológie? Čo je skutočná moc golema? Prečo musela pôvodná Klára odísť do inej reality? Prečo mala tie sny? Čo bol Adam zač? Po dopozeraní mám množstvo otázok, na ktoré asi nikdy nedostanem odpoveď. Finálna scéna tak trochu napovedala, že by sme sa mohli dočkať aj druhej série, no ak mám byť úprimná, nie som si istá, či ju chcem. Všetky dobré scény ako napríklad smrť v poslednej epizóde boli pokazené nasledujúcimi ako napríklad reakcia najbližšej osoby. Videla som nejaké videá zo zákulisia a tie ma presvedčili, že finálny boj bude naozaj epický, no v konečnom dôsledku sa v ňom nič neudialo. Ja viem, že sme na Slovensku a naša produkcia nerobí zázraky, no Vedma tým zázrakom naozaj mohla byť. Vzťah medzi Tomom a Klárou bol očividný od samého začiatku, no predsa sa mi nepáčil, že vznikol len tak z ničoho. Postava Františka bola úplne zbytočná a jediné, čo robila, bolo, že zbytočne naťahoval dej, pretože jeho scény tak či onak neboli ničím podstatné. Klárin starý otec o všetkom vedel, no jej stará mama sa veci dozvedala až postupne, a práve preto som očakávala čokoľvek iné ako len jednoduché prijatie novej skutočnosti. Fantastické prvky však neboli zlé. Portál do druhého sveta bol krásny, rovnako ako aj prepojenie temných s alchymistami, či zbrane, ktoré temní používali. Vedma a vedomí ľudia dávali dokonalí zmysel, no predsa len by som o nich rada vedela viac. Veľa vecí nebolo dovysvetlených, čo je naozaj škoda. Mrzí ma všetko, čo som napísala, pretože už odkedy sa ku mne dostala prvá zmienka a prvom fantastickom československom seriály, tešila som sa ako budem hodnotiť majstrovské dielo. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

To máte tak, když ze všech zúčastněných lidí je nejrozumnější Dušek....  Co proboha provedla tak hrozného, že z nejhezčí současné slovenské herecky Marcinkové udělali mulatské strašidlo s afrem, kde ji prostě nemáte šanci poznat a ještě je předabovaná. Ono to na začátku vypadalo slibně. Nakonec si s tím tvůrci hlavně scenáristicky nevěděli rady a je z toho patlanina, kde vrchní zlejšek si přátelsky promluví se strejdou Duškem a mimózním slovenským pedagogem, mladej Trojan naštěká do boudy jedný pěkný Rusce, a brána se zavře. K obsazení není co dodat, jen Antónia Lišková mi tam vůbec neseděla. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Vědma je zatím jednoznačně nejhorším projektem, který jsem v rámci Voyo produkce viděl. Těžko říct, jestli byl celý projekt pro  tvůrce prostě příliš velké sousto, nebo opravdu chtěli prezentovat toto. Každopádně celá fantasy mytologie je prezentována jen skrze dva typy postav, kdy jedna strana je prostě dobrá, druhá zlá a tím to pro diváka končí, nic víc se nedozví. Stejně tak to, že existují nějaké další dimenze je jen naznačeno a mimo náš svět se vůbec nepodíváme. K tomu je série provázána ještě nějakou rádoby ezo linkou, které kraluje Čtvrtníček a jeho banda věřících, kteří "znají pravdu." Dvě věci jsou bohužel neodpustitelné. Annet Chartinova je obrovský castingový omyl, a se svými hereckými schopnostmi neměla být vůbec do tak velká role obsazena. Druhá velká výtka jde asi spíše směrem k Nově, či Markíze. Postsynchrony...Tady to někdo opravdu podělal. Aby se slovenští herci v některých dílech mluvili do češtiny sami, a v některých je přemluvili čeští herci, to je prostě neskutečný bordel. Nemluvě o tom, že i zvukově to byla odfláklá práce a přechody na studiový zvuk byli jak rána pěstí. Každopádně, i-kdyby to jakž takž drželo pohromadě počas celé série, tak posledních deset minut to tvůrci poslali kompletně do háje, a začali chrlit dialogy typu: "Nechápu, proč si mysleli, že je z hlíny - To proto, že si pletli hlínu a prach," či závěrečný magický souboj, natáčený jak v nějakém anime, tak jsem se musel málem až smát. ()

meda2016

všechny recenze uživatele

Nemohu hodnotit protože jsem tohle "nedal". Jedna epizoda a dost. ... První chyba, že obsazení je s herci, kteří nadpřirozené moci věří i mimo scénář. Druhá, že schopnosti postav jsou prvoplanově určeny vzhledem a ne hraním. Potom to stredoslovanské duševní trnutí v čase, které má vyjádřit myšlenku. .... Už nechci slyšet slovo čakry! A přitom každá pohádka je fantasy. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Asi mě to malinko mrzí. Držel jsem zuby nehty a nechtěl se nechat strhnout zdejším nízkým hodnocením... nešlo to. Začátek prima, na české fantasy poměry slušné efekty i prostředí. Prima herecké obsazení, ale jako celek ty prostě dopadá jako nějaký studentský film, kde je fakt snaha vidět, ale vše končí a docházejícím dechu, kdy poslední díl a epické finále stojí za totální hovno. Strašná škoda... ()

Galerie (129)

Související novinky

Comic-Con Prague už o víkendu!

Comic-Con Prague už o víkendu!

11.04.2023

Už od pátku do neděle hostí pražské O2 universum svátek nadšenců do filmů, seriálů, komiksů nebo her s primárně sci-fi, fantasy či hororovou tematikou. Comic-Con Prague, vyhlášený český festival… (více)

Reklama

Reklama