Reklama

Reklama

Le Meurtrier

Obsahy(1)

Na Azurovém pobřeží zavraždí Melchior Kimmel svou manželku. Policie na něj má podezření, ale nemůže mu nic dokázat. O několik měsíců je na autobusové zastávce nalezena zavražděná Clara Saccard. Podezřelým je její manžel Walter. Policie následně zjistí, že Walter byl častým návštěvníkem knihkupectví, které vlastní Kimmel. Zdá se, že vraždy obou žen spolu souvisí, ale jak?
Film LE MEURTRIER spadá do tvůrčího období Clauda Autant-Lary, kdy se režisér postupně odmlčoval, protože jej vyčerpávaly dlouhodobé konflikty s tvůrci nové vlny. Pro tento film zvolil literární předlohu americké spisovatelky Patricie Highsmith, scénář napsali osvědčení scénáristé Jean Aurenche a Pierre Bost. Do hlavních rolí byli obsazeni známí herci včetně dobově populární dvojice Robert Hossein – Marina Vlady. Film vznikl v koprodukci Francie, Itálie a Německa a podíleli se na něm také němečtí herci. Ve Francii proběhla premiéra 11. ledna 1963 a jméno slavného režiséra a známé tváře v hlavních rolích způsobily, že dva týdny se titul držel na první příčce v návštěvnosti pařížských kin. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert v podání Maurice Roneta, úlisného Gerta Fröba a svérázného Roberta Hosseina v netypické, ovšem velmi dobré kriminálce. ()

PAGE 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá kriminálka, nepostrádající napětí, dobrou zápletku. Hlavní představitelé, hrají naprosto skvěle a já jsem se výborně bavil. ()

Reklama

Reklama