Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Intergalaktická policistka Melanie Ballard se svým týmem dostala za úkol přepravit nebezpečného zločince zvaného Desolation Williams do vězení u města Chryse na planetě Mars. Ocitáme se v budoucnosti vzdálené dvě stě let, kdy kolonizace Rudé planety už není jen snem. Jenže posádka na Marsu náhodou vykopala pradávný marťanský obranný systém a ten přiláká válečné duchy původních obyvatel planety, kteří ovládnou většinu lidí. A když Melanie a její tým přistanou, pochopí, že všichni, včetně vězně, musí spojit své síly, aby přežili útok pomstychtivých duchů, toužících po jediném - zničit na Marsu vše, co pochází ze Země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (296)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem neviděl film Johna Carpentera, který by byl vyloženě špatný. Tenhle akční sci-fi horor sice patří k jeho slabším snímkům, ale pořád to je pohodovej snímek. Masky „duchů“ jsou dost dobrý (takový goregoth :-)) a je na co koukat (Natasha, Clea, Pam). A navíc, kolik jste viděli akčních stříleček, kde výrazně převažuje ženské osazení? Ale pořád si myslím, že střelné zbraně do hororu nepatří.... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Příšerný herci, z prdele scénář, katastrofální kulisy, zdrbaná akce, neuvěřitelně připitomnělá práce se střihem, je tam všechno, co čekám od Carpenterova akčního filmu. A od režiséra, který se proslavil mimo jiné akčnímu filmy i přesto, že nikdy neuměl natočit akci. Svým způsobem jsou Duchové Marsu taková tresť z jeho útěkové série (taky to původně měl být třetí díl příhod Snake Plisskina, který byl přepsán po debaklu Escape From LA) i Assaultu on 13th Precinct vytažená do extrému. Tedy Béčko jak řemen, termín, kterým se dneska hrdě zaklíná každej druhej, ale tehdy jste byli koukám hrozně důležitý a pohoršený. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdybych si nepřečetl, že se jedná o snímek stejného režiséra, který natočil i mou veleoblíbenou The Thing (1982), nevěřil bych tomu. A ani tak tomu úplně nevěřím. Tento film měl totiž obrovské množství nedostatků a byly chvíle, kdy jsem sebou při sledování až trhnul. Ne, nebylo to leknutím, to mě jen zasáhla nějaká opravdu nepovedená scéna s podivnou akcí nebo až příliš domrvenou logikou. Schválně píšu ’až příliš’, protože logika tady dostávala za uši po celou dobu. Kromě toho vypadala celá řada akčních scén velice nepodařeně, a ani herecké výkony některých zúčastněných nebyly tak úplně na výši, a přesto jsem rozhodil čtyři pěticípé. Proč? Protože šlo o typické akční béčko bez jakéhokoli nadbytečného poselství, kterých je už dnes ve filmech více než samotného děje, nikdo se mě nesnažil ideologicky vést, a ať už jsem měl jakékoli připomínky, příběh samotný nebyl vůbec špatný, takže jsem se navzdory všemu negativnímu dobře bavil. / Poučení: Naštvaná skupina horníků je nebezpečná už sama o sobě, doping tedy není nutný. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsem zdrcen a sesmutněn nepřízní komentátorů ČSFD k tomuhle geniálnímu Carpenterovu bijáku, je to totiž film přesně podle mého gusta: sci-fi řežba s nadpřirozenými až horrorovými prvky, s lehce lobotomizovaným (ale ne úplně blbým) scénářem, s dobrou béčkovou výpravou a přitažlivou vizuální stránkou, tedy s vysoce relaxačními účinky na mou psýchu (což je to podstatné). Děj je prostinký - na Marsu, v nepříliš vzdálené (a matriarchální!) budoucnosti, dojde k oživení jakéhosi místního prastarého viru, nebo spíš duchovní energie vymřelých marťanských válečníků, která v podobě jemnohmotného fluida napadá mozky normálních lidí a mění je v krvelačné vraždící stvůry se zálibou v piercingu, skarifikaci a jiném sebepoškozování a zároveň v pyromanii a v odřezávání a shromažďování lidských hlav. Jejich vůdce, vydávající působivé skřeky ve spisovné martštině, vypadá jako pátý člen Kissáků, a také ostatní posedlí se oblékají, líčí a zbrojí ve stylu středověkých glamrockových fanoušků, takže jsou i zajímaví na pohled. Proti nim stojí nesourodá partička zdravých jedinců, která se ovšem postupně zmenšuje a zmenšuje... Hraje zde pár pěkných nebo zajímavých ženských (Wanda de Jesús, Pam Grier, Clea DuVall a hlavně skvostná valkýra Natasha Henstridge), kterým sekunduje několik trubců v čele s Jasonem Stathamem a zoufale trapným (jako vždy) nafukujícím se a poskakujícím obtloustlým lidoopem, známým pod negerskou přezdívkou Ice Cube. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Boj menší skupiny v neznámém prostředí s mnohonásobnou přesilou, tak to už tu mnohokrát bylo. Narozdíl od kupříkladu RESIDENT EVIL je tohle mnohem hravější a dýchají z toho 80. léta. Za pochvalu pak stojí zejména zajímavá herecká sestava ( mj. moje oblíbená Clea DuVall ) a také hudební doprovod, který složil jako tradičně Carpenter sám. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co si myslíš o Williamsovi ??" - "Říkal, že nikoho nezabil !! Ale pak ho chytli s prachama.." - "Jasný !! A všichni umřeli strachem !!" - "A pak si uřízli vlastní hlavy.." ;) Koukám, že tady se jedná o vyloženě nepochopený mistrův kousek pro fajnšmekry..;) Rozkošně ošklivá Carpenterova space opera s na něj až nezvykle lahůdkovým hereckým obsazením, jinak ovšem všemi typickými znaky jeho rukopisu.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Carpenter bol pre mňa vždycky trashový režisér, ktorému sa občas nejaký ten film vydaril, aby bol zábavný cielene. Toto nie je ten prípad. Kopa béčkových hviezd, solídny rozpočet, mix horroru a sci-fi, ale je to hrozná nuda. Strašne dlho trvá kým sa to rozbehne a potom to tiež za veľa nestojí. Akcia je fádna. Postavy mi boli ukradnuté a tým pádom aj to jak to celé skončí. A ani to nie je až tak mizerné, aby to bolo vtipné. Proste relatívne drahý nepodarok. 3/10. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a byl jsem mile překvapen. Sice to není nějaké zapamatováníhodné dílo, ale přesto se na to dá koukat a chvílemi jako mix akce a hororu docela pobaví... ()

erl 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení neberu absolutně v potaz. Řízná podívaná která má vše co správný fanoušek očekává. Skvělý Carpenter. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Carpenter mě opravdu zklamal, jeho Escape from New York byl úchvatnej,, ale píšu znovu - ZKLAMÁNÍ -.. Příšerné béčko, které je na mě až moc sci-fi. Vlastně 2* dávám za Ice Cubeho a Jasona a tu jednu za režiséra,, jinak by to bylo horší než odpad. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Mars 2176. CITÁT - Nechává za sebou jen ticho a smrt............ Strašně mě lákalo obsazení herců. Hlavně hereček a Jasona Stathama. Samozřejmě že John Carpenter by měl být také zárukou dobrého příběhu. CITÁT - Mlátička Williams........ Tak ještě jednou - dobrý scénář, perfektní obsazení. Horší už je ten podivný systém flashbacků, monotónní hudba a "sterilní" prostředí, kde se odehrává děj příběhu. CITÁT - Něco tady žilo a my to probudili................ Hudba sice časem přitvrdí, ale mohla býti taková již od začátku ikdyž hudba začíná být tvrdá v době, kdy se začíná rozvíjet marsovský masakr. Je tu i více lidí a "duchů" než zpočátku. Nejdříve poloprázdno a najednou je tu víc postav, než by bylo zdrávo. CITÁT - .....neslyšel jsem duchy mluvit Anglicky........... Film má povedený konec. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Wow, Carpenter se normálně posral. Zatímco v první části, kdy se představuje tým a pátrá se po příčině zmizení kolonistů, je to fajn atmosférické béčko s příjemnými pevnými kulisami, jakmile se ale na scéně objeví parta KISSáků a s nimi ohavný metalový soundtrack, veškerá serioznost jde do hajzlu a zbývá přibližně hodina nudy, bídných hereckých výkonů a ještě horších akčních scén. A scénář už ani radši nestojí za zmínku. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

John Carpenter mal občas obdobia, keď sa len tak pre radosť chcel vyblázniť ( napr. VEĽKÉ PROBLÉMY V MALEJ ČÍNE, alebo UPÍRI ). DUCHOVIA MARSU sú presne takýmto počinom. Nahádzať možné aj nemožné do jednej veľkej dobrodružnej jazdy a nezaťažovať sa nejakými filmovými kódexami. Lenže pán majster sa aspoň mohol pri tom všetkom poohliadnuť do čias, keď vedel režírovať a vytvoriť neskutočnú atmosféru. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Průměrný sci-fi horor, s jednoduchým příběhem. Jediné, co pro mě stálo za pozornost je hlavní hrdinka a nadrbanej Statham. 50% :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Od Carpentera jsem čekal více a příběh samotný vybízel k masakroznímu béčku. No hlavně , že scéna "plánu bé" je výborná. I tak slabý Carpenter. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Konanie postáv absolútne "odveci", slabé akčné scény, vizuálne nezaujímavé prostredie a celá tá pochybná záležitosť o nejakých duchoch tvoria gro tohoto slabučkého akože hororu. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

A sakra......to byla teda pořádná bejkárna. Kdyby se to točilo v 80.letech bylo by z toho nadupané béčko.Ted je z toho rozdupané céčko.Smůla Johne. ()

Související novinky

John Carpenter chystá návrat

John Carpenter chystá návrat

03.08.2008

Hororová legenda John Carpenter, tvůrce filmů jako Halloween, Věc nebo Velké nesnáze v Malé Číně, poslední dobou pracuje především pro televizi (jeho příspěvky do série Mistři hororu patřily k těm… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Reklama

Reklama