Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Intergalaktická policistka Melanie Ballard se svým týmem dostala za úkol přepravit nebezpečného zločince zvaného Desolation Williams do vězení u města Chryse na planetě Mars. Ocitáme se v budoucnosti vzdálené dvě stě let, kdy kolonizace Rudé planety už není jen snem. Jenže posádka na Marsu náhodou vykopala pradávný marťanský obranný systém a ten přiláká válečné duchy původních obyvatel planety, kteří ovládnou většinu lidí. A když Melanie a její tým přistanou, pochopí, že všichni, včetně vězně, musí spojit své síly, aby přežili útok pomstychtivých duchů, toužících po jediném - zničit na Marsu vše, co pochází ze Země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (296)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak je to vlastne klasicka zombie podivana, akorat ze tady se jim nerika zombie ale "ghosts" a odehrava se na Marsu a ne v postapo svete. :) Becko pro zahnani dlouhe chvile. Nic vic, nic min. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Teprve až u Duchů z Marsu jsem si plně uvědomil, jak těžce béčkovým tvůrcem John Carpenter vlastně je. Což tedy rozhodně nemíním jako všeobecné odsouzení, jelikož mám opravdu velkou spoustu oblíbených režisérů nižších produkcí, kterým většina velkorozpočtářů nesahá ani po kotníky, ale má obliba jejich práce spočívá především v tom, že své filmy umějí udělat zábavné i bez finančních prostředků movitých studií. Problém je ale v tom, že právě Carpenter mezi tyto tvůrce bohužel vážně nepatří. Jemu se podařilo na začátku kariéry pár tref do černého, pro mě tedy především s naprosto nedotknutelným The Thing, ovšem právě po tomto snímku jako když utne a Ghosts of Mars je pak pro mě už jen jeho vrcholem totálně papundeklového tvůrčího zmaru, kde se mísí prakticky už jen ultralacinost, trapnost, naivita, též v jeho osobě i scénáristická slaboduchost a nemohoucnost, primitivismus a hlavně je to v podstatě jedna obrovská nuda bez čehokoliv výraznějšího! Zápletka dementní i na sebetupější béčko, efekty ostudné, až mi hanba byla, vizuál divně nepříjemný, atmosféra nefunkční a akce nezábavná, choreograficky odfláknutá a málo drsná. Za pozornost pak možná stojí tedy snad jen obsazení, ikdyž tedy též béčkové, ale krásná Henstridge, drsný Cube, začínající Statham a kultovní Grier mají přeci jen něco do sebe a právě jen oni zachraňují tuto podívanou od úplné blamáže. Na mě byly Duchové Marsu zkrátka až moc laciný a nevýrazný film, kdy už po několikáté musím opakovat, je to prostě hloupá nuda, a to mám při hodnocení zavřené obě oči. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle není věru žádné veledílo a kdo se nechal nalákat jen na jméno režiséra, byl asi zklamán. John Carpenter natočil jistě i DALEKO lepší filmy (Věc, první Halloween). Duchové Marsu jsou oproti tomu čistokrevné béčko, ale neřekl bych, že je to až tak špatný film, jak naznačuje místní hodnocení. Příběh (bráno s rezervou) příjemně odsejpá a postavy jsou docela sympatické (mě potěšila především má oblíbená Clea DuVall). Oproti tomu verbální projevy nakažených (a především jejich vůdce v blackmetalovém outfitu) se omezují na pouhé skřehotání a ječení, což ke konci již leze značně na nervy. Dost nepovedený je také imbecilní závěr, no ale budiž. Celkově vzato se jedná o solidně zpracovaný videofilm. Nic víc, nic míň. Kdyby něco podobného vzniklo o deset, patnáct let dříve, bylo by to dneska považováno bezmála za kult. Na rok 2001 to je ale přece jen už asi málo. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mars. Rutinní policejní mise - přijet do zapadlé osady a vyzvednout podezřelého z vraždy se změní v peklo, když policajti i zločinci musí spojit síly a postavit se obrovské armádě magorů, ovládaných Marťanskými duchy. Toť v kostce celý příběh a bohatě to stačí. Carpenter natočil nekompromisní akční/sci-fi/hororový masakr, kde se vystřlí stovky nábojů, padnou stovky mrtvých a o usekaný hlavy, ruce i nohy není nouze. K tomu perfektní Statham a Henstridge, ucházející Ice Cube (i když tyhle rapery ve filmu fakt nesnáším), přesně padnoucí metalová muzika, slušný kulisy a vzniká jeden z nejlepších nářezů co znám. O třídu lepší než nudařiny jako Rudá planeta a Mise na Mars. Kritici ať si hází odpady... tohle je pro fajnšmejkry. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka obsahu, tak prúser ako sviňa, čo sa týka spracovania, šedý béčkový priemer až podpriemer, ale casting to vyhnal aspoň na tri hviezdy. Je to debilina, začína to ako debilina, končí to ako debilina, ale kvôli Natashi, Iceovi a Jasonovi som to pozeral dokonca v priebehu rokov viackrát. ()

JamesSi odpad!

všechny recenze uživatele

Ty bláho, já totálně chápu, proč si Carpenter pak dal deset let pauzu od točení. Tohle muselo bejt jasný procitnutí, že už nedokáže bejt v kurzu. V nejlepší chvílích je to béčko, které by se v ztratilo ve straight to VHS produkci v 90. letech, v nejhorších momentech je to neuvěřitelně hloupá nuda. Obsazení Ice Cuba, metal, ohavné prolínačky a pohledy ze zombíků jako duchová vize z Evil Dead s VHS filtrem. Skoro se mi nechce věřit, že je to kinofilm z roku 2001. A rozhodně se mi nechce věřit, že to vyšlo dva roky po Matrixu. Jason Statham je strašně slizkej a všechny hlavní postavy působí jako b-tier verze mariňáků z Vetřelců. Nemluvě na tom, že to fakt moc nevyužije lokaci Marsu a všechno se odehrává jen v jedné malé roklince a v pár interiérech. Byly momenty, kdy jsem si vzpomínal na Leprikóna 4 na Otrlci. Akorát ten byl aspoň vtipnej. Mám rád Carpíka, ale tohle fakt ne. ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Šitová béčková záležitosť, kde neostáva nič iné ako zaplakať nad tým, kde je možné klesnúť /Carpenter/. Fuj. ()

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Já se modlim za to aby Carpenter dostal rozum, přestal točit takovýhle SRAČKY a vzpomněl si na zlaté časy ve kterých natočil třeba Věc. ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Není to starý (resp. mladý dobrý Carpenter) z 80. a počátku 90.let, ale stále je to nenáročně koukatelné. Na béčkový rozpočet dostane divák poměrně slušně zprodukovanou survival marsovskou akci se slušným hereckým obsazením (Natasha Henstridge, Ice Cube a Pam Grier) a odpovídajícími kulisami a efekty. Žádná sláva, ale nudit se na druhou stranu také nebudete. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Je to hovadina, navíc béčko jak hrom. Ale já jsem se dobře bavil. Má to takovou trashovitou atmosféru. Film je odvyprávěn hlavní postavou, která do něj ještě navíc vkládá flashbacky dalších postav, což dává filmu jisté kouzlo. Natasha je jako vždy k nakousnutí (což mi ke spokojenosti stačí), Jason Statham tradičně božan a i ostatní jsou dostatečně sympatičtí. Snad jen ten Ice Cube mě tím svým permanentně nasraným "motherfuckovským" ksichtem otravoval. ()

B4TM4N odpad!

všechny recenze uživatele

Poctivý, pečlivě budovaný odpad. Takhle nějak by to mělo férově vypadat, žádné napínaná, zdali se to třeba v půlce nezlepší či podobné ex machiny. Prostě žumpa od začátku do konce, technicky nezvládnutá a výkony se snad ani nedají považovat na herecké (přičemž o chlup více zklamal Statham než Cube). ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak bizardní šílenost až mě to bavilo. Ice Cube je ranař i na marsu, Statham má vřadnej pohle a Natasha Henstridge je sexy vojanda co všechno zvládne i přeš svoje přesvědčení! ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

R: John Carpenter H: Natasha Henstridge (Melanie Ballard); Ice Cube (James "Desolation" Williams); Jason Statham (Jericho Butler); Clea DuVall (Bashira Kincaid); Joanna Cassidy (Whitlock); Pam Grier (Helena); Richard Cetrone (Big Daddy Mars) ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Poctivý béčko který přišlo v době kdy už takový filmy nikdo nedocení, ne náhodou neúspěch filmu donutil Carpentera se na bezmála 9 let stáhnout a nic nenatočit. Smutnej příběh o tom jak jeden nepochopenej film může pohřbít jednoho z nejlepších a nejkultovnějších režisérů Hollywoodu. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrné béčko s příšerně levnými kulisami. Pár filmů od Carpentera jsem viděl, a i když ne vše se mi líbilo, vždy měl film něco do sebe. Tady chyběla atmosféra, originalita, dobrá filmařina. Tu jednu hvězdičku dávám za několik momentů, které mi přišly zajímavé. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Duchové marsu nesou jasný Carpenterův rukopis, se všemi potřebnými atributy: přímočarý (až téměř prostoduchý) příběh, solidní atmosféra, minimalistické prostředky, hodně akce a typický režišérův humor - prostě za málo peněz, hodně muziky! Navíc divák není zdržován nějakým dlouhým okecáváním, ale jde se hned na věc - a to pěkně od (přemka) podlahy! V rámci žánru sice jasný průměr, ale jelikož mám slabost pro Carpentera, Natashu Henstridge i Jasona Stathama (a kupodivu i tu Ledovou-Kostku sem tu jakžtakž skousnul - a to ho bytostně nesnáším!) - a protože hudbu k filmu maj na svědomí mí další velcí oblíbenci - Anthrax, jdu s hodnocením ještě o fous výš! ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o celkem kvalitní béčko. Slušně nabité herecké obsazení dodává filmu trochu váhu, i když scénář hrubě zaostává a celkové zpracování jaksi skřípe. Tvůrci se nebáli prolít hektolitry krve, i když to nebylo extra nutné. Nádherná N. Henstridge to zvládá pěkně, I. Cube převyšuje ostatní, škoda malé role P. Grier, nebál bych se využívat jejího hereckého umění, J. Statham myslím odstoupil od kvalitních filmů a točí jen a jen béčka, tohle se mu nepovedlo, a pěkná C. DuVall hrála pro změnu totální kravku. Ale než jí ustřelili hlavu, vypadala fakt dobře. Typické americké béčko. Hodně krve, spousta vystřílených nábojů, tuna výbuchů a to vše zastřešeno drsnou hudbou. Nic víc. ()

cityman 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že Carpenter umí i lepší kousky, nicméně na poměrně vetchém a předem čitelném scénáři se mu podařilo vystavět děj, který je svižný a celý snímek tak splňuje to co od něj obyčejný divák očekává: spád, akce, efekty a spousta zabíjení. Prostě B-čko s A-čkovým rozpočtem, ale poctivé B-čko. ()

Související novinky

John Carpenter chystá návrat

John Carpenter chystá návrat

03.08.2008

Hororová legenda John Carpenter, tvůrce filmů jako Halloween, Věc nebo Velké nesnáze v Malé Číně, poslední dobou pracuje především pro televizi (jeho příspěvky do série Mistři hororu patřily k těm… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Reklama

Reklama