Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Intergalaktická policistka Melanie Ballard se svým týmem dostala za úkol přepravit nebezpečného zločince zvaného Desolation Williams do vězení u města Chryse na planetě Mars. Ocitáme se v budoucnosti vzdálené dvě stě let, kdy kolonizace Rudé planety už není jen snem. Jenže posádka na Marsu náhodou vykopala pradávný marťanský obranný systém a ten přiláká válečné duchy původních obyvatel planety, kteří ovládnou většinu lidí. A když Melanie a její tým přistanou, pochopí, že všichni, včetně vězně, musí spojit své síly, aby přežili útok pomstychtivých duchů, toužících po jediném - zničit na Marsu vše, co pochází ze Země. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (296)

POMO 

všechny recenze uživatele

Béčko, ktoré sa tvári vážne a myslí si že je strašne cool, zatiaľ čo divák neveriacky krúti hlavou. Umelé, bez kúzla, toporne sa snažiace o odvážnu žánrovú anarchiu (“akčný metalový sci-fi horor s Ice Cubom na Marse”!!!). Duchovia Marsu sú ten typ filmu, ktorý by každý zo zúčastnených najradšej vymazal zo svojej filmografie. A že je tu vychádzajúcich i kultových hviezd požehnane. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

DUCHY MARSU jsem takřa dvě dekády odkládal, protože jsem o nich neslyšel mnoho dobrého a nechtěl jsem si pokazit vzpomínky na svého milovaného Johna Carpentera. Chyba lávky! Jasně, je to hrdý škvár a na hollywoodské poměry hodně laciný sci-fi horor, který v řadě aspektů působí poněkud nedodělaně. Nepřekvapilo, že Carpenter později přiznal, že během něj vyhořel, načež si dal dlouhou pauzu. Jenže je to hrdý škvár, který má v každém svém detailu nezaměnitelný carpenterovský styl. Má členitou, chytře vystavěnou detektivní strukturu do sebe zapuštěných flashbacků, vypravěčů a několika paralelně uplatňovaných žánrových schémat. Najdeme tu vývojové vzorce spojované s "lupiči těl", "zombie apokalypsou", "obranou pevnosti před přesilou", "protivníky, co se stanou parťáky" a především s "rekonstrukcí tragédie od známého konce". Ano, určitě by skoro kdokoli byl lepší drsňák než Ice Cube, ale Henstridgeová se Stathamem film suverénně táhnou - a epizodická struktura, která odvádí pozornost od příliš živočisných padouchů, je v kooperaci s konstrukční volbou rámcující detektivky funkční. Carpenterovská nálada na rozdíl od některých jeho devadesátkových filmů nejede na setrvačník v další variaci na všudypřítomné chlapáctví. E-e, je totiž pozoruhodně posunuta důrazem na drsňačky, které ovšem zůstávají ženami a carpenterovské chlapáctví vlastně zábavně shazují. Řadím si tak DUCHY MARSU mezi filmy, které sice nelze při nejlepší vůli považovat za velká inovativní díla a jejich neambiciózní hříčkovost je zjevná z každého okamžiku, ale které dokážu mít upřímně rád... a rád se k nim někdy i vrátím. Co mě ovšem zarazilo nejvíce: Jednoznačně nejslabší je na filmu monotónní burácivá hudba, a přitom právě v hudební sféře se Carpenter v poslední dekádě našel nejvíce... a jestli DUCHOVÉ MARSU mají do mistrovského díla při vší rozpustilosti daleko, jeho trojici hudebních alb LOST THEMES za mistrovská díla považuji bez zaváhání. S podobně skvělými hudebními nápady by DUCHOVÉ MARSU postoupili o příčku výše. Tak či onak, na WARD (2010) se odteď upřímně těším. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Mírně řečeno velmi podprůměrné béčko od klasika hororu Johna Carpentera, který zřejmě svůj tvůrčí potenciál vyčerpal v 1.pol 90 let. Otevřený konec napovídá, že tvůrci evidentně počítali s pokračováním, v čemuž moc nevěřím a doufám , že se tak nestane. Je mi líto, že se v této obskurní záležitosti objevil charismatický chlapík Ice Cube, který by si zasloužil hrát v lepších filmech. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Carpenter sice už není v nejlepší formě, ale do odpadů by se tenhle jeho kousek posílat neměl. Zas tak špatný to rozhodně není. Prostě průměrné béčko, které by nemělo nikoho urazit (pokud ten někdo nebude očekávat druhou Věc). Děj pěkně rychle odsýpá, herecké výkony jsou dostačující, masky v pohodě... ale trvalý zážitek ve vás Ghosts of Mars nezanechají. To se radši koukněte znovu na tu Věc. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Kdyby nechali dělat akci Jasona Stathama , tak by vymlátil celej Mars a ještě by přitom zdechla půlka Jupitera. Jelikož role tvrďáka byla svěřena i přes přítomnost drsoně Jasona Stathama známemu tlouštíkovi Ice Cubovi, byl jsem znechucen celým filmem . Ice Cube vypadá, jako kdyby si na tuhle roli odskočil z odtučňovacího střediska v rámci předepsané receptury na hubnutí. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $28miliónovTržby USA $8,709,640Tržby Celosvetovo $14,010,832║ No, kulisový otras. ()

Anthony odpad!

všechny recenze uživatele

Zpětně se sám divím, že jsem film dokoukal do konce. Vůbec nic tu nefunguje - nekoná se žádné napětí a přijde-li akce, je velmi špatně natočená. Odporný je soundtrack, nezajímaví herci. Vůbec celý film vypadá, jako by ho natočila parta ochotníků a ne kdysi tak zajímavý režisér: Carpenter je hodně nespolehlivá značka - v jeho filmografii jsou filmy výborné (Věc), slušné (Starman), ale je v ní i dost průserů (Jsou mezi námi nebo toto). ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

Blb a hňup, shit a šňup. Negatívnym vrcholom sú Pam Grierová ako šéfka (!) vybíjacieho komanda a trápny Ice Cube ako ultra drsný sukyn syn. Stupeň hovadskosti na úžasne vysokej úrovni. Oponovať tým, že Carpenter nemôže nakrúcať iba kult za kultom mi pripadá ako dobrá kravina, pretože niečo iné je priemer a niečo iné táto fatálne/školácky nezvládnutá sračka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si pamatoval jako neskutecnej masakr, takze jsem se na nej dost tesil a i kdyz me tentokrat uz tolik neoslnil, presto to je slusne odvedeny becko. Carpenter se pokousi o podobne schema jako u Veci, ale kdyz mu to tam vyslo, tak proc ne. Opet tu je opustena zakladna, tentokrat ne nekde v Antarktide, ale na Marsu a opet tu je skupinka vojaku bojujici proti namakanymu nepriteli. Akorat ze tady nich je krapet vic. Vsichni "duchove marsu" jsou naliceny docela slusne a nektery i vcelku nechutne a jejich sef je spravnej krutak, ale stejne trosku vypadaj jak banda nakejch krovaku. Triky sice nejsou spatny, ale misty prostredi pusobi trosku umele, nicmene jsme na Marsu, takze je vse do cervena a to film aspon krapet ozivi. Hudba je spravne drsna, ale mohla by hrat castejc a herci hrajou prumerne, i kdyz takovej Statham je docela borec. Celkove se jedna o povedenej akcni film, kde by mohlo bejt vic akce, ale ta co tu je, je dobra a spravne krvava, ale jinak si v podstate nemam na co stezovat, i pres slabsi pribeh, kterej ale splnuje svuj ucel a to davat zaminku k boji. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Klasicke Carpenterovske schema boje nekolika lidi proti velke presile tezko porazitelnych nepratel je sice ozvlastneno zasazenim do prostredi Marsu, ale Carpi nastesti zustava verny svym postupum a pomalemu tempu vypraveni. Opet se setkavame s tvrdym cool kriminalnikem, ktery postupne ziskava divakovi sympatie, opet je pritomna vyrazna zenska hrdinka, opet slysime silne hudebni tema a opet se nedockame zadneho sexu. Proste Carpenter jak vysitej. Kamera nepredvadi zadne silenosti, ale poklidne proplouva dejistem pribehu a absolutne nerusi a hudba, kterou Mistr slozil a nahrala skupina Anthrax, je jako vzdy vynikajici. Skvele se vyradili tvurci masek, lide posedli duchy martanu s "tim bordelem na ksichte" vypadaji opravdu zajimave. Nejvetsi vytky bych mel k hereckemu obsazeni, maximalne me stvala naprosto spatne obsazena Pam Grier, nastesti ona si s tim prilis dlouho hlavu nedela :). Ice Cube ma do takoveho Kurta hodne daleko, ale v ramci moznosti se snazi a rozhodne neurazi. Nastesti vsechny zastinuje mnam mnam Natasa, tuhle holku muzu vzdy a vsude a klidne se nemusi upinat do cerne kozene uniformy. Gosts of Mars jsou proste dobre udelanym Carpenterovskym beckem, ktere divaka vrati do bajecnych 80. let a brecet o tom, ze to neni dalsi Thing mi pripada hodne trapne. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další skvělej carpentrovskej horor, kterej sází jen na perfektní atmosféru a pěkně drsnou akci a vychází mu to naprosto dokonale, sice děj je trošku jednodušší, ale díky tomu to je podle mě ještě lepší, protože k takovejm filmům jako jsou duchové marsu prostě propracovaný děje nesedí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejslabší z filmů Johna Carpentera, které jsem měl dosud možnost shlédnout. Popravdě nechápu, jak se pod tento výtvor mohl režisér Věci nebo Šílenství vůbec podepsat... Ta jedna hvězdička je vlastně spíš za předchozí zásluhy. Herecké výkony jsou, diplomaticky řečeno, nevyrovnané, režie bez nápadu, ale korunu tomu všemu dává scénář, za který by se měl autor smažit v pekle. Podobně zpackané snímky to občas zachraňují velkolepou výpravou, ale ta v tomhle případě stojí taky za prd. Takže suma sumárum: naprostá ztráta času. Celkový dojem: 20 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přepadení 13. okrsku potkává Věc a to podle scénáře, který měl být Carpiho třetím Útěkem (ze Země). Aneb esenciální carpenterovina, (DÁLE SPOILERY!) v níž se na odlehlém místě (kdesi na matriarchálním (!) Marsu) musí policajtka-feťačka spojit se zločincem-antihrdinou a společně odrazit útok mimozemšťanů inflitrujících lidská těla. Béčko jako řemen, ve kterém jdou postavy na duchy atomovkou a vesele se páchají další logické nesmysly, ale šablona "tajemná první půlka, obléhačková druhá půlka" a la Vetřelci funguje, je to příjemně oldschool, v exteriérech to má i atmosféru, dialogy špičkujících se postav pobaví, fajn je scéna s vystřílením marťanů v chodbě i všechny ty hračky (vlak, transportér, balón), škoda jen nevytěženého nápadu s matriarchátem. Ice Cube se na předchozí carpenterovské antihrdiny nechytá a sakra zamrzí, že jeho roli nedostal původně zvažovaný Statham, zato na Natashu se kouká dobře a asi nikdo nelituje, že její postavu nehraje původně zvažovaná Courtney Love. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nikdy nevěřte filmu, ve kterém má Jason Statham vlasy! Myslel jsem, že mě ve světě kinematografie už nic nemůže překvapit a ouha! Nikdy bych neřekl, jak má Tesař blízko ke Dřevu, konkrétně typu Edward Davis Junior. Po tomhle bych vyhořel taky, Johne.. Mezi sci-fi odehrávajícími se na 4. planetě naší sluneční soustavy bezkonkurenčně největší šmíra a že je konkurence veliká.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný sci-fi horor od Johna Carpentera. Má dosť dobrý príbeh o policajnej jednotke, ktorá má v jednom tábore na marse prevziať veľmi nebezpečného zločinca, ale ked´ nájdu vyvraždenú osádku tábora, zistia, že stoja proti mimoriadne nebezpečnému a početnému protivníkovi. So spracovaním ale nie som moc spokojný, film sa síce dá bez problémov dopozerať, ale jeho potenciál po každej stránke zostal nevyužitý. Má príliš dlhý rozbeh, za čo môže aj to, že sa dej viackrát vráti o niečo späť, aby sa mohlo ukázať, čo v nejakom čase robil aj niekto iný a to ruší, ale aj celkovo tu zlyháva gradácia deja a ked´ sa už začne diať to hlavné, tak to síce nie je úplne zlé, ale ukáže sa, že aj ten rozbeh bol lepší. Akcie tu nie je málo, ale moc ma nezaujala. Treba si na ňu počkať, väčšinu filmu sa nič akčné nedeje, ale ked´ sa už akcia začne, tak už prakticky neskončí. No je to len úplne obyčajné strieľanie bez štipky nápadu, takže po chvíli prestane baviť. Ale poteší aspoň niekoľko useknutých častí tiel po zásahu lietajúcim diskom, ale je toho príliš málo na to, aby to viac zaujalo. Najviac tento film zlyhal ako horor, atmosféra je príliš slabá až nulová, napätie úplne chýba, záporáci nie sú zlí, ale pre postapokalyptický žáner a nie pre horor, kde nevyvolávajú ani štipku rešpektu a nápad s duchmi je podaný úplne zle. Herecké obsadenie je celkom dobré, Natasha Henstridge, Jason Statham, Pam Grier a celkom aj Ice Cube, ale až na Henstridge nikto nepodáva taký výkon, ako jeho postava vyžaduje. Réžia tu úplne zlyhala, ale technická stránka je celkom slušná. Duchovia marsu vyvolávajú dojem, že s lepším režisérom by dopadli omnoho lepšie, ale v tomto prípade to až tak úplne neplatí, kedže pre túto látku ma snáď ani nenapadá lepší režisér ako práve John Carpenter, ale tu už evidentne nie je vo forme. A tak z potenciálne výborného filmu vznikol iba pozerateľný priemer. 56% ()

Související novinky

John Carpenter chystá návrat

John Carpenter chystá návrat

03.08.2008

Hororová legenda John Carpenter, tvůrce filmů jako Halloween, Věc nebo Velké nesnáze v Malé Číně, poslední dobou pracuje především pro televizi (jeho příspěvky do série Mistři hororu patřily k těm… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Reklama

Reklama