Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý agent CIA Nick Randall (Rutger Hauer) se stane návnadou i lovcem zároveň. Na scéně se zjevil jeden z nejhledanějších zločinců. V tajném spiknutí FBI a CIA je Randall najat k jeho polapení a zároveň se pro něj stává lákavou kořistí. Dochází k nelítostnému souboji, všude zůstává smrtelná spoušť, vyhrát však může jen jeden z nich. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (28)

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem dnes zhlédl tři filmy (DEN WARRIORA, OPIČÍ MILENKU a ZATYKAČ) a všechny po zásluze ohodnotil jako odpad - no není to nějaký ČSFD rekord? ZATYKAČ jsem si pamatoval ještě z puberty, kdy mi ale unikl před nosem, tak jsem chtěl po letech dohnat starý rest. Bohužel je to o ničem. Scénář podprůměrný, dialogy slabé, žádná zapamatovatelná hláška či scéna, akce málo a nezajímavá. Rutger Hauer, toho času na vrcholu, těžce uletěl. Koncentrovaná nuda. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rutgera Hauera je pro tenhle film vyložená škoda. Je to drsňák se vším všudy, charisma má na rozdávání, bohužel všechny ostatní složky filmy selhávají. Schopnější režisér by podle mě dokázal klišovitý scénář rozpohybovat, Gary Sherman na to však nemá. Občas se tu sice objeví sympatická scéna, ale jako celek průměr až lehký podprůměr... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný krimi film s Rutgerom Hauerom. Má celkom dobrý príbeh o bývalom agentovi, práve pracujúcom ako lovec odmien, ktorý je požiadaný priateľom z FBI, aby našiel a zneškodnil veľmi nebezpečného teroristu, ktorý pricestoval do Ameriky, aby uskutočnil bombové útoky. Ale na jeho ceste za cieľom mu robí problémy aj tajná služba, ktorá ho chce využiť len ako návnadu. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, táto tématika sa mi páči a potenciál v rámci žánru bol dosť veľký, lenže to by potrebovalo úplne iné prevedenie. Minimálne celá prvá polovica má príliš pomalé tempo, po obstojnom úvode len jeden zbytočný dialóg strieda druhý, všetko je to až moc predlžované, takmer každá menej dôležitá scéna trvá dva, možno aj trikrát dlhšie, ako by mala a práve to lepšie, ako napríklad vypočúvanie zase má len málo priestoru. V druhej sa tu už vylepší, síce stále to má k ideálu ďaleko, ale aspoň sa už deje to hlavné a už sa na to dá bez problémov pozerať až do konca. Akcie je tu veľmi málo a nie je zlá, ale ani ničím výnimočná. Okrem nevýrazného krátkeho úvodu, v ktorom hlavný hrdina zneškodní trojicu zločincov si na prvú výraznejšiu akčnú scénu treba počkať až do polovice filmu, kedy sa už nájde celkom slušná automobilová naháňačka a potom je výraznejší až záver s výborným ukončením. Nemôžem povedať, že by tu akcia bola zlá, lenže problém je, že všetkého je málo, či už ručnej akcie, kde padne len pár úderov, málo je aj zabitých a nanešťastie aj strieľania, čo minimálne pri pohľade na zbrojný arzenál v skladisku hlavného hrdiny zamrzí. Herecké obsadenie nie je zlé, slušný Rutger Hauer v hlavnej úlohe, ale v iných svojich filmoch tej doby ma bavil viac, poteší aj Robert Guillaume a viacero zaujímavých vedľajších postáv, len záporáci mohli byť lepší. Réžia je určite sklamaním, tento žáner nezvládla, ale aspoň technická stránka je vydarená. Škoda, mohlo to byť vydarené akčné béčko, lenže to by potrebovalo omnoho dynamickejšie prevedenie a výrazne viac akcie. 53% ()

sud 

všechny recenze uživatele

Perfektně stylový charismatický Rutger Hauer ve filmu, kde nemá co hrát. Co je to za akční film, kde se většinu stopáže nic neděje a akce není skoro žádná. Stominutová nuda. 15%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Tentokrát hodnotím jen výkon Rutgera Hauera. Samotný film by bez něj opravdu za moc nestál. Ultradrsný Rutger je jediným světlým místem tohoto ne až zas tak moc akčního filmu. Většina Zatykače je rozvleklá a zbytečně se tam tlachá a tlachá. Dobrá je jen závěrečná půlhodina. To Rutger odhodí příšerné sáčko a navlékne se do kožené bundy a jde tvrdě po stopách teroristů. Dál stojí z ostatního průběhu filmu za zmiňku jen jedna automobilová honička a jedna opravdu povedení scéna vyslýchání. Právě tyto scény ukazují čím by Zatykač: Mrtvý nebo živý mohl být, leč není. Více akce pro Haura a míň okecávání a mohlo by to být královské béčko. Škoda! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rutgera Hauera jsem měl vždycky rád, problémem pro mě vždycky bylo to, že většina filmů, v nichž hrál, za mnoho nestála. Tento snímek nebyl výjimkou. Viděl jsem ho kdysi dávno, příliš na mě nezapůsobil (eufemismus), a potom, co jsem začal hodnotit filmy na čsfd, jsem zavzpomínal a přiklepl mu dvě hvězdičky. Dnes jsem si osvěžil paměť a následně i hodnocení. Co si budeme povídat, byl to děs. Scénář se s logikou příliš nepotkával, na akční film to byla hrozná nuda, dialogy byly příšerné, atd., atd. Ponechal jsem jeden kousek za toho blonďatého Holanďana. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Mohol to byt skvely thriller v ktorom charizmaticky drsniak Hauer nahana hnusneho teroristu. Ale vysledok je taka nuda, ze som pri filme zaspal a dopozeral ho na druhy den. Napinave to nie je vôbec. Postavy sa cely film bezcielne poflakuju az sa na konci konecne stretnu a cele utrpenie zakoncia jednym granatom. Akcne sceny tu tiez vela nie su. Dve kratucke prestrelky a jedna nahanacka. A je to rovnaka nuda ako zvysok filmu. Jednu hviezdicku davam za Hauera, ktory tu vyzeral stale fantasticky a jeho postava by si zasluzila ovela lepsi film. 3/10. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Na akční film z 80.let poměrně slabé. Chtělo to víc nakopnout, to že Hauer parkuje autem doma v obýváku na celý film nevystačí. ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

V jisté době musel být opravdu na VHS obalu jasný tahák a to jméno Gene Simmons z Kiss. Ovšem Gene už měl svou životní zápornou roli za sebou a to ve filmu Never too young to Die ( můj nejoblíbenější ) Gene zde nemá žádný prostor na vyjádření svého vzteku a charisma. Jeho postava je tady vlastně velmi nudná. Rutger Hauer je ještě více nudnější. Aspoň mě potěšil Dennis Burkley ( ve Stínu Gangu hrál hláškujcího Wovese - Čůra ) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nebýt sympaťáka Hauera, tak by to bylo horší. Je fakt, že se film vleče a je nudný až do závěrečné přestřelky, která taky nebyla nic extra. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dějová linka je dnes už provařená, neb se používala hodně často. Bývalý agent CIA si vydělává jako lovec odměn. Jednoho dne je onou službou požádán, aby pomohl najít strůjce teroristického útoku. Ano, opravdu není třeba pokračovat dál. Jak se jednoduše nejčastěji uvádí, béčkový film plný klišé, ale s výbornými herci. Zkrátka, akční thriller jak má být. V hlavní roli Rutger Hauer, který jako akční hrdina nikdy nezklamal. Úspěchu se však nikdy nedočkal. Snímek navozuje dojem, že je filmovou verzí stejnojmenného seriálu ´Wanted: Dead or Alive´ (1958), kde si hlavní roli střihl Steve McQueen, ale na počátku je řečeno, že Rutger Hauer hraje vnuka onoho seriálového lovce odměn, takže se snímek tedy nachází v poněkud jiných vodách, avšak na stejném či alespoň podobném plavidle. Neřadí se mezi vyloženě skvělé akční osmdesátkové filmy, ale v jistých ohledech svůj potenciál má. Dnes dojmu tomu kazí hlavně předvídatelný dějový vývoj a tak je potřeba se na něco takového dívat s myslí nostalgickou a ne jinak. Chmurné prostředí, přesvědčivá atmosféra a hrůzostrašný darebák. Co chtít víc. Snad jen, aby si to dokázalo udržet divácký zájem, což se bohužel neděje. ()

Taffey 

všechny recenze uživatele

Průměrný akčňák z osmdesátých let. Není to nic na Oskara, ale proč, proboha, odpad? A proč se, třeba Chozé, domnívá, že v akčním filmu musí být nějaká zapamatovatelná hláška? To jsem fakt nikdy nepochopil, tyto požadavky. I když jinka s jeho hodnoceními docela souhlasím. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

R.Hauer působí poměrně drsnáckým dojmem, ovšem nějak tam nevyniká v celkovým příběhu. Jakoby ani neměl co hrát, slabší odvar. ()

Reklama

Reklama