Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Tremont je osmasedmdesátiletý muž, jehož veškeré životní radosti a strasti pevně drží v rukou jeho manželka Bette. Od ranní snídaně přes nákupy a sledování televize až po převlékání do pyžama. Jednoho dne však odvezou Bette s infarktem do nemocnice. O Jakea se musí postarat jeho syn John, úspěšný manažer, který se na svou novou pozici napřed dívá jako na přítěž. Když se Bette konečně zotaví, je už z Jakea docela jiný člověk, samostatný a kypící energií. Pak se John od lékařů dozví, že jeho otec má rakovinu prostaty. Prosí je, aby o tom otci neříkali, protože ví o jeho panické hrůze z nemoci. Ošetřující lékař ale nedá na jeho prosby a Jake upadne do kómatu. John si po hádce s nemocnicí bere svého otce do domácího ošetřování a najde mu jiného lékaře. Jake se nakonec z kómatu téměř zázračně probere, po rakovině ani stopy, a začne užívat života plnými doušky. Bette, která byla zvyklá na úplně jiného muže, je z Jakeovy proměny vyděšená. Vše nakonec vrcholí bouřlivou hádkou u rodinné večeře... (TV Nova)

(více)

Recenze (28)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Malý film o velkých lidských osudech každého z nás s herci tak dobrými, že se nejde zklamat. Ethan Hawke v mládí musel bejt dobrej floutek. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ke konci už to bylo trochu moc na hraně, ale jinak to byl film o věcech pozemských, malých i velkých s kterými se můžeme v životě setkat. Kevina jsem málem nepoznala, ještě trochu delší vlasy a je to Pablo ze seriálu Narcos jak vyšitej. Totéž bylo s Ethanem, tady mu bylo krásnejch devatenáct........a o Jackově vynikajícím hereckém výkonu nemluvě a.......a......a ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Maximálně sentimentální a slzopudná komedie s prvky dramatu na téma stáří a strachu ze smrti. Lemmon a Danson potěší, nezkušená režie a zdlouhavé vyprávění už méně. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Neříkej mi mami, Mario, já ti taky neříkám synu !!" - "Nebuď na mámu tak hodný, zlato, nebo ji to zabije.." ;) Tak možná nakonec nejsem v jádru až tak velký cynik..;) Na tenhle uplakaný a naivní špek Goldbergovi skočím kdykoliv znovu a nesmírně rád, kdyby už jen kvůli naprosto famóznímu Jacku Lemmonovi.. A když tomu pan doják, jako vždy výtečný James Horner, místy šlape na krk jako smyslů zbavený, jeden má co dělat, aby nemusel sahat po kapesníku.. Moje velké osobní guilty pleasure z hodně nečekaných vod.. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Poklidný, příjemný a úsměvný film. Jack Lemmon je absolutně fantastický, Ted Danson mu skvěle sekunduje, Olympia Dukakis ukazuje své kvality a Ethan Hawke se projevuje jako dobrý herec. Polovina dobrého v tomto filmu jsou herci. Druhá polovina citlivá režie a kvalitní scénář. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Žial film nenaplnil moje očakávania. Čakal som viac humoru menej sentimentality a dramatičnosti . Film bol dlhý rozvláčny, Ted Dansom bol na môj vkus príliš neosobný, jeho pôsobenie vo filme mi bolo také - nijaké pripadalo mi cudzie. Rozhodne sú filmy a hlavne neamerické s touto témou lepšie, ako tento americký sladký sentiment. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Měli si víc pohrát s castingem- místo Dansona by se mi v té roli líbil někdo, kdo se Lemmonovi aspoň trochu typově podobá. V Hollywoodu by to nemusel být až takovej problém. Jinak ten vcelku banální příběh opět ozvláštnili jakousi vzácnou diagnózou. Rozšířili mi tím obzory, ale přišlo mi to zbytečný. Už jen to synovo odhodlání být tátovi nablízku v posledních měsících jeho života na úkor všeho ostatního je samo o sobě dostatečně nevšední a mně osobně by to na film stačilo. ()

Petr.Kocfeld 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon jako starec.Proc ne?Takovy film ze zivota a o rodine.Davam 75 procent.Film s tajemstvim...Trochu filmova rarita.To tajemstvi je az na konci filmu.3 generace z jedne rodiny se zde ukazou. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

…………….a můj táta a můj táta, hodně ostrej rokenrol. Tato „nezapomeňte si přibalit kapesníček“ adaptace by se dala jednoduše rozdělit na tři díly, a to následovně: Díl první – jedeme si osdestátkovou rodinnou dramedii, takovou ani ryba ani rak. Díl druhý – přitvrdíme, co se týče hry s emocemi diváka. Díl třetí – čeho je moc, toho je příliš. Díl jedna + díl dvě + díl tři rovná se Jack Lemmon na hrad!!!! ()

Reklama

Reklama