Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Tremont je osmasedmdesátiletý muž, jehož veškeré životní radosti a strasti pevně drží v rukou jeho manželka Bette. Od ranní snídaně přes nákupy a sledování televize až po převlékání do pyžama. Jednoho dne však odvezou Bette s infarktem do nemocnice. O Jakea se musí postarat jeho syn John, úspěšný manažer, který se na svou novou pozici napřed dívá jako na přítěž. Když se Bette konečně zotaví, je už z Jakea docela jiný člověk, samostatný a kypící energií. Pak se John od lékařů dozví, že jeho otec má rakovinu prostaty. Prosí je, aby o tom otci neříkali, protože ví o jeho panické hrůze z nemoci. Ošetřující lékař ale nedá na jeho prosby a Jake upadne do kómatu. John si po hádce s nemocnicí bere svého otce do domácího ošetřování a najde mu jiného lékaře. Jake se nakonec z kómatu téměř zázračně probere, po rakovině ani stopy, a začne užívat života plnými doušky. Bette, která byla zvyklá na úplně jiného muže, je z Jakeovy proměny vyděšená. Vše nakonec vrcholí bouřlivou hádkou u rodinné večeře... (TV Nova)

(více)

Recenze (29)

Tonula 

všechny recenze uživatele

TÁTA je příjemný rodinný film o životě i umírání. Tvůrci dokázali bez smutku přenést děj i přes neradostná místa, což mi připadá hodně nezvyklé. Jack Lemmon hraje svou roli vynikajícím způsobem. Zejména díky němu je možné napsat, že film za 30 let vůbec nezestárnul a na rozdíl od mnoha filmů té doby je stále současný. Téma stárnutí a vyrovnání se s ním je i dnes aktuální. Režisér k tomu přidává ještě smíření otce Johna se synem, který vyrůstal mimo jeho péči a má o svém životě jiné představy než otec a komediální část, která je místy opravdu vtipná. Dobře odehráli své role i ostatní, zejména Ted Danson a Olympia Dukakis. 95% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Neříkej mi mami, Mario, já ti taky neříkám synu !!" - "Nebuď na mámu tak hodný, zlato, nebo ji to zabije.." ;) Tak možná nakonec nejsem v jádru až tak velký cynik..;) Na tenhle uplakaný a naivní špek Goldbergovi skočím kdykoliv znovu a nesmírně rád, kdyby už jen kvůli naprosto famóznímu Jacku Lemmonovi.. A když tomu pan doják, jako vždy výtečný James Horner, místy šlape na krk jako smyslů zbavený, jeden má co dělat, aby nemusel sahat po kapesníku.. Moje velké osobní guilty pleasure z hodně nečekaných vod.. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Žial film nenaplnil moje očakávania. Čakal som viac humoru menej sentimentality a dramatičnosti . Film bol dlhý rozvláčny, Ted Dansom bol na môj vkus príliš neosobný, jeho pôsobenie vo filme mi bolo také - nijaké pripadalo mi cudzie. Rozhodne sú filmy a hlavne neamerické s touto témou lepšie, ako tento americký sladký sentiment. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

…………….a můj táta a můj táta, hodně ostrej rokenrol. Tato „nezapomeňte si přibalit kapesníček“ adaptace by se dala jednoduše rozdělit na tři díly, a to následovně: Díl první – jedeme si osdestátkovou rodinnou dramedii, takovou ani ryba ani rak. Díl druhý – přitvrdíme, co se týče hry s emocemi diváka. Díl třetí – čeho je moc, toho je příliš. Díl jedna + díl dvě + díl tři rovná se Jack Lemmon na hrad!!!! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ke konci už to bylo trochu moc na hraně, ale jinak to byl film o věcech pozemských, malých i velkých s kterými se můžeme v životě setkat. Kevina jsem málem nepoznala, ještě trochu delší vlasy a je to Pablo ze seriálu Narcos jak vyšitej. Totéž bylo s Ethanem, tady mu bylo krásnejch devatenáct........a o Jackově vynikajícím hereckém výkonu nemluvě a.......a......a ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Bostonu (Massachusetts, USA). (SONY_)

Reklama

Reklama