Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Moderní technothriller o zločinu, vášni, lásce a pomstě podle příběhu W. Shakespeara. Je rok 2000 a mladý Hamlet studuje na filmové škole a miluje krásnou Ofélii. Jeho otec šéfuje velké dánské korporaci, ale jednoho dne ho najdou zavražděného. Hamletova matka se vdá za otcova bratra, lstivého Claudia, kterého Hamlet začne podezřívat z otcovy vraždy. Jeho láska k Ofélii je beznadějná, a proto se rozhodne pomstít smrt svého otce a odhalit vraha. Sám ale netuší, jaká strašná tajemství ukrývá minulost, a co všechno je stále ve hře. Začíná tak série šokujících odhalení, která buď změní životy všech - nebo je ukončí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Morien 

všechny recenze uživatele

-"For there is nothing either good or bad, but thinking makes it so." ♥♥♥ Očekávala jsem nějako podobnou adaptaci jako je Titus Julie Taymor, jenomže tady se kombinace moderního a klasického děje jaksi křečovitě a nepomohou tomu ani moji oblíbenci ve vůdčích rolích. Ethan má sice dokonalý hamletovsky trpitelský výraz a Kyle je zase parchant už od pohledu (a co teprve scéna, kdy si dávají polibek), ale i ty nejdokonalejší postavičky se dokáží v záplavě chladu a odtažitosti utopit. Kde je vášeň? Julia Stiles jako Ofélie byla vcelku přesvědčivá, i když ji v jiných rolích moc nemusím. Obrazově zajímavě natočené, ale mám prostě pocit, že k chladně kovovému a skleněnému New Yorku se dlouhé vycizelované proslovy o hloubce lidské duše nehodí. Celkově to zkrátka působí jako takový mišmaš, pořádnější názor si budu muset udělat po vícerém shlédnutí.--- Po nějakém tom přemýšlení - ten text má takovou sílu, že mě to dostalo i v tomhle zpracování. -"Where is Polonius?" -"At supper." -"At supper?" -"Not where he eats, but where he's eaten." ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda Ethan Hawke sa riadne zasekol s rokom 2000. Vtedy uz jeho kultovy Dead Poets Society bol stary uz nejaky ten piatok a tak prisiel s tymto slaboduchym filmom. Nudny pribeh, takmer ziadne tempo a ucast MacLachlana /The Doors, Twin Peaks, Modry samet/ som mal absolutne na haku /diplomaticky povedane, MacLachlana nemam vobec rad/. Reziser Michael Almereyda sa teda nepredviedol. 10 % ()

Terman 

všechny recenze uživatele

Jen jedna otázka - proč? Proč někdo komolí dílo Williama Shakespeara do moderní rádoby futuristické podoby? Nejotravnější bylo používání původního textu tragédie (nejdřív se mi to zdálo zajímavé, ale po deseti minutách se můj názor změnil a nakonec zakotvil někde velmi nízko.) Nevím jestli jsem, co se klasických děl a jejich moderních verzí týče, tak konzervativní nebo jestli jen tato adaptace opravdu byla tak špatná, nicméně, ušetřete si těch 112 minut raději pro něco lepšího. ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Je to strašně nudný, většina postav je špatně obsazená, a ještě navíc se celý příběh, a ještě s původním textem, naprosto nehodí do zvoleného prostředí. Když Ethan Hawke, v směšné pletené čepici, huhňal ve videopůjčovně to svoje “to be, or not to be”, měla jsem trapností husí kůži. Tohle se nepovedlo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)

Související novinky

Shakespeare jako gangsterka?

Shakespeare jako gangsterka?

13.08.2013

Nápad přenést divadelní hru anglického klasika do současnosti není nový. I režisér Michael Almereyda už to jednou zkoušel – Hamleta v roce 2000 pojal jako moderní technothriller. S Ethanem Hawkem si… (více)

Reklama

Reklama