Reklama

Reklama

Halloween

  • Česko Předvečer svátku Všech svatých (více)
Trailer 1

VOD (1)

V roce 1963 o Halloweenské noci ubodal šestiletý Michael svou patnáctiletou sestru Judith. Po patnácti letech v ústavech se mu podaří právě v předvečer všech svatých utéct. Nikdo neví a nikdo ani nechce vědět, co se stane 31. října 1978, kromě doktora Loomise, Michaelova psychiatra. Ten si je jistý, že se Michael vrací zpátky do Haddongield, ale když to zjistí zbytek města, je už pro mnoho lidí pozdě. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (785)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se zakousl do dalšího hororové legendy. Po Freddym a Jasonovi jsem usoudil, že přišel čas na Michaela Myerse. A musím říct, že film mě opravdu nezklamal, právě naopak, myslím, že je to jeden z nejlepších (slasher) hororů, které jsem kdy viděl. Atmosféra, hudba, herecké výkony - vše na špičce. Nejvíce mě potěšil záběr, kdy Jamie Lee je v popředí, za ní nic, jen tma a najednou, pomaličku se začne objevovat bílá maska… Je zbytečné psát cokoliv k takové legendě, jakou Halloween nepochybně je. Takže, zkrátka a dobře, lahůdka. 100 %. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Parádní horor. Už sice není tak hrůzný jako dřív, ale i přesto strčí díky svojí atmosféře většinu svých následovníků hravě do kapsy. Sice se říká, že člověk se nejvíc bojí toho, co nevidí, ale když vidíte vraha u něhož nejsou poznat díky zakrytému obličeji emoce, má to možná ještě větší účinek. A hudební motiv si budete pískat ještě dlouho potom, co film dokoukáte... ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

Optikou moderního diváka se může tahle klasika zdát nepochopitelnou -možná až směšnou (ty vraždy...) ale v roce 78 z toho museli lidi bejt fakt paf. Scénář je primitivní a dialogy až běda, ovšem to pomalé, plíživě nepříjemné tempo a postupné budování atmosféry, kdy ikonického vraha vidíme v doprovodu geniální hudby každou novou scénu o něco víc... to prostě pořád děsivě funguje! ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Herecky možná dobrý a někdy i kamerou, jenže to je tak všechno. Ne že bych čekal kdovíjak inteligentní skvost, ostatně jsem viděl pár novějších pokračování, takže jsem tušil, v jakým stylu to bude, ale nedostal jsem ani říkanku pro retardovaný děti. Zabíjet jen tak, bez důvodu, s maskou a stále dokola, to se může stát kultem jen v Americe nebo v něčem z Ameriky vzešlým. Neříkám, jsou určitě lidi, kteří zabíjejí pro radost, ale z Mikea ta radost prostě cítit není. Vlastně jediný, co je tu trochu lepší je atmosféra, kterou zase vytváří docela hutná hudba. Jenže ta atmosféra je na můj vkus až příliš natahovaná a zdlouhavá a po prvních pár zajímavých úvodních scénách je to plytká idiotská blbina. Že to někdo natočil se nedivím, natočili už pořádnou snůšku kravin, ale že se z toho stal takovej kult osobnosti, to nepochopím. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S odstupem pár let musím přidat i tu pátou hvězdičku, protože Halloween je jedinečný film. Zneklidňující atmosféra graduje až do infarktového konce, John Carpenter se nepáře s postavami ani s divákem, používá nervózní dlouhé záběry z Myersova pohledu a ukazuje ho jako čiré zlo, čemuž nemáte problém uvěřit. Že v jednoduchosti je síla, tu platí stoprocentně. A Jamie Lee Curtis je úžasná. ()

Galerie (154)

Zajímavosti (160)

  • Jamie Lee Curtis (Laurie Strode) si režisér vybral hlavně proto, že je dcerou hvězdy Psycha (1960) Janet Leigh. Podle Carpentera měl tento tah zajistit dobrou publicitu. Slavná herečka pak měla malé cameo ve filmu Halloween: H20 (1998), v němž postavě své dcery dělala sekretářku. Navíc se tam objevila před vozem Ford Custom 300 z roku 1957 s poznávací značkou NFB 418, což je totéž auto, které řídila v Hitchcockově klasice. (pornogrind)
  • Předtím, než John Carpenter nastoupil na University of Southern California studovat film, navštívil se svou třídou z Western Kentucky University psychiatrickou léčebnu v Kentucky. Tam narazili na pacienta - chlapce ve věku 12 nebo 13 let - jenž se stal inspirací pro postavu Michaela Myerse (Nick Castle). „Ve tváři měl skutečně zlý pohled,“ vzpomíná Carpenter. „Bylo to jako se dívat na ďábla. Byl plný nenávisti, ale byl mentálně narušený. Byl na něj děsivý pohled. (Eldrick)
  • Když děti otevírají zamčené dvoukřídlé dveře od ložnice a běží do náruče Laurie (Jamie Lee Curtis) (cca 82. minuta), je možné dole v obraze spatřit uhýbající mikrofon. (Moena)

Související novinky

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

Práva na sérii Halloween jsou na prodej

28.09.2023

Ačkoliv jsme se posledního filmu ze série Halloween dočkali loni, kdy režisér David Gordon Green se snímkem Halloween končí uzavřel svoji hororovou trilogii navazující na úplně první film, podle… (více)

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

John Carpenter bude produkovat nový Halloween

25.05.2016

Halloween Johna Carpentera je naprostá hororová klasika, jíž nedokázalo zastínit žádné ze sedmi pokračování. Hlavní série skončila v červenci 2002, o 5 let později ale došlo na remake v režii Roba… (více)

Reklama

Reklama