Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tecuo je otec od rodiny a milovník detektivek a mystery novel, které se sám jednu dobu i pokoušel psát. Tenhle jeho koníček se mu bude hodit v momentě, kdy zjistí, že Nobuto, přítel jeho dcery Reiky, je člen zločinecké organizace známý tím, že své přítelkyně brutálně mlátí, a nakonec je vždy zabije. Tecuo se totiž v afektu rozhodne mladého muže zabít a zbavit se jeho těla. To však musí provést, aniž by členové zločinecké organizace, ke které Nobuto patří, cokoli zjistili a ohrozili tak jeho rodinu. Vzhledem k faktu, že se vražda stala v Reičině bytě a jeden z mafiánů Kjóiči hned pojal podezření, to Tecuo nebude mít jednoduché. Navíc pro zločineckou organizaci pracuje i Nobutův otec Jošitacu, který náhle zmizení svého syna také nechce nechat jen tak… (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (2)

WaraiOtoko 

všechny recenze uživatele

Celkem překvapení, jedno z mála anime poslední sezóny, kde jsem byl upřímně zvědavý na každý další díl, škoda jen nepříliš povedeného vizuálu, kde již opening naznačuje, že zejména s kvalitou animací postav to nebude úplně nejslavnější. Byť o hudbu se postaral veterán Kendži Kawai, což člověk pozná okamžitě, díky jeho charakteristickému zvuku.  První epizoda je ještě taková nijaká, ale už v druhé se příběh začal ubírat zajímavějším nebo spíš překvapivějším směrem, kde se zdánlivě nepodstatná smrt očividného gaunera stane středobodem příběhu a ukazuje, že i takový člověk může mít někoho, kdo ho bude chtít pomstít, stejně tak táta od rodiny si počíná po vraždě až překvapivě duchapřítomně, byť jsem trochu doufal, že ten důvod proč, bude poněkud zajímavější a trochu rozvětví příběh pro potenciál dalších sérií. Anime je postavené na zvratech a plánování podobně jako třeba u Kolomba, kde od začátku víme kdo je vrah a vidíme, jak se více či méně úspěšně snaží zamaskovat stopy a tady se mi opravdu líbilo, jak se scénárista o zobrazených lstech snažil něco nastudovat (ze zvědavosti jsem se podíval ještě na mangu, kde je likvidace těla ve vaně rozebrána až do děsivých detailů a jakožto člověka z oboru mě třeba potěšily detaily, jako když se snažíte uhádnout kombinaci sejfu, budete muset počítat s automatickým časovým zámkem po určitém počtu neúspěšných pokusů). ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Už po přečtení obsahu a projetí prvních trailerů jsem měl od seriálu docela velká očekávání. Přeci jen to měla být dospělá podívaná na zajímavé téma, aneb co všechno jsem ochotní udělat pro své nejbližší. A opravdu to většinou i byl docela fajn zážitek, kde mě nejvíc bavila ta hra na kočku a na myš, to přetahování se o to, kdo koho nakonec přechytračí. Stejně tak některé myšlenky a samotné zpracování onoho již zmíněného tématu (především třeba v té konfrontaci dvou otců v posledních epizodách) se povedlo docela obstojně. S čím jsem ale měl tak nějak problém byla uvěřitelnost některých zápletek. Zkrátka jsem si musel postupně zvyknout na to, že Tecuo je kriminální mastermind, nebo třeba i hacker profesionál, jeho manželka má na svůj věk neskutečně dobrou fyzičku a o tom, jestli se dá použít na likvidaci těla vana, tak jak jí tu hlavní hrdina použil, spekuluji dodnes. Dalším problémem pro mě byl i fakt, že u mě seriál nedokázal vybudovat nějaké intenzivní napětí, sice se o drama autoři snažili neustále, ale na mě to nějak nefungovalo. Navíc mi ani nebyla moc sympatická Reika, kvůli které to vlastně Tecuo dělal, říkal jsem si, jestli mu třeba aspoň na chvíli nebleskne hlavou, že jeho dcera je v některých ohledech tak trochu pitomá, ale zároveň mi bylo jasné, že takhle otec svou malou holčičku ani v jejích dvaceti asi nevidí… Když si k tomu přičtu průměrnou animaci a ucházející hudbu, tak mi ten můj fajn zážitek vychází na lehce nadprůměrných 6/10. ()

Reklama

Reklama

Reklama