Reklama

Reklama

Hlídka v Ardenách

  • Česko Půlnoční přepadení (více)
Trailer

Děj skvěle obsazeného válečného dramatu, natočeného podle stejnojmenného románu Williama Whartona, je situován do Francie, do ardenských lesů v prosinci roku 1944. Právě v té době sem byla vysazena elitní skupina šesti průzkumníků, jejichž úkolem je pod vedením rotmistra Knotta zajistit strategicky význačnou budovu, lesní usedlost, a vyšetřit, co se stalo s předchozí hlídkou, jež se nehlásí. Původně banální akce se ale zkomplikuje v momentě, kdy mladí američtí vojáci pochopí, že je celou dobu má na mušce jednotka zvědů Wehrmachtu. A ještě více je překvapí, že Němci neútočí. Jedná se snad o nějakou novou strategii psychologického boje? Nebo nacisté odmítají vystřelit jen proto, že se blíží Vánoce a v takový čas by neměl nikdo umírat? A nebylo by dobré zjistit, o co se vlastně jedná? Na spadnutí je dohoda, o které nadřízení nesmějí vědět, ale díky níž bude ušetřen nejeden lidský život. Tedy pokud někdo něco nepokazí... V hlavních rolích se můžete těšit na Petera Berga, Kevina Dillona, Ethana Hawkea a Garyho Sinise. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Miki8888 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se sice začal dívat až někdy kolem druhé hodiny ráno. Ovšem "domácí atmosféra", kdy je všude tma, noc v plném proudu, vítr bouchá do oken, mne neskutečně dodalo touhu, adrenalin a napětí. Do filmu jsem se vžil až neuvěřitelným způsobem, v podstatě jsem i ten pro někoho nudný začátek prožíval s našimi hrdiny. V době, kdy byl některý z vojáků na stráži jsem si připadal jako bych tam byl. Koukal sem, kde se co mihne a zároveň se mi chtělo trochu spát, přesto sem nezamhouřil oko. Teď stranou mé pocity a trochu objektivity. Kdybych se na film měl podívat třeba po obědě v teplíčku na gauči, tak bych to asi určitě tak neprožíval. Není to prostě typický válečný film, kde lítají tisíce kulek, litry krve, končetiny a lidská těla padají k zemi. Ovšem stejně si myslím, že snímek má své kvality.Mohlo to dopadnou lépe, ale i hůř. Ode mě 4* a určitě toho nelituji. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní válečný film, který tolik válečným filmem vlastně ani není, ale jedná se spíše o komorní drama, které se odehrává na pozadí útrap v druhé světové válce. Výpravou se tento snímek nemůže měřit s filmem jako třeba Saving Privat Ryan. Přesto má něco víc než Ryan a to hloubku, dobrou psychologii postav a emoce. Vypravěčem je seržant Will Knott, který je se svými pěti kamarády poslán na venkovské sídlo v Ardenách jako předsunutá hlídka. V této oblasti je i německá hlídka, která ví o připravované ofenzívě a chce se vzdát. Herecké obsazení je velice kvalitní. Hudba je také zajímavá a velice zdařilý je anti-válečný scénář. Jediné co se nedá moc pochválit je práce s gradací děje. Film má několik neskutečně silných scén (koulovačka, vánoční koleda, vana) ,ale opravdu nějakou epickou přestřelku nečekejte. ()

Reklama

jirijost 

všechny recenze uživatele

Tohle mi hodně připomnělo další válečný film, jen z té první světové války Šťastné a veselé, tedy do jisté doby. Velmi pěkný film se slušným obsazením. Sice skoro bez akce ale přesto na každého válečného fanouška určitě dokáže zapůsobit, nelituji toho že jsem se na něj podíval, stálo to za to. Filmy z Ardénských lesů jsou moc zajímavé v nedávné době jsem viděl Přežili jsme Ardeny to můžu též doporučit. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Pro mne jeden z nejlepších válečných filmů. Hlavním důvodem je fakt, že se totiž nesnaží být válečným filmem. Zároveň pro mne jeden z nejsmutnějších snímků vůbec. Lidskost, morálka a krutost války jsou hlavní aspekty a pilíře této velmi silné záležitosti. Buďme vděčni, že se na válku můžeme pouze koukat v televizi či v kině, nemusíme to svinstvo zažívat na vlastní kůži a hlavně se takto můžeme mnohému přiučit a poučit, abychom se oné realitě případně vyhli...doufejme. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tenhle film fabuluje hned ve dvou věcech- kdo kdy viděl hodné, mírumilovné a zbaběle neschopné vojáky wermachtu? A kdo kdy viděl nadprůměrně inteligentní jednotku US Army s IQ nad stopade? Haha... Ale jako takový hezký vánoční román ze zasněžených Arden (kde se společně zpívá Silent Night/Stille Nacht, věší se granáty na vánoční stromek, Němci se s Američanama koulují, Amíci se tam koupou v teplé koupeli, popíjejí, ohřívaj se u krbu a vůbec tak příjemně zevlujou... ne, fakt jsem si to nevymyslel, tohle všechno tam je, ta válka musela být slušná prdel...) to celkem funguje, pěkné fantasy, jen ti elfové a orkové chyběli... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Během natáčení řádila v Utahu nejstudenější zima za posledních 83 let. (mi-ib)
  • Interiéry sídla, ve kterém se skupinka vojáků ubytuje, byly ve skutečnosti postaveny v tělocvičně místní střední školy. Jako půda sloužilo jeviště školního divadla. (villain)
  • Produkce zvažovala natáčet na franzousko-německých hranicích nebo v Polsku. Z důvodů snižování nákladů se natáčelo v Utahu. (mi-ib)

Reklama

Reklama