Reklama

Reklama

Přiznání

Trailer

Obsahy(1)

Staré přátelství prý vydrží všechno! Když se kamarádi ze školy Vince a Jon po letech setkají na filmovém festivalu, začnou v hotelovém pokoji vzpomínat na staré dobré časy. Roky ale utíkaly a oba se od školy trochu změnili. Vince je svobodomyslný požitkář a občasný díler drog, z Jona se stal ambiciózní dokumentarista. Jejich zábavné vzpomínky na školní život ale najednou naberou nečekaný směr, když Vince nahraje jejich rozhovor o tom, že Jon možná kdysi znásilnil jeho dívku Amy. Právě ona se taky nečekaně objeví a všichni se začnou zaplétat do labyrintu výčitek, obviňování a lží. Kdo z nich ale mluví pravdu? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

AGO 

všechny recenze uživatele

Jediná miestnosť, jeden veľký dialóg, tri postavy a žiadne časové posuny. Keď niekto dokáže z podobnej šablóny vyčarovať film, ktorý ma nenudil, klaniam sa mu. V tomto prípade je to Richard Linklater. Stopáž sa niekomu môže vzhľadom na námet javiť značne prehnaná, ale je to presne čas, za ktorý preniknete do myslenia postáv a pochopíte ich konanie v perfektne vystupňovanom závere. Zaujímavá skúsenosť. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Bůh ví, že mám v oblibě tyhle >okrajové< a >umělecké< filmy >o ni(ě)čem< a vcelku si i libuju v oněch >intelektuálských< filmech, řešících neřešitelné >podstaty chroustů< (stačí se podívat na mé hodnocení u jiných kousků třeba právě páně R.L.) - leč tohle bylo i na mě už trošku moc. Ale chápu. Chápu a neodsuzuju. Ale tohle - rádoby hrané - tlachání mě prostě už NEBAVILO! - - - P.S. Jeden z mála filmů, keré jsem nedokoukal. Poctivě přiznávám... :-) - - - P.S. Nebudu jmenovat, ale některým zde hodnotícím (při pohledu na jejich profily) ta jejich téměř >fanouškovská< hodnocení (natož blablaidní komentáře) tohohle filmu ani za mák nevěřím. Tak krindíky pindíky, pseudointíci... :oP ()

Reklama

Nos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek popisující náhodné setkání tří lidí, kteří se znají z mládí a mají spolu tak trochu nevyřízené účty. Jednoduché drama, odehrávající se na několika čtverečných metrech, které přeroste v upřimnou hádku ohledně hříchů z mládí. I mě v závěru rušilo švenkování kamery z jednoho na druhého, ale celkově to byl docela průměrný filmík s dobrými hereckými výkony. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Moje druhé stretnutie s Linklaterom a Hawkeom. Zatiaľ čo Before Sunset ma dostalo do kolien a vkráčalo do mojej Top 100, u tohto filmu som bol rád, keď už odkráčal. Aj preto, že odkráčal so skladbou malej-veľkej Brendy Lee. Filmy s dvoma-troma hercami sú nesmierne náročné na kvalitu scenára. Ale tu mi viaceré dialógy pripomínali amarouny z Návštevníkov, kamera poletujúca od jedného k druhému zasa domáce video a musím sa priznať, že ani Uma Thurman mi nepripadala dvakrát presvedčivá, a to sa na ňu pozerám celkom rád. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočená scénka z jednoho motelu, která v podání těchto herců rozhodně zabavila. Příběh rychle graduje a postavy začínají odhalovat svá pravá já. Natočené je to trošku jak nějaký studentský film, ale po chvilce si na to člověk zvykne a začne se hlavně zaměřovat na skvělé dialogy a přesvědčivé herecké výkony. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film se nenatáčel v opravdovém motelovém pokoji, jak se často uvádí. Stephen Beatrice byl pověřen pečlivým sestavením co nejautentičtěji vypadající kulisy - výsledný "pokoj" tak obsahuje vybledlé obdélníky na zdi, které prozrazují chybějící obrazy, nebo záclonu vystříhanou podél klimatizace. (Morien)

Reklama

Reklama