Reklama

Reklama

Přiznání

Trailer

Obsahy(1)

Staré přátelství prý vydrží všechno! Když se kamarádi ze školy Vince a Jon po letech setkají na filmovém festivalu, začnou v hotelovém pokoji vzpomínat na staré dobré časy. Roky ale utíkaly a oba se od školy trochu změnili. Vince je svobodomyslný požitkář a občasný díler drog, z Jona se stal ambiciózní dokumentarista. Jejich zábavné vzpomínky na školní život ale najednou naberou nečekaný směr, když Vince nahraje jejich rozhovor o tom, že Jon možná kdysi znásilnil jeho dívku Amy. Právě ona se taky nečekaně objeví a všichni se začnou zaplétat do labyrintu výčitek, obviňování a lží. Kdo z nich ale mluví pravdu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

InJo 

všechny recenze uživatele

Výborní herci (překvapivě záporný Ethan Hawke) v brilantní konverzačce o dávných i současných (ne)zločinech a nedorozuměních. Zcela precizní dialogy a krásná gradace. Linklater je mistr minimalismu. A umělec. 70 - 80 % ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Moje druhé stretnutie s Linklaterom a Hawkeom. Zatiaľ čo Before Sunset ma dostalo do kolien a vkráčalo do mojej Top 100, u tohto filmu som bol rád, keď už odkráčal. Aj preto, že odkráčal so skladbou malej-veľkej Brendy Lee. Filmy s dvoma-troma hercami sú nesmierne náročné na kvalitu scenára. Ale tu mi viaceré dialógy pripomínali amarouny z Návštevníkov, kamera poletujúca od jedného k druhému zasa domáce video a musím sa priznať, že ani Uma Thurman mi nepripadala dvakrát presvedčivá, a to sa na ňu pozerám celkom rád. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater opět boduje! Tři herci v jedné místnosti a spousta dialogů. Ze začátku mi to nepřipadalo nic moc, ale pak přišlo nahrané přiznání a začalo mě to zajímat. Ethan Hawke si to hovado docela užívá a obecně to vypadá, že Linklaterovy konverzačky mu svědčí. Dobrá pointa. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Stráviť hodinku a pol v jednej miestnosti s dvojicou, resp. trojicou, prakticky bez deja - len s dialógmi, to je veľká odvaha.. Našťastie Linklater je zručný režisér a v miestnosti nesedí Chuck Norris, David Hasselhoff a Steven Seagal, ale charizmatická trojka s ktorou to žije aj bez pohybu. 80% ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater (Před úsvitem = nádherný film) si pohrává s třemi herci a přisuzuje jim (resp. scénář) destruktivní a poněkud zmatenou úlohu. Nezávislý pokus odehrávající se ve výsledku jen v jednom motelové pokoji a vystavěný primárně na konverzaci/dialozích s absencí hudby nenabízí tolik, jak by se zprvu mohlo zdát. Psychologie i cynismus postav, resp. určitých z nich, sice má něco do sebe a digitální kamerové hrátky napomáhají civilnímu obrazu, ovšem divák není nijak šokován, není uveden v omyl, není fascinován a nedá se ani říct, že by té konverzační hře tak úplně věřil. Pro mě osobně mírné zklamání (ještě že přišla Uma), ovšem zasloužených │60% ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočená scénka z jednoho motelu, která v podání těchto herců rozhodně zabavila. Příběh rychle graduje a postavy začínají odhalovat svá pravá já. Natočené je to trošku jak nějaký studentský film, ale po chvilce si na to člověk zvykne a začne se hlavně zaměřovat na skvělé dialogy a přesvědčivé herecké výkony. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Jeden pokoj, tři herci a další důkaz o tom, že Richard Linklater takovéto konverzačky prostě umí je tady. Možná snad v prvé polovině, kdy jsou v ději zatím jen dva muži, to malinko drhne, ale s příchodem Amy získá PŘIZNÁNÍ nový rozměr a celkový dojem je potom více než dobrý. Herecké obsazení a scénář jsou největší klady tohoto nezávislého snímku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jedna miestnosť, tri osoby a to je všetko, čo rejža potreboval k tomu, aby natočil film, ktorý je napínavý, dramatický, miestami zábavný a s vyústením, ktoré je spravodlivé pre všetkých troch aktérov, ktorí riešia krivdu z dávnej minulosti. Najviac ma sral Hawke a o to viac som si užíval, keď trpel. Leonard snáď dosiahol vykúpenie a Uma zadosťučinenie. Kvalitný film, aký by mohol vzniknúť aj u nás, keby na to mal niekto talent. 8/10. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Zkoušel jsem nadvakrát, ale nedokázal jsem to dodívat, protože mě to brutálně nebavilo. Dostal jsem se do 35 minuty. Takže hodnocení je velmi subjektivní a částečné. Třeba se k tomu někdy vrátím. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Když se ve dvou třetinách filmu Ethan Hawke zeptal: "Můžeš mi říct, o čem to, kurva, mluvíš," mluvil mi z duše. Celý film je založený na tom, že se dva kámoši ze školy potkají po letech a zřejmě trpí chorou představou, že ukazovací zájmena rulez a že ta podstatná jsou out. Jo, je to možná cool, ale sledovat tohle představení je místy utrpením. Herecké výkony ujdou, ale vyloženě nenadchnou, takže film o třech hercích prostě neutáhnou. Zvláště pokud je jeho děj a poselství snadno popsatelné jednou větou. Ale ať jen nekritizuju, tak se mi líbila laciná kamera, která k filmu a ději celkem ladila... [květen 2008] ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Opět komorní konverzační drama, které je druhým kolesem zapadajícím do Linklaterovy dialogové trilogie, zdaleka však tím nejslabším. Narozdíl od příjemného konverzování, které nepostrádá cit a pořádnou hloubku, které jsme mohli vidět ve filmech Před úsvitem a Před soumrakem zabředává režisér do vážnějších a smutnějších vod, které se snaží být víc než jen smrští báječných dialogů, ale to se mu nedaří. Přeci jenom působí příběh dosti nedůvěryhodně a lehce šroubovaně, než abychom se mohli plně vžít do chápání a životů ústředních postav. Tím pádem ani příliš nepochopíme jejich vzájemné motivy a jejich následné jednání zaobalené do podivných dialogů, které se neustále opakují... ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Mám sice velmi ráda filmy se zajímavou myšlenkou a ještě lepším zpracováním, což tomuhle filmu nejde vytknout.. dialogy výborné, jen ten závěr.. byl o čem??? ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek popisující náhodné setkání tří lidí, kteří se znají z mládí a mají spolu tak trochu nevyřízené účty. Jednoduché drama, odehrávající se na několika čtverečných metrech, které přeroste v upřimnou hádku ohledně hříchů z mládí. I mě v závěru rušilo švenkování kamery z jednoho na druhého, ale celkově to byl docela průměrný filmík s dobrými hereckými výkony. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Richard Linklater je velmistr minimalistických konverzaček a ačkoliv tohle skoro divadelní drama (ono to vlastně původně je divadelní drama) mně nenadchlo tak jako Úsvit a Soumrak, dát míň než plný počet se mi nechce. ()

Skip odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerně nudný film, v němž trojice herců rozebírá cosi, co nejspíš nebyla totální kravina, ale je to natočeno tak, že je z toho víc než totální kravina a nebojím se říct, že jsou to všechno hemzy o ničem. A k tomu ta příšerná kamera... ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Já se bavil! Vlastně si plně nevybavuji, kdy mě nějaký film tak bavil, tak nakopnul a potěšil... Možná jsem přespříliš ujetý na tenhle typ filmů, kde se víceméně dodržuje trojjednota (interview, provaz, dvanáct, 12 rozhněvaných, telefonní budka...), možná to znamená, že bych neměl ztrácet čas s filmem a víc chodit do divadla (jistě by mnoho filmových teoretiků přitakalo, protože film je přece od toho, aby plně využil své možnosti a od divadla se maximálně odlišil) a možná prostě dokážu ocenit kvalitní nezávislý komorní drama, s propracovanou psychologií a naprosto úžasnými hereckými výkony. Ethan byl geniální, Uma jakbysmet a ten legrační mužík z Dr. House sice působil stejně jako v seriálu, ale na škodu to taky nebylo... Chápu, že leckdo mohl být otrávený z dlouhých odstředivých dialogů (některé druhy otázek museli padnout snad stokrát), ale že postava odpoví vyhýbavě neznamená, že z toho divák nic nema - naopak! Přes (nebo právě pro něj) svůj minimalismus na mě film zapůsobil neskutečně pravdivě... Doufám, že narazím ještě na mnoho podobných... ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Natočit strhující film s vybuchujícími letadly a hořícími domy dovede každý. Natočit film v místnosti čtyři krát pět metrů, to chce kumšt. Pro mě více strhující než Before Sunset / Sunrise věci, skutečně čisté komorní drama. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Richard Linklater /Pred Usvitem, Pred Soumrakem, Pred Pulnoci/ natocil dost nudnui konzervacku s Ethanom hawkeom /mnou uz spominana trilogia/ a Umou Thurman /Pulp Fiction/. Nic sa dohromady nedeje, len sa tliacha do vetra, a Ganeshazial opat medziludske emocie a vztahy dostali neprirodzene vela priestoru. Herecke vykony dobre, ale aj tu som ich mal na haku : 51 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je na tom znát, že Linklater tyhle konverzačky točit prostě umí. Sice to tady není ukázka jeho mistrovství, osobně mi moc nesedla ta jakože dokumentární kamera, takže to nemělo tu správnou podmanivou atmosféru a taky mi tu celkem vadil Ethan Hawke, který místy přehrával. Stěžejní problém ale není vinou Linklatera, ale samotného scénáristy, který tu konverzačku sice nějak rozpracoval, ale nechal někde na půl cesty, takže to celé funguje skutečně jen průměrně a přímo z toho čiší, jak se celá ta situace, tak charaktery postav, daly mnohem víc promyslet. Takže ve výsledku je to skutečně jen průměr, ale k dobru tomu připočítávám pár zajímavých myšlenek v tom skrytých, které působí jako doznívání myšlenek z Flákače - tudíž předpokládám, že tohle do toho tak nějak přidal Linklater. 3* ()

Reklama

Reklama