Reklama

Reklama

Přiznání

Trailer

Obsahy(1)

Staré přátelství prý vydrží všechno! Když se kamarádi ze školy Vince a Jon po letech setkají na filmovém festivalu, začnou v hotelovém pokoji vzpomínat na staré dobré časy. Roky ale utíkaly a oba se od školy trochu změnili. Vince je svobodomyslný požitkář a občasný díler drog, z Jona se stal ambiciózní dokumentarista. Jejich zábavné vzpomínky na školní život ale najednou naberou nečekaný směr, když Vince nahraje jejich rozhovor o tom, že Jon možná kdysi znásilnil jeho dívku Amy. Právě ona se taky nečekaně objeví a všichni se začnou zaplétat do labyrintu výčitek, obviňování a lží. Kdo z nich ale mluví pravdu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

ad 

všechny recenze uživatele

škoda toho zbytečně nevěrohodného a evidentně z prstu vycucaného závěru... být jiný, byl by zážitek z této cynicky kruté hry (která samozřejmě patří daleko více na jeviště než do filmu) určitě intenzivnější.. Ale i tak nelze než smeknout, především před všemi herci, kteří ze sebe vymáčkli maximum (a pokud ne, jenom dobře :) )... ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Režie, kamera i herecké výkony výborné, ale k čemu to všecko, když je to totální nesmysl, zápletka vycucaná s prstu, neuvěřitelně ukecané. Nevěřil jsem jim ani prd... ()

ic 

všechny recenze uživatele

Hmm... nezávislý film. Na celém filmu mě nejvíce potěšilo že jsem ho zvládnul shlédnout celý od začátku do konce a nepodlehl pokušení jít dělat cokoliv jiného. Napřed jsem si myslel že takový film si může udělat doma každý. Spoustu zbytečně zdlouhavých rozhovorů... ale po chvíli se to vše začalo zajímavě zaplétat, takže úplně každý asi ne... spíše každý druhý. Konec byl vtipný a vzápětí naskočily titulky a já byl rád že to mám konečně za sebou, až se mi z toho chtělo dát 2* ale objektivně to byla meganuda a navíc kamera lítala tak že epileptik by to nemusel přežít. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Režisér Linklater nám dáva hru reality-fantazy, psychodrámu a detektívku a to všetko v jednom. 8/10 ()

AGO 

všechny recenze uživatele

Jediná miestnosť, jeden veľký dialóg, tri postavy a žiadne časové posuny. Keď niekto dokáže z podobnej šablóny vyčarovať film, ktorý ma nenudil, klaniam sa mu. V tomto prípade je to Richard Linklater. Stopáž sa niekomu môže vzhľadom na námet javiť značne prehnaná, ale je to presne čas, za ktorý preniknete do myslenia postáv a pochopíte ich konanie v perfektne vystupňovanom závere. Zaujímavá skúsenosť. ()

sator 

všechny recenze uživatele

To by musel napsat scénář, někdo kdo rozumí psychologii a nevzniklo by tohle pseudopsychologické a asi zbytečné dílko. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Super konverzačka s nečekaným vyústěním... Na to je Richard Linklater machr. Vždy rozehrává své vícemluvné filmy o málo hercích na malém prostoru. Kdo má rád divadelní minimalismus a inteligentní dialogy, tak filmy tohoto režiséra jsou veskrze všechny trefou do černého:-) Myslím, že v tomto filmu vystihl autor absolutně podstatu některých dialogů plných mnohoslovných vět, které ovšem ve své podstatě nic neříkají, protože pravda je spíše jednoslovná a slovy vlastně nevyjádřitelná. V tom je kouzlo tohoto filmu - pozorovat gestikulaci, která odkazuje na pravdu za slovy... Dost ze života - stačí si občas poslechnout pár hovorů v pohostinstvích a MHD...:-) ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Jedna místnost, tři známí, vzájemná pouta minulosti... Hodně paranoidní a podivný film, který mě ovšem bavil velice. Dialogovka jak od Tarantina. Skvělá režie. ()

trojúhelník 

všechny recenze uživatele

Po Dvanácti rozhněvaných mužích a Lynchově Hotel Roomu další film, který se odehrává v jedné místnosti. Tenhle minimalismus je mi dost sympatickej a přestože jsem byl poněkud unavenej věčnou otázkou "Proč?", kterou si kladli všichni protagonisté navzájem, pohrával si se mnou Linklater jaksepatří, tolik zvratů a úskoků jsem vážně nečekal. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Klasický film postavený pouze na dialozích a hereckých výkonech, který se odehrává v jednom hotelovém pokoji.. Scénář teda nic moc, protože se zprvu řeší naprosto fádní a všední věci a posléze kdo a jakým způsobem s kým spal.. Takže nic moc záživného.. O poznání lepší je právě ta herecká stránka, protože díky tomu, co ze sebe trojka Ethan Hawke, Robert Sean Leonard, Uma Thurman (nikdo další tu nehraje) dokáže vymáčknout, tak od obrazovky nezdrhnete ;-) ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Na Linklaterových snímcích se mi líbí, že jsou prostě vždycky zajímavé, přičemž tato zajímavost nestojí na jakýchkoliv zvláštních efektech nebo prostředí, ale na kvalitních dialozích a hereckých výkonech. Ethan Hawke se vyskytuje skoro ve všech jeho filmech, ale až při sledování The Tape jsem si uvědomila, jak dobrý herec skutečně je. Hodně pozitivně mě překvapila i Uma Thurman, která očividně umí víc než jen někomu nakopávat zadek a ohánět se mačetou. Někomu mohou připadat zdejší dialogy tak trochu nesmyslné, ale mně přišlo, že každá věta má svůj význam a směřuje k určitému cíli. Tento pocit byl jen zesílen v okamžiku, kdy se ukázalo, že Vince si celou promluvu nahrává. Tyto konverzační dramata se mi začaly líbit, protože autenticky zobrazují lidskou psychiku a potvrzují přísloví, že méně je někdy více. ()

Pupidyk 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. Velmi pozitivní věcí je absence jakékoliv hudby. Všichni tři herci předvádějí naprosto bezchybný výkon. Napřed se mi nezdál vákon Ethana Hawka, ale pak mi došlo, že jeho jednání přesně pasuje k charakteru dané postavy. Vážně uvažuji o zařazení do top ten ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

ten film na nebavil. prvykrat som po dlhsej dobe videl fakt ze NUDNY film. a to mam nezavislaky tohoto druhu velmi rad ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Je ale třeba uznat, že na americkou produkci se jednalo o film nebývale vysoké scénáristické úrovně a to je zásadní i pro vysoké hodnocení. Ethan Hawke dokazuje permanentně svou elitní hereckou příslušnost. 70% ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Konverzační drama, které dokáže diváka strhnout na velmi malém prostoru. Skvělé herecké výkony a nádherná Uma k tomu, to zaručuje výborný zážitek. ()

Torimmer 

všechny recenze uživatele

Jako divadelní vyhrocená konverzačka je to dobré. Jen jsem měl bordel v porozumění a věrohodnosti charakterů a jejich chování, což bych u Linklatera nečekal. ()

MaaaR@ 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem čekal, k čemu nás neustálé "Jak jsi myslel to, co jsi řekl?" dovede a... najednou byl konec. Čekal jsem nějaký zvrat, nějaké vyústění... a místo to Uma odešla stejně tak, jak přišla a nic se nezměnilo. Byly by to dvě hvězdičky, ale za herecké výkony (zvláště Ethan) a udržení napětí (i přes ten podvod na konci) přidávám tu třetí. ()

Balet 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, ale ti 3 herci dokázali sami utáhnout hodinu a půl, odehrávající-se v jedné místnosti... Neuvěřitelné. Jenom mě občas štvalo, že při některých dialozích herci čekali na repliku, než na ně dojede kamera, ale jinak fajn. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

"There'll be other drugs, Vincent." "I know. I just really liked those ones." Bylo mi jasný, že se mi to bude líbit, tři super herci, jedna místnost, Linklaterovy dialogy... Otázkou bylo jen, jak moc se mi to bude líbit, a odpověd zní: převelice. Vzhledem k tomu, že jsem předtím od Linklatera viděl jen Before Trilogy (boží) a Slackera (ne moc boží), překvapilo mě, jak skvěle se popasoval s ryze dramatickým námětem, o zvraty tu není nouze, divákovy sympatie vůči postavám se neustále mění, ony postavy všechny působí naprosto skutečně a trojrozměrně... Nemám si prostě nač stěžovat. Snad kromě toho efektu, co byl použit poté, co si dal Vincent lajnu. 9/10 ()

Reklama

Reklama