Reklama

Reklama

Přiznání

Trailer

Obsahy(1)

Staré přátelství prý vydrží všechno! Když se kamarádi ze školy Vince a Jon po letech setkají na filmovém festivalu, začnou v hotelovém pokoji vzpomínat na staré dobré časy. Roky ale utíkaly a oba se od školy trochu změnili. Vince je svobodomyslný požitkář a občasný díler drog, z Jona se stal ambiciózní dokumentarista. Jejich zábavné vzpomínky na školní život ale najednou naberou nečekaný směr, když Vince nahraje jejich rozhovor o tom, že Jon možná kdysi znásilnil jeho dívku Amy. Právě ona se taky nečekaně objeví a všichni se začnou zaplétat do labyrintu výčitek, obviňování a lží. Kdo z nich ale mluví pravdu? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (87)

Pedro 

všechny recenze uživatele

Dvě či posléze tři osoby, jeden hotelový pokoj a proud vzpomínek, výčitek, dohadů, podezření, obvinění a přiznání... Podobný námět musí být jak scénáristicky, tak režijně velmi dobře zvládnutý, aby takový film nenudil. A to se, myslím, v tomhle případě docela povedlo. Celkový dojem je sice trochu "televizní", ale tomu se při daných předpokladech dá asi jen velmi těžko vyhnout. ()

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Na to, že se ve filmu objeví pouze 3 herci a celý děj se odehrává v jednom motorestovém pokoji, jsem byl nečekaně konsternován a hltal každé slovo vycházející z úst skvěle napsaných i zahraných postav. Nevšední ale skvělý zážitek ()

Zeek 

všechny recenze uživatele

Po filmech Before sunset a Before sunrise od Richarda Linklatera jsem zhlédl další jeho film a to Přiznání. Film je to jednoduchý, vystačí si se 3 herci, 1 místností a 1 dlouhým dialogem, ale i přesto jsem se od něj nemohl odtrhnout. Linklater umí z minima vytěžit maximum. Mimochodem herecky skvěle obsazený film. Je vidět, že herci dostali volnost, které náležitě využili. Vynikající záležitost, která mě velice mile překvapila. Moje hodnocení: 80% ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Uznávám že to musí být šikovný režisér, i kvalitní herci, aby se dalo dívat na devadesátiminutový rozhovor v jednom pokoji, a nenudit se. Jenže dialogy měly velice hodně hluchých míst, typu "Tak co se stalo? Kdy? Tam! Kde? Přece tu noc! Co jako? Co jako co?", nevím, možná že spolu lidi takhle mluví. Ale mně už to přišlo spíš jako natahování času, než jako přirozený rozhovor. Nejvíc se ve filmu povedlo to, jak si postupně všichni tři vystřídali role toho, který má navrch. Ale proč mám dojem, že jsem ten závěr přeci jen nepochopila? Došlo ke znásilnění, nebo ne? A proč se chtěla Amy pomstít Vincentovi? Za co? Myslím že by se dalo s tímhle režisérem, těmihle herci, a tímhle námětem natočit něco mnohem lepšího, mít to lepší scénář i dialogy. ()

Xatrix 

všechny recenze uživatele

Paradni filmova adptace divadelni hry. Linklater nechava vse v syrovejsim havu a natahuje sceny ( jak je u neho zvykem ). Cely pribeh se odehrava v jednom pokoji a herci i scenar si s tim bohate vystaci. Cely film je postaven na hercich, kteri hraji sve role velmi presvedcive a jejich dialogy pusobi sveze a prirozene (tedy nic holywoodskeho). Nenudil jsem se ani vterinu. 9/10 ()

asentra 

všechny recenze uživatele

No, mě se to moc líbilo, taková pěkná konverzačka o tom, co se stane, když se člověk trochu sjede. Skvělá Uma a zajímavej konec. Sice nevim, jestli to byl záměr, ale já se docela pobavila. ()

Barak 

všechny recenze uživatele

Tak se pojďme podívat, co nám Linklater přichystal. Stačí si vzít kameru, pozvat dva své kámoše a jednu kámošku, pronajmout si na jednu noc jeden motelový pokojík, vzít si velkou zásobu plechovek s pivem, drogy všeho druhu a můžete začít točit (v tomto případě ještě kufřík s nějakým tím peněžním obnosem). Asi takhle vypadá tento naprosto nenáročný snímeček. Vše se odehrává v jednom motelovém pokoji - a to doopravdy -, přičemž s ruční kamerou se ani jednou nevyjde za práh dvěří. Tíhá celého filmu tedy spočívá na dobrých hercích a na ještě lepším scénáři. Ethan Hawke - role šitá pro něho, perfektně si se svou postavou sednul -, Robert Leonard - musím přiznat, že ho neznám, ale překvapil a přesvědčil o svém úmění - a Uma Thurman - umí hrát, sluší jí to, a mě to stačí :) - si spolu po dlouhé době, co se neviděli, pokecají. A bude to hodně zvláštní pokecání. Scénář je vlastně jen o dialozích - furt se tam mluví, ani na moment nikdo nezavře pusu. A dialogy.. ty jsou poněkud zvláštní. Není to je prostoduchá kecačka.. jako teda vlastně je, ale je to ovzláštněno různým opakováním vět, které jsme před chvílí slyšeli, různé zdržování a oddalování posunutí o malinký krůček dopředu v ději, někdy přidání naprosto zbytečné výměny.. je to fakt těžké popsat. Ale nevyzní to jako totalní kravina, právě naopak - je to super! Výtečně se na to kouká, perfektní práce s ruční kamerou, skvělé herecké výkony a na to, jak je to komorní, tak je to prostě bomba! .... Viděl jsem to podruhé a.. napodruhé už to není ono. Už víte, co bude, co očekávat, co se stane, co přijde, co se objeví za zvrat a.. není ani zdaleka tak perfektní, jako když jsem na to zíral poprvé s otevřenou pusou. Dal bych slabší čtyři hvězdičky, ale nechávám původních pět, protože si to tenhle film zaslouží. Takže mé doporučení k vám - jednou, pořádně vychutnat a pak za hodně dlouhou dobu to zkusit znovu.. ale ten první pocit už to nepřekoná.... ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Jedna miestnosť, traja herci, nekonečný dialóg. To znie ako sfilmovanie nejakej divadelne hry, no možno to tak aj bolo, neviem. Problémy s týmto filmom sú dva: 1. polovica dialógov je typu "-Tak mi to povedz! - Čo? - No čo sa stalo! - A čo konkrétne chceš vedieť? - No, čo sa stalo, povedz! - Ale ja neviem, čo! - Nevieš, čo sa stalo? - Nie. - Ale povedz." .. a tak dokola. Trochu únavné. 2. Zápletka je v zásade dosť banálna a po skončení filmu má človek pocit, že toto nemusel byť celý film. Ak by to bola jedna z troch epizód, bolo by to ok. Ak ale za niečo tento film stojí na pozretie, tak je to výkon Umy Thurman - pekne nakoniec herecky utrie oboch kolegov. Fakt výkon. :) ()

Zombo 

všechny recenze uživatele

Pointa a dialogy mohly být silnější, ale kamera a herci (pochválen buď obzvlášť R. S. Leonard) dokázali udělat z původní hry velmi zajímavou podívanou, která opět dokazuje, že americký nezávislý film má něco do sebe. ()

truhlik 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu byl trochu nudnejší a v průběhu jsem de dostal do děje a naprosto sem se nechal unášet příběhem. Byl to vcelku zajímavý příběh tří lidí, kteří jsou vlastně jediními herci v celém filmu, kde se děj rovněž odehrává v jediné místnosti (motelového pokoje). Konec zůstává trochu otevřený a každý divák si o celé zápletcei může myslet své. ()

Šípek 

všechny recenze uživatele

Americký nezávislý film, jaký to rozpor. Přiznání působí křečovitě a nepřirozeně, dva ze tří herců selhávají, což mě celkem mrzí. Režisérův amatérismus zde omlouvám jen díky novějšímu dílku Před soumrakem, jinak to bylo pro mne utrpení, jež jsem měl potíž i dokoukat. Snad jsem vkládal do Ethana Hawka příliš velké naděje, sorry, leč nemohu jinak. ()

prasklinka 

všechny recenze uživatele

skvělý rozhovor, dala bych klidně 4 hvězdy nebejt naprosto příšerný kamery, kvůli který se na to chvilkama nedalo koukat aby se mi nezamotala hlava ()

DickSand 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, netradiční filmeček. Působí to spíš jako divadelní hra, místy poněkud zdlouhavá. Navíc překrásná Uma se objevuje až v poslední třetině filmu, až s jejím příchodem mě přešla lehká ospalost a napjatě jsem očekával jak to nakonec dopadne. ()

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto je jeden z filmov, ktorý naplno ocení až ďalšia generácia, tzv. "poLinklaterovská". Tomu nejde uprieť snaha o hitchockovské dusno, o dôsledné vykreslenie celej situácie i o skvelé konverzačné rozbroje a v neposlednom rade i o príjemnú bodku, ale v konečnom dôsledku pociťujem skôr akoby menší smútok nad nediotiahnutosťou celého deja. Trojuholník Hawke-Leonard-Thurman však na kvalitný film spoľahlivo stačí a Linklater pritom ani nevybočil so svojej "konverzačnej" línie. ()

ozzman111 

všechny recenze uživatele

Geniálna konverzačka pod taktovkou skúseného dirigenta so svetovými hereckými stálicami. Nič proti ostatným, ale Ethan Hawke hrá jednoznačne prvé husle. Hranice nezávislého amerického filmu našťastie prekročené neboli. Jedna klietka, traja hráči. Výborné ! ()

Muso 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden skvelý film, ktorý nikdy neuvidíte o osmej na markíze. Na začiatku možno trocha čakáte, kedy si tí dvaja konečne dostanú z tej izby ale potom si už len nasadnete do príbehu a ste zvedavý ako to všetko dopadne. Dôkaz, že na natočenie výborného filmu stačí jedna izba, 3 postavy a pútavá zápletka. A ešte abych nezabudol na skvelého Ethana Hawka, ktorý si to vtomto filme hodne užíva. ()

Reklama

Reklama