Reklama

Reklama

Sayen

  • Chile Sayen
Trailer

V lesích jižního Chile se mladá mapučská žena Sayen vydává po stopě žoldáků, kteří zavraždili její babičku. S využitím svého výcviku je schopna přežít a obrátit sílu proti těmto vetřelcům. Musí si vybrat mezi tím, zda odejde, nebo ochrání nejen svou, ale i ostatní domorodé skupiny před zlověstnou korporací, která ohrožuje jejich zemi a živobytí. (Prime Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Ľudia nefetujte. Aspoň nie pred hodnotením filmov, nech to potom nedopadá tak, že niekto jebne hodnotením takúto amatérsku kokotinu na úroveň Pána Prsteňov. K filmu. Sympatická cigánka, sry indiánka behá po lese a hrá sa na schovku s partiou ochotníkov, popri tom si občas vymenia pozdravy z pištole, či luku, pováľajú v blate, okúpu v rieke a dajú spoločné kung-fu s bambuskami, aby to celé uzavreli popiči akčnou scénou na móle ( Michael Bay sa asi stavil po pivo ). Ako fakt, na takéto bohapusté pičoviny musí mať človek fetiš. Do polky nudný podpriemer s celkom sympatickou indiánkou, no potom zjavne niekomu zapísalo piko, zapol do pozadia mexický rap a začal sekať jednu jeblú scénu za druhou, kde neexistuje logika, no zato postavy ovládajú základy teleportácie a tak sa zjavujú a premiestňujú ako im to pasuje. Smozrejme baba všetkých vyhluší a pripraví si podklad pre druhý diel. WTF... ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Sayen je film, který má teoreticky všechno. Zajímavé prostředí, sympatickou hlavní hrdinku i vedlejší postavy, též odporné korporátní záporácké svině, lokace jsou suprové. Přesto to v dost momentech dře. Zamrzelo to? Hodně. Dohromady to nedrželo kvůli krátké stopáži, kvůli které se moc zase tolik nedozvíme. Sayen je za mě film, kde mě zamrzelo, že musím dát tohle hodnocení. Protože...tak dlouho jsem se na Sayen těšila a tak dlouho film odkládala, až jsem zjistila, že bude pokračování. Až tak moc, že Sayen dostane pokračovaní. Rallen Montenegro má totiž charisma na rozdávání. Tak snad to příště ukáže víc  :) ()

Reklama

johnsnow odpad!

všechny recenze uživatele

Chápem, že film je z krajiny kde kinematografia nemá taký švih ako inde ale toto bolo moc. Príbeh ešte celkom ujde a ani hrdinka nepôsobí najhoršie, dokonca i skupina záporákov pôsobí obstojne, avšak ako akčné scény tak, prenasledovanie postráda akúkoľvek dynamiku či napätie, doslova tam nie je nič zaujímavé. Po dlhej dobe film ktorý som nedokázal dopozerať. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Rozvojovým" kinematografiím milerád toleruju nějaké ty drobné nedostatky. Ale tenhle příběh je příliš naivní až hloupý na to, abych k němu pocítil byť jen průměrné sympatie. A nejen hloupý. I nešikovně natočený a ochotnicky zahraný. Co na tom, že v něm hrají dvě tuze pěkné ženské (Sayen a Miranda) a že se v něm sem tam mihnou nějaké hezké přírodní scenérie, když divák už chvíli po začátku otráveně sleduje časomíru a bručí "co já jsem si to boha zase pustil". A co je nejhorší - Sayenina pomsta samotná je tuze ubohá a nezáživná. Vy rozvojoví filmaři, kteří se snažíte točit filmy v "západním" stylu - vybodněte se na tyhle nedomrlé plagiáty a jděte radši jinou cestou, svébytnější a originálnější. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bezohlední těžaři chtějí koupit indiánskou půdu a během vyjednávání zavraždí majitelku. Jenže to netuší, čeho všeho je schopná její vnučka. Zápletka jak z prvního Vinnetoua, ale tak nakonec proč ne. Herečka v hlavní roli byla fajn, padouši působili správně padouchovatě a prostředí lesů bylo nasnímané moc hezky. Vůbec celkově ten look působil profesionálně. Problém je akce. Vzhledem k tomu, že to měl být jeden z úhelných kamenů celého filmu, byly konfrontační scény dost zoufalé ať už šlo o přímý střet, nebo o střelbu. Ani naháněčky neměly ten správný drajv a celkově mi připadalo, že v těch akčnějších chvílích byl kameraman dost nejistý. Sestříhat to pak do nějakého poživatelnějšího celku nejspíš ani nešlo. Škoda. Potenciál tu byl. 40% ()

Reklama

Reklama