Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o postarším učiteli dějepisu, který se ve svých vyučovacích hodinách vyrovnává se svou tíživou minulostí. Vypráví žákům historii svého rodu i svou vlastní, vrací se s nimi do minulosti, aby jim tak dal pochopit dějinné souvislosti a sobě odpověděl na nezodpovězené otázky. (šubelinka)

Recenze (20)

klima777 

všechny recenze uživatele

Vodní zemi jsem viděla poměrně dávno, ale jasně si vzpomínám na její devastační účinky. Film o míjení tak absurdním a bezvýchodném, že většina Kafkových děl je proti němu procházkou slunnou krajinou. Společně s Remains of The Day a Kuřetem melancholikem patří do triumvirátu filmů, jež mnou skutečně otřásly. Původně jsem nechtěla hvězdičkovat (Waterland je až příliš opravdový), ale nakonec dávám plný počet. ()

gidzitka 

všechny recenze uživatele

Smekám před filmem, jehož děj by se dal shrnout do jednoho souvětí, a přesto vámi otřese a zanechá melancholickou chuť na jazyku. Nápoj je blankytně azurový a především zatraceně ledový. Míjení a ztráty, vyprávění příběhů smutných a ještě smutnějších. Voda je holt dobrým vodičem emocí, snad se v nich neutopíte. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Nefariou. Film plně respektuje knižní předlohu. Jedná se o psychologické drama, s retrospektivnímy náhledy hlavního hrdiny zpět do minulosti. Ironsovi sedla role jako šitá na míru. Ve filmu zahlédneme i mlaďoučkou Lenu Haeadeyovou, která už tehdy byla velmi krásná a dávala tušit, že se s ní ve filmech ještě potkáme.... Vše dokresluje nádherná hudba C. Burwella, která mne zaujala už při úvodních titulcích. Moje srdeční záležitost... Doporučuji vidět ! * * * * * ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Voľakedy dávno som Jeremyho Ironsa zbožňovala, a po pozretí tohto filmu som si zase pripomenula, že prečo. Vďaka Petrovi Princeovi sa všetko podstatné z knihy do filmu dostalo, naozaj klobúk dole, ako to zvládol, a samozrejme aj vďaka samotnému Stephenovi Gyllenhaalovi. Som úplne nadšená ... z hercov, prostredia, so záverom a famóznou hudbou. Fantastické! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetla a myslím, že právě teď to nevadí. Ten úžasný Jeremy Irons, který mě snad ještě nikdy svým výkonem nedokázal zklamat. Ten úžasný učitel dějepisu, který vypráví svým žákům příběhy, i když ho někdy v hodinách zlobí přemoudřelý Price, kterého si s bezelstností a rostoucí zvědavostí střihnul mladinký Ethan Hawke, ten vezme šestnáctileté studenty na výlet, aby jim vyprávěl příběh veskrze intimní, osobní, a to tak bez zábran, až to některé děti donutí si stěžovat vedení školy. Ale příběh se odvíjí dál...ten mladinký kluk a jeho dívka Mary, Lena Headey, kterou bezmezně miluje, v té ploché krajině plné trávy, vyrvané moři... jak plynula stopáž, postupně jsem v duchu z tří hvězd zvedla na čtyři a na konci, katastrofálně rozebraná, to jich bylo jasných pět. To vstupování Jeremyho přímo do obrazu jeho mládí, ta bolest i shovívavost nad vlastním chováním, láska k Mary, to bylo nezapomenutelné. A emocionální hudba za tím vším dotvořila nádhernou tečku. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama