Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro Londona, Bílého tesáka jsem poprvé četla cca v deseti letech a to hned třikrát za sebou. Toto zpracování se sice nedrží striktně předlohy, nicméně okouzlí nádherně snímanými scenériemi a roztomilým štěněcím obdobím. Kdo má rád psy, divokou přírodu a Ethana Hawka, tomu se to bude líbit. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Částečná inspirace vpravdě nezapomenutelnou knížkou Jacka Londona je zřejmá, snaha o navození pravé drsné severské atmosféry rovněž, přírodní scenérie se nemají zač stydět, herci jsou vesměs typově dobře vybraní - ti dvounozí i ti čtyřnozí ... tak kde se stala chyba ? Některé scény jsou na vysoké profesionální úrovni - a jiné působí víceméně poloamatérsky ... jednou mají srdce - a podruhé zase ne. Celek je pak velice nevyrovnaný ... stejně jako mladík Jack, který (na rozdíl od Bílého tesáka) nemá na to, aby si mě získal na svou stranu. P.S.: Jako rodinný film "Bílý tesák" v pohodě obstojí ... navzdory všem mým připomínkám. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku trochu škoda, že to v druhé polovině až příliš zdisneyovatělo, protože syrová atmosféra Aljašky a dobrodružné výpravy za zlatem mají v tomhle podání hodně co do sebe. K tomu výborné scény se zvířaty v čele s nejznámějším medvědem filmového plátna a sympaťákem Jedem v roli Bílého tesáka. No a to lidské křoví taky ok. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem dala 3 hvězdičky, ale teď zpětně měním na 4, ze dvou důvodů: Za prvé, hudbu k tomuto filmu od neuvěřitelného Basila Poledourise poslouchám téměř každý den a za druhé, je to přece Bílý tesák, knize, kterou mám tak ráda se to sice moc nepodobá, ale je to svoje a zachovává to hlavní myšlenku, lásku, která zvítězí nad nenávistí, věrnost, která zvítězí nad svobodou a vůle žít, která často vyhraje i nad smrtí... ()

waska 

všechny recenze uživatele

Pěkná adaptace na jeden z nejznámější dobrodružných románů Jacka Londona. Knižní předlohy se drží poměrně volně, ale to je možná výhodou. Krasní psi a nádherná Aljaška mě nutí dát hvězdičku navíc. Když jsem tenhle film viděl jako malej, podívat se na Aljašku byl můj sen. O 16 let později sen trvá dál a už je zatraceně blízko.. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Z filmu je patrné, že filmaři použili více vlků, kteří hráli Bílého tesáka. V některých scénám se mění barva jeho očí ze šedozelené na hnědou. (MartinM)
  • Kríženec psa a vlka Jed si zahral aj v známom sci-fi horore Vec (1982), kde bol "krížencom" psa a mimozemšťana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama