Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Knihy Jacka Londona patria medzi moje obľúbené čítanie v mladosti. So sfilmovaním akejkoľvek knihy prichádzajú problémy, pretože každý čitateľ si vytvorí vlastnú predstavu postáv z knihy a žiadny režisér sa nedokáže do toho množstva postáv trafiť. Kleiserova predstava s duom Brandauer-Hawke sa mi celkom pozdávala, kamera priam čarovala a výsledkom je moja spokojnosť. Určite existujú iné verzie, ktoré som nevidel, pravdepodobne niekto nakrúti ďalšiu, ale nemám záujem vidieť množstvo variant, porovnávať ich a hodnotiť. Na to nemám dosť času a ani záujem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch vzorových příběhů našeho lidstva, které budou hezké i když je natočí totální neumětel. V tomto případě oceňuji scény se zvířaty, které nemají chybu a naopak moc nevnímám ten zbytek. I když pravda, že Ethan Hawke a Klaus Maria Brandauer byli docela fajn. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Basil Poledouris a Shirley Walker: 1. Main Title (03:24) ,2. The Golden Gate (01:59) ,3. Wolves (02:28) ,4. Whielp's Wolf (02:03) ,5. The Wolf Mother Dies (02:26) ,6. Discovering The World (02:34) ,7. Arrive To The Mine (01:04) ,8. New Friends (01:01) ,9. White Fang And Jack (01.53) ,10. Bye White Fang (03:02) ,11. Finale (07:00), ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nie som žiadnym stabilným čitateľom dobrodružných románov, každopádne Biely tesák Jacka Londona je beletristickou klasikou. Vzniklo tak veľa jej filmových adaptácií, že sa mi to už ani nechce rátať (viď. OSTROV POKLADOV či BÚRLIVÉ VÝŠINY) a táto je síce len ďalšou v poradí. Zato poctivou (a od režiséra POMÁDY). Značka Walta Disneyho síce predznamenáva absenciu krvi, sexu, nadávok a „ostrejších hrán“, na strane druhej je zárukou kvalitného finančného zázemia, takže nie je núdza o pôsobivú výpravu, dobré akčné scény, kvalitnú prácu so zvieratami a sem-tam zakopnete o mladú hviezdičku (Ethan Hawke) a ešte nečastejšie o starú známu tvár (Bror zo SPOMIENOK NA AFRIKU). ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Jeden z najoblúbenejších filmov môjho detstva. Stále ho mám veľmi rád. Moja obľúbená scéna je s medveďom Bartom (hrá famózne, na Oscara! :o)) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Slušná verze Bílého tesáka, na kterou se docela rád jednou za čas podívám. Sympatický Brandauer, ale nejlepší ze všech na place je samozřejmě Jed. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na knihách Jacka Londona jsem vyrostl. Tohle zpracování "Bílého tesáka" není k zahození (dost pro děti), ovšem na nejlepší verzi s Frankem Nerem mu přece jen něco chybí. 65%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Knihu Jacka Londona jsem sice před pár lety četl, ale přiznám se, že si již mnoho z ní nepamatuji. Nebudu tedy posuzovat věrnost této adaptace, ale pouze snímek jako takový. Herci v ústředních rolích potěší, stejně jako prostředí, v němž se příběh odehrává. Ocenit mohu i veškeré zápasové scény, které skutečně na rok 1991 působí solidně. Ve výsledku ve mně Bílý tesák vzbuzuje dojem příjemného filmového rodinného dobrodružství. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trvá docela dost času, než se lidský a zvířecí hrdina dostanou k sobě. Já bych spíš preferoval první setkání a sblížení, když byl ještě mládětem, ale příběh byl jinak oddechový a fajn. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh, jež netřeba dlouze popisovat. Příběh o přátelství chlapce a vlka zná snad každý a ve mně zanechal jen ty nejlepší pocity. Zajímavosti: Při útoku medvěda hrál E. Hawke tak věrohodně, že si třikrát nadělal do kalhot. :-) 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o přátelství vlka (napůl pes napůl vlk) a neohroženého mladíka v jednom z nejlepších filmových zpracování. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Londonův proslavený dobrodružný příběh o snech a neúprosně drsném životě zlatokopů uprostřed zasněžených plání a hor Aljašky. Jde o citlivým způsobem natočený film určený jak pro dospělé, tak i pro mládež. A pro tu je určen především. Koho by neokouzlilo pevné přátelství člověka se psem/(vlkem) - ochráncem, navíc v krásné scenérii zasněžených vrcholů vzdálené Aljašky. ()

Reklama

Reklama