Reklama

Reklama

Malum

  • USA Malum
Trailer

Obsahy(1)

Policejní nováček dobrovolně nastoupí na poslední směnu na nově zrušené policejní stanici, aby se pokusil odhalit záhadnou souvislost mezi smrtí svého otce a krutým kultem. (JasonCZ)

Recenze (60)

brasek odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérske, trápne s hroznými hereckými emóciami. Úplne od veci film, zbytočná strata času nielen pre diváka, ale aj pre filmárov. V príbehu nič nefunguje iba ak, že vám začne švitoriť v hlave od tohto paškvilu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik pôvodnej verzie ani nemôžem hodnotiť ináč, zatiaľ čo Last Shift bola prekvapivá pecka s nízkym rozpočtom, Malum je očakávaná pecka, ktorá je finančne niekde inde. Obsahovo síce veľmi podobné (na chuderku policajtku sa na opustenej stanici valí jeden "šok" za druhým), Malum však ide trochu viac do hĺbky, omnoho detailnejšie nás zoznamuje s pozadím celého príbehu, plus pribudne viac krvi a gore, dokonca nabehne aj jeden pekný démonik, za ktorého by sa nemusel hanbiť ani najnovší diel Hellraisera. Samozrejme, rozlíšiť fikciu od reality je trochu problém, ale tým "trpela" aj pôvodná verzia, a ťažko jej to vytýkať, pokiaľ je to jeden z účelov hororu, pretože režisér mal iba jeden cieľ - priviesť diváka do úplného šialenstva a psychologického pekla. Intenzívna hororová jazda od začiatku do konca, navyše tento démonický ľakačkový štýl režiséra je presne podľa môjho gusta. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Anthony DiBlasi si natočil reimaginaci svého vlastního hororu Night Shift z roku 2014, kde dostal větší rozpočet a mohl se více utrhnout z řetězů a byť nejsem zastánce toho, aby si režiséři dělali remaky svých vlastních filmů ( klidně mohl vymyslet něco jiného), tak musím uznat, že jde o slušné démonické psychedelické atmosférické InferNUM, které předčilo i originál z roku 2014, který byl na můj vkus až moc komorní a né tolik úderný. Dějová kostra je podobná máme tu sympatickou hlavní hrdinku, která dobrovolně nastoupí na poslední směnu v nově zrušené policejní stanici, aby se dozvěděla něco o smrti svého otce a záhadným kultem, jenže tahle směna bude doslova noční můra a halucinogenní peklo. Prvních 40 minut je trochu pomalejších, seznamujeme se s hlavní hrdinkou i mytologii kolem policejní stanice, ale jakmile se zjeví ve stanici bezdomovec, tak začne slušná jízda s démony, kde platí za mne čím více tím lépe. Potěší praktické efekty, kde vzhled démonů je řádně creepy, znetvořené masky, všichni od krve, oběšenci, nějaký to gore, skvělá temná atmosféra, kde se zatajuje dech ( takhle měl vypadat Resident Evil na policejní stanici!!) všechny ty zrůdy jakoby vypadly ze Silent Hill či Hellraisera, za doprovodu adrenalinové hudby a hlavní hrdinka ( na konci nádherně celá od krve- okamžitě mi v hlavě jedou vzpomínky na Inside, Martyrs, Macabre, Evil Dead- that´s freakin awesome) baterka, pistole-brokovnice- evokuje všechny úspěšné hororové hry a finální dvacetiminutovka je akční fantasmagorie jak se patří. Na indie žánrovku nadprůměrná hororová zábava se silnými řemeslnými kvalitami. Nečekané překvapení. 8/10. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Na projekci hororu Malum jsem přicházel se značnou mírou skepse, jelikož se mělo jednat o reimaginaci DiBlasiho vlastního snímku Last Shift z roku 2014. Jakožto zdejší hororový expert nemám nic proti tomu, když režisér použije to nejlepší z původní verze a přistoupí k příběhu z nového či svěžího hlediska, avšak zároveň si musím položit otázku, zdali se DiBlasi nepustil do předem prohraného boje. Opravdu se jeden z nejlepších hororů roku 2014 mohl dočkat nějaké vynalézavé reinterpretace? Síla originálu spočívá v komorním pojetí a důrazu na hutnou, tísnivou a velice klaustrofobní atmosféru, kterou se DiBlasi v Malum po hříchu rozhodl rozmělnit sázkou na těkavou vizualitu, agresivní ruchy a nefunkční lekačky. Navíc zde až příliš rozpitvává příběhové pozadí postav, v důsledku čehož se z vyprávění vytrácí aspekt přímočarosti a dějová rovina tak místy připomíná dezorientované bloumání v kruhu. Moje prvotní pochyby ohledně smysluplnosti daného projektu se tedy nakonec ukázaly jako zcela oprávněné, a tudíž této veskrze zbytečné předělávce uděluji pouze dvě silnější hvězdy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak se říká člověkovi, který si myslí, že se DiBlasi necelou dekádu po Last Shift někam posunul? Bláhový.. Střetnutí rookie pig a pašíkového kultu, co má ve znaku kornout roztékající se zmrzliny, se stalo obětí vlastních ambic. Reimaginace se ubírá nezajímavým směrem, masky vypadají jen jako masky, nedokáže to těžit ze stísněných prostor a litry červené tekutiny rozruší jen vystresovaného hemofobika. Mohlo se to jmenovat Ricochet a skončit po 22 minutách, kdy by se nešťastně odrazila střela od zámku skříňky v šatně. Bylo by to neotřelé, pár lidí by ušetřilo peníze a spousta čas.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem se domníval, že jde jen o další náhodný remake pro Američany, ale že se opět to samé, bez jakékoli inovace rozhodl natočit dokonce ten samý režisér, mi vážně hlava nebere. Leda by změna spočívala v pokusu o mnohonásobně horší zpracování (úspěšně). I když jsou oba filmy podobné, tak atmosféra v tom novém je nepřesvědčivá a dosti nevýrazná. Uznávám, že i tento slabý odvar skvělého originálu se mi stále dost libil a nebýt to tak zbytečný remake, dílo bych klidně ohodnotil čtyřmi hvězdami, ale stačí to? 52% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Remake "Last Shift" má svoje negatíva, ale aj zásadné plusy. Tunajšie hodnotenie je jedno z naj-NE-objektívnejších za posledné mesiace, ak nie roky. Lacným, podpriemerným kokotinám od produkcií, ktorým sa mali dávno dvere pozatvárať, lebo doslova a do písmena podradnými pičovinami kurvia tento žáner, sa tu strúha jedna štvorka za druhou, a keď konečne spatrí svetlo sveta niečo, čo stálo o 10€ viac, pričom je po atmosférickej stránke a gore efektami aspoň čiastočne uspokojivou záležitosťou, tak sa to tu zjebe na úroveň podpriemeru. Áno, dalo by sa tomu vytknúť kadečo, no keby tu začnem rozpisovať jednu sračku za druhou, ktorá od podaktorých dostalo tri hviezdy a viac, pričom nie len príbehovo, no najmä z pohľadu hororových prvkov bola smelo zaraditeľná do kategórie "pičovina roka", tak "Malum" musí získať Oscara. Ono je to skôr na silné tri, no vzhľadom na tú neobjektívnosť, mile rád prihodím. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Výborný začátek, slušný konec. Fanatická sekta přivolává pohanského boha, akorát nevím jakého, k čemuž potřebuje řadu lidských obětí. Nemalou roli zde hrají také prasata, oblíbené to likvidační zvíře italské mafie. Na rozdíl od předchozího mizerného počinu mě tohle alespoň tak nějak bavilo, především pak vizuální stránka se slušným gore - vede utržená hlava. A vůbec krve je tu hned několik pořádných věder. Masky solidní, démon připomínající cenobity a škoda, že tvůrci v závěru nepovolili ještě více otěže fantazii. Ani surrealistický mišmaš mi tolik nevadil, rovněž hudba dobrá. Největší slabinou filmu je tedy hlavní postava. Jessica není normální blbka, nýbrž ultrablka. Pobíhá a ječí, nechá si nadávat od kolegů, vystřílí zásobník do díry ve stropu, pálí brokovnicí nazdařbůh...prostě tragédie. Poprvé jsem protočil oči, když se zabouchla v cele. Může člověk takovému teleti držet palce? Ne. Ještě že to skončilo dobře. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ja som si vravel, že prečo mi Malum tak veľmi pripomína Last Shift, a to filmy točil rovnaký režisér. V obidvoch prípadoch ide o vizuálne nepríjemnú, desivú a atmosferickú jazdu, od ktorej som však nedostal žiaden prepracovaný príbeh. Nemôžem však povedať, že by mi v tomto prípade veľmi chýbal. Dianie na scéne ma pohltilo natoľko, že som si vystačil aj s malým (i keď očakávaným) twistom. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Začátek mě neskutečně navnadil ale ... OK Anthony DiBlasi si natočil repete Last Shift(2014) jen s větším rozpočtem. Že by mě to o to víc bavilo to se říct nedá. Je to sice o level výš ale popravdě jsem čekal, že když už Anthony DiBlasi točí v podstatě stejnou věc podruhé, že to bude větší hororovej nářez. U mě tak od Anthonyho DiBlasiho pořád vede film Cassadaga(2011), kterej jsem před 8 lety ohodnotil 4hvězdami. Popravdě si ho už ale vůbec nepamatuju a dnes už bych třeba hodnotil jinak. Dle mýho komentáře jde o jakej si mix slasheru/duchařiny/detektiky tak kdyby někdo neviděl a chtěl zkusit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladá policistka nastupuje noční službu na policejní služebnu, kde před rokem došlo k tragickému incidentu. Její tatík odpravil své kolegy a pak obrátil brokovnici proti sobě. A to všechno po úspěšném zátahu na vůdce sekty Johna Maluma. Služebna je od té doby prokletá, paranoidní výjevy se budou vršit jeden za druhým a sektář ještě zdaleka neřekl své poslední slovo. Anthony DiBlasi po letech realizoval předělávku svého hororu Noční směna. S větším rozpočtem a obměněným hereckým obsazením. A podařilo se mu dostat diváka, kam chtěl. Film má podobu urputné psycho jízdy, kde záleží jen na tom, jestli divák z těch předváděných "halušek" nedostane psotník. Všechno vypadá oproti prvnímu filmu podstatně lépe. Hlavně technické zázemí je na úrovni. Kamera Seana McDaniela vzorně brouzdá po chodbách prázdné stanice. Svojí plíživostí umí navodit nepříjemné pocity. Jessica Sula v hlavní roli mohla předvést o něco intenzívnější herectví. Na ní ale ani tak nezáleželo. Film má vice atrakcí. Objeví se nějaká ta krvavě rozprsklá hlava, lidožravé prasátko, bezdomovec, prostitutka i vězněné oběti. Režisér ale svůj film k dokonalosti nedotáhl. Ano, halucinogenní výjevy jsou jistě fajn a je to dobrý způsob, jak se zbláznit. Jenže pak mně to přišlo takové pořád stejné. Paranoidní sekvence, policistka v ohrožení, co si předříkává policejní zásady, následně další paranoidní výjev v podobě návštěvy ze záhrobí. A tak pořád se to na tento způsob mlelo. Takže ve výsledku se o nejsilnější hororový zážitek nejedná. Režisér si hlavně dokázal, že s větším rozpočtem to umí.  A napříště už může točit ke své spokojenosti. 7/10 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

DiPrase zas mektá… zlá prasečí sekta!“ . Ach jo, kde jsou ty časy čtyřhvězdičkového Dread. Přitom v sektách si většinou rochním, i v hlavách policistek s traumatem. Ale ne v příšerné nesmyslné slátanině, ve které divák nemá důvod se čehokoli bát, protože kdykoli může následovat jakákoli scéna. Odkudkoli vykradená, do „příběhu“ nesmyslně nacpaná. Pěkná ukázka scenáristické zvůle. Chybělo už jen prase houpající se na lustru, mluvící klozet, z bezďáka vylézající Věc a trylkování pohanských vesničanů ze Slunovratu, s vlasy zdobenými věnečky z kvetoucích lučních střev. Prokleté OKÉNKO CELY: Co si mezi sebou šuškají oběšení vězni, visící u stropu? ##Buďme rádi, že visíme tady, uvnitř. Venku běhá Pán zla, tak strašlivý, že v porovnání s jeho temnotou je i hluboko v prdeli jasný slunečný den. ##Komu není shůry dáno, u producentů nekoupí.##Už bude konec? Dusíme se, nudíme se.[][] Na naši pokladničku (prasátko) teď fixem čmárám pentagram. Jen jeden. Jo a DiBlasi prý už točí Malum: Last Shi(f)t, tedy třetí verzi. Vlastní remake vlastní reimaginace. Moc se těším! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ked sa povznesiem nad idiotské dialogy, privriem oči nad nesympatickými ksichtami a odmyslím si, že aká to bola strašná chujovina, dať to až do samotného konca, tak zistím, že som sa pár krát pekne priposral a z tej opustenej budovy plnej pliesne nemal dobrý pocit ešte v robote. Takže by som to videl na takých poctivých 40% u mňa. Priznám sa, že som sa nechal navábiť tým totálne démonickým plagátom k filmu plus ešte tým, že som videl originálnu verziu, z ktorej som bol pekne vyklepaný. Osobne ale nedoporučujem. Považujem to za stratu času. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Režisér si asi po letech osvěžil svůj Horor a po zhlédnutí si musel klepat na čelo, co že to tenkrát natočil za sračku a tak se do toho pustil se scénáristou znovu. Já si Last Shift pamatuji moc dobře, jelikož jsem to hodnotil odpadem. To co tam zažívala hlavní postava a jak se k tomu vždy postavila - šla si číst knížku a pít kafíčko, to bylo fakt kreténský. Tady už se policajtka nechovala natolik debilně a dalo se v mnoha momentech jejímu chování uvěřit. Každopádně, celkově se Malum opravdu povedl a bylo vidět, že teď si na tom dali záležet (vyšší rozpočet je samozřejmě znát). Je to napínavé, temné, krvavé, strašidelné a finále doslova dechberoucí. Ta scéna s oběšenou dívkou, kdy ji puknou oči a vzápětí praskne hlava, to bylo fakt povedený ! Nečekal jsem, že to bude tak dobré, jsem překvapený. Slušný Horor. (179. hodnocení) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prerábka z 2014, čím sa líši, netuším. Malum, teda Zlo, neprinieslo veľa toho zla, teda okrem samotného filmu, ktorý určite dobrý nie je. Aj tento film je jeden z dôvodov, prečo ľudí už ten ýáner tak neláka. Je toho tak veľa, každý sa už tvári, že vie natočiť horor, ale v konečnom dôsledku dostane na 90% len nejakú kašu, kde dáme krv, a od diváka sa čaká, že to zmlsne aj s navijakom. Nie, z tohto som hrôzu nemal. To už viac z tlačovky Hegera s Naďom. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tady úplně do slova a do písmene souhlasím s ricci.s! DiBlasi si natočil úplně stejnou věc jako Night Shift. Stejný děj, stejný režisér, podobná hlavní herečka a úplně stejný účel - jen čisté, syrové a děsuplné neutuchající strašení diváka po celých 90 minut bez jediné pauzy. Nutno říct, že potěší odlišnosti v detailech a větší zasvěcení diváka do hloubky příběhu, dále cením LUXUSNÍ masky příšer, monster a gore nechuťáren, které slabší povahy donutí zavírat oči a které budou nahánět nepříjemné vizuální představy ještě dny po projekci. Další top je dokonalá souhra natřískané audio stránky s vizuálními lekačkami a výsledkem je pak nespočítatelná hromada jump-scare sekvencí, které dělají z filmu jeden z nejvíc děsivých hororů poslední doby. Jasně, stejně jako v “původním” filmu se film (bohužel) úplně nevyvaroval určité nebojácnosti hlavní hrdinky, která jde odhodlaně a víceméně beze strachu do každých dveří na stanici, takže to pak působí trochu hloupě a v tomhle ohledu film zaostává, ale jinak nemám výhrad a kdo se chce čistě jen bát a touží po infarktových lekačkách, vřele do toho!! Poslední hvězdičku lehce nadhodnotím a rád přihodím grátis ikdyž své mouchy film má, protože jsem se bavil prostě královsky. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Specifický subžánr "italský horror" mi nikdy k srdci nepřirostl, neoslovil mě, nebaví mě, nerozumím mu. A ani tenhle jeho zástupce není výjimkou, ačkoliv se v něm šprechtí anglicky a odehrává se ve Státech. Viděl jsem (jak vidím v komentářích) kdysi před léty i jeho předchůdce od stejného rejži a dopadlo to podobně. Napsat, že se jedná o "mindfuck", se mi zdá jaksi nepatřičné, protože pod pojmem "mindfuck" si představuju něco nesrozumitelného a zároveň i umělecky (filmařsky) hodnotného, rafinovaně jinotajného, jako třeba některé pozdní Lynchovy filmy. Tohle ale byla myslím jen prachobyčejná slátanina, nehodná nějakého dalšího hlubšího rozboru a přemýšlení o ní. Do koše s tím, slabá druhá za pár zajímavých výjevů a jakž takž zajímavou první polovinu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

DiBlasi měl k dispozici větší rozpočet a původní příběh více rozpracoval, ale kvaliit prvního filmu tím nedosáhl. Ale to rozhodně neznamená, že Malum nestojí za vidění. Naopak. Maskéři se vyblbli, gore je víc než jen slušné a v některých momentech režisér ukazuje, že to měl být právě on, kdo měl dostat do rukou restart Hellraisera. Na druhou stranu těch lekaček a halucinací je tu tolik,  že to celé ztrácí na efektivitě a postrádal jsem víc napětí a tajemnosti, což byly průvodní jevy první Noční směny. Pokud bych neměl potřebu srovnávat s originálem, nejspíš bych hodnotil výš. Takhle je to "jen" za 70%. ()

Reklama

Reklama