Reklama

Reklama

Wataši no juri wa ošigoto desu!

(seriál)
  • Japonsko 私の百合はお仕事です! (více)
Trailer 3

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hime je mladá dívčina, která dotáhla k dokonalosti umění přetvařovat se. Používá tuto svojí dokonalou fasádu k tomu, aby všechny okouzlila a aby ji všichni měli rádi. Jednoho dne se však srazí na ulici s Mai, která si díky tomu zlomí ruku. Mai měla namířeno zrovna do práce, do tematické kavárny Liebe, kde ryze dívčí personál hraje postavy z dívčí akademie. Mai nyní nemůže obsluhovat, a tak vmanipuluje Hime, aby nastoupila jako jedna ze servírek. Hime věří, že díky své fasádě tohle nebude žádný extra velký problém, vždyť přetvařování se a hraní je pro ni každodenní chleba. Brzy se však ukazuje, že to nebude ani z poloviny tak jednoduché, jak si myslela. Navíc jedna z jejích kolegyň Micuki má s Hime evidentně nějaký hodně velký problém, skoro jako by ji nenáviděla… (Jeoffrey)

(více)

Videa (13)

Trailer 3

Recenze (3)

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Ani nevím jestli bylo záměrem ukázat pohodovou komedii z maid kavárny na způsob Blend S, nebo naopak složité GL drama, které dává důraz na pocity postav, jisté je, že ani jedno se pořádně nepovedlo. Možná je to tím, že Hime vypadá na 6 a Yano na 25, ale ta "romantika" byla zvláštní. 4.5/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Každý z nás se někdy přetvařuje, je to normální! Přetvařujeme se abychom ukryly některé své nedostatky před ostatními, přetvařujeme se i proto, abychom ostatním třeba neublížili… No a pak je tu Hime, která se přetvařuje proto, že chce, aby jí měli všichni rádi, využívá přetvářku pro svůj vlastní prospěch a mě se to prostě nelíbí. Podle mého morálního kompasu má být přetvářka ochrana a ne zbraň, navíc hlavní hrdinka s tím, jak přetvářku používá, jak si to celé užívá a komentuje, na mě prostě působí strašně falešně a já jí tak nedokážu fandit. Půjdu ještě dál, celou dobu jsem čekal, že přijde okamžik, kdy se jí celá ta její přetvářka sesype, děvče prozře, dojde změny a seriál mi tak nabídne nějaké to morální ponaučení, za které ho náležitě odměním. Ale to tam není. Místo toho děvče, co se rádo přetvařuje, hodíme do prostředí, kde se vlastně přetvařují všichni, hrají tu nějaké své role, zkrátka ta tematická kavárna je takové velké divadlo. A seriál tak bude o tom, že nebude jasné, co je a co není přetvářka, kdy jde o upřímnost a kdy ne a kdy přesně je tohle anime, které má juri v názvu vlastně vůbec juri a kdy je to jenom hra. A hned další věc, co mě tu solidně štvala byl fakt, že většina místních dramátek a problémů byla založená na nejrůznějších nedorozumění a náhodách, což jako tažnou sílu pro příběh považuji za nudné a od autora, pokud se to nadužívá, i za líné. A tak nemůžu říct, že bych si seriál moc užíval, sice je po animační stránce povedený, i hudba se snaží, ale ze čtveřice hlavních dívek jsem si nakonec dokázal opravdu oblíbit jen Sumiku, která zastává názor, že reálná romantika na pracoviště nepatří, pod který se klidně podepíšu a když má s někým nějaký problém, tak ho dokáže naprosto dospěle a rozumně řešit. Co musím na druhou stranu docela pochválit byla jistá divadelnost scén z kavárny, zkrátka opravdu na mě působilo odlišně, když postavy hrály své role, než když byly sami sebou, a to představení a jejich role v kavárně jsem měl většinou radši než jejich reálná já. Každopádně pro mě maximálně průměrný zážitek, u kterého bych se hodně rozhodoval, jestli si pustit případnou druhou řadu. 5/10 ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Pokud jste stejně jako já protrpě- ehm chci říct viděli Maria-sama (nebo jakékoliv jiné GL stejného typu), budou pro vás první tři epizody celkem zdařilá parodie, šijící snad do všech zajetých klišé a stereotypů (v čele s na oko dokonalou hlavní hrdinkou). Jenže pak bohužel přijde epizoda číslo čtyři, jež odstartuje sérii předramatizovaných, nudných zápletek, které obsahem stěží vystačí na jeden díl, ale z nějakého důvodu musí být vždy roztaženy hned do několika, a všechno pozitivní je rázem pryč. A je to škoda, protože začátek se mi opravdu líbil. 5.5/10 ()

Reklama

Reklama