Reklama

Reklama

Zapomeňte na Čelisti, zapomeňte na uhlazená hollywoodská schémata. Přichází desetimetrový Bílý žralok, který se rozhodl „trochu“ znepříjemnit život obyvatelům poklidného přímořského městečka Port Harbor. Poté, co starosta dává od krvavého problému ruce pryč, berou záchranu místních lidí do rukou dva neohrožení bojovníci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak raz žralok ochutná ľudské mäso...“ Kultové trháky sa vždy dočkajú podobne ladených napodobenín, takže keď mali v roku 1975 premiéru ČEĽUSTE, odpovedali nielen Američania záplavou ekologických zvieracích hororov (napr. PIRANE, KOSATKA ZABIJAK, ALIGÁTOR...), ale aj Taliani. Tí na začiatku 80. rokov nakrútili horor POSLEDNÝ ŽRALOK o 10-metrovom netvorovi, ktorý vraždí surfistov. Nechýba vysoko postavený zákonodarca, ktorý ani kvôli sto žralokom nemieni zrušiť onedlho sa konajúce vodné preteky a ani dievčatá sediace na samom kraji člna. Samozrejmosťou sú potom „spielbergovské“ vodné zábery k útoku sa chystajúceho monštrá a sem-tam nejaká tá končatina (oddelená od zvyšku tela). Inak prekvapivo solídne, atmosférické a sem-tam dokonca naháňajúce hrôzu. Ale nie príliš, aby nedajbože nevznikol dobrý film :-) ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé "Čelisti". Gumový žralok - stojící a zvedající se na místě, rozdílné velikosti ... atd. - hrůza. Ale asi tak za 3 ucházející scény ... 3 ucházející hvězdičky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bože, co sem to provedl. Po shlédnutí všech dílů Čelistí sem stále nenarazil na film, který jsem viděl když jsem byl malý a ve kterém se odehrával boj žraloka s helikoptérou. Po čase vychází v novinových stáncích film Poslední žralok. Přečtení několika recenzí na internetu mě utvrdilo, že tohle musí být ten film co mi stále unikal. Neváhám, koupím, příjdu domů a zasunu dvd do mechaniky. Abych to zkrátil. Při sledování snímku se směju jasné lobotomické demenci všech aktérů, kteří ve filmu mají pouze jedinou motivaci nechat se sežrat nafouknutým gumovým žralokem. Plus snímku jsou pouze ty sem tam uhryzané končetiny. Jinak nechápu proč všichni jezdí lovit toho žraloka na kus masa, ale nějak už jim chybí nástroje na jeho likvidaci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typická italská napodobenina klasického hororu. Ač se kolem pláží prohání několikametrová obluda (prý deset až patnáct metrů, nu, nevím, když max. odhadovaná délka je 6 metrů...), závod na prknech se prostě konat bude! Kladem snímku jsou podmořské záběry a zejména scény se skutečným žralokem, které jsou akční a efektní. Když přijde na řadu maketa nebo malý model žraloka, je to poněkud horší, ale pořád vítězí nad případnými levnými pixely. Několik překousnutí v půli, souboj s vrtulníkem a zavalení potápěčů žralokem svépomocí - tady snímek zamířil do vod čiré fantazie. I přes další spíše úsměvné scény - střílení na žraloka, citace - bojka tažená žralokem či vesměs prkenné herecké výkony film rychle uteče, a tak hodnocení s dřívější doby ponechávám. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Náhodou, jistý podtón dobře vytvořeného strachu z horrorového monstra pod vodou to má, robotický žralok je také zajímavě použit a skvělé ozvučení padnoucí do stavu nejistoty přidávají bratři Angelisové.. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě platí uplně všechno co bylo napsáno v okolních komentářích - příšerné neherecké výkony, hloupoučký scénář, hrozné triky v čele s maketou hlavy žraloka s hračkovým modýlkem vrtulníku. Nelze vynechat ani to že bylo ve filmu použito množství záběrů z nějakého přírodopisného dokumentu - čili věc naposledy používaná snad v 30 - 40 letech a pak ještě ve filmech Eda Wooda. Ano Poslední žralok je tak blbý až je nechtěne vtipný. K dokonalosti mu však chybí dvě veci. První odečtená hvězdička je za absenci nahoty, tolik důležité pro béčka :-). No a ta druhá mínusová je za šetření krví. Ono vůbec 70 - 80 léta u taliánů jdou rozeznat díky zářivým barvam a nehororovým kulisám = vesměs hezké tropické ostrovy za bílého dne. A také díky neuvěřitelnosti gore efektů daným nevyužíváním slizu a krve. A obojí je ke škodě i v Posledním žralokovi. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

50%. Otrasný žralok a ničím výnimočný (ale pozerateľný) príbeh. Aj keď by to veľmi chcelo, na Čeľuste to nemá. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Ta malá, roztomilá rybička s nepřítomnýma očima už zřejmě nepřestane filmaře od dob Čelistí fascinovat a pokoušet. Poslední žralok celkem okatě vykrádá Spielbergův megahit (i zde je utržené molo), ale tento italský pokus na božského Stevena prostě nemá a to ani po stránce dramatické, příběhové či technické. Žralok v tomto snímku vypadá jako gumový balón, který se akorát umí vertikálně zvednout z vody a všechny tyto tupé útoky působí velice komicky. Záběry na tuto bystrou hlavičku jsou střídány záběry z nějakého dokumentárního snímku, který má úplně jiné zabarvení a je na něm znát, že byl natočen na méně kvalitní film a párkrát se tu objeví záběr na miniaturní modýlek, jehož souboj s vrtulníkem je vyslovená lahůdka. Stejně tak, když tato loutka zasypává vchod do jeskyně. Herci jsou mizerní a jediné, co překoná jejich mizerné výkony je naprosto tupý scénář. Přesto jsem se u filmu náramně bavil (smál), takže si 2* zaslouží. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Kurva!!!Pajcka v prdeli.naprosto příšerná sračka,kde válej fakt ubohý herci,o tom gumovym žralokoj ani nemluvim,věrohodnější dávaly v happy mealu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbila velice dobrá jízda na začátku při doprovodu docela obstojné muziky. Jinak bych film zařadil do podprůměrných žraločích filmů, a to hlavně díky špatnému ztvárnění mořského zabijáka. Jinak ale jde o odpočinkový film, který je plný komických prvků a pokud nejste moc nároční, budete se bavit. Škoda jen, že ve filmu nehraje žádná pěkná herečka. Navíc mi tady chyběly krvavé scény. Až ke konci se tam objevilo pár trhacích scén, ale jinak to vypadalo, že žralok narazil na samé chudokrevné oběti. Voda se nebarvila do ruda, ani žádná krev nevystříkla obětem z úst no prostě nuda. Na druhou stranu musím říct, že několikrát se filmařům povedlo udělat velice příjemnou atmosféru, která byla doprovázena celkem slušnou hudbou. Bohužel to co nejvíc zdobilo původní Čelisti (hudba při útoku žraloka) to tady chybělo --- bylo jednoduše ticho. Kopírování scén z Jaws 2 je zcela zřejmé, stejně jako kopírování tohoto filmu v Jaws 3. Jak to vypadá, tak si jednoduše autoři žraločích filmů vypomáhají navzájem. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Připluje žralok, sežere pár lidí. Lidé se naštvou, začnou žraloka lovit těmi nejméně pravděpodobnými způsoby. Ten se nasere, zasype (ano, čtete dobře) pár lidí v jeskyni a sežere nějaký ten vrtulník. Hrdinova rodina v ohrožení. Prostřihy mezi skutečným živým žralokem a umělou maketou zrovna moc nesedí, ale docela dobře se na to kouká a ten umělý žralok je docela v pohodě. Zápletka naprosto tuctová, ale ono zase v podobných případech o tu zápletku moc nejde. Holky jsou tu pěkný, podvodní záběry taky, žralok je fajn. Na film se kouká docela dobře. Že v něm prakticky chybí krev (ve filmu, kde žralok žere lidi!!!) mi vlastně došlo až někde v závěru. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Většinou nudná vykradačka Čelistí, ale scény se žralokem jsou výborná komedie. Hlavně samozřejmě ty, kde se vyskytuje model, ale i archivní podmořské záběry, kde se žralok mění z jednoho druhu na druhý, taky stojí za to. ()

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Vskutku (ne)povedená parodie na Čelisti. Mám trošku nutkání dát jednu hvězdu, protože jak u tohoto "HORORU", jsem se nenasmál, ani u nějaké komedie, tedy žánru, kde se předpokládá, že se divák smát bude a u sledovánu tohoto "děsivého hororu" jsem smál vskutku hlasitě:D. "Velká bílá obluda", tento druh žraloka, měl být už vyhynulí a jediný exemplář se vyskytuje v našich vodách:), jak děsivé.. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

I přestože je to další sračka natočená o zabijáckém žralokovi, zas tak špatné to nebylo. Za celkem dobrý konec dávám 2*. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ultravykrádačka svetoznámeho hitu. Krásne toporné herecké výkony, smiešne triky a celkovo zaspatá neinvenčná réžia. Klasika talianského trashu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak od tohto filmu som čakal oveľa viac a nie len trápnu napodobeninu čeľustí. Všetko by olo nalinkované a okopirované z čeľustí, len finančne na tom bol oveľa horšie a bolo to vidieť od začiatku. Ja som ešte nevidel film o žralokovi,  kde sám žralok sa vyciera ako modelka pri fotení a spravil to najmenej desaťkrát, už to bolo otravné, takto sa ukazovať. Film má príšerné triky a ešte horších hercov, tie ich zúfalé herecké kreácie boli na smiech. Pád vrtuľníka či výbuch žraloka boli len podstrčené makety a najhoršie na tom je, že sa to nikto nesnažil ani zakryť. Film kašle na všetko a celkom i na logiku. Napríklad žralok odtrhol mólo s ľuďmi a keď im prišla loď na pomoc, tak na tom móle bol práve ten, čo riadil tu loď a samozrejme práve vtedy sa zas prebudil žralok a odniesol ho. Bolo jasné, že sa pripravuje veľké finále, ale takýchto nezmyslov tu bolo neúrekom od začiatku. Film má jedinú výhodu, že nerád dávam odpad a myslím si, že aspoň tú slabú 1* si zaslúži. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nijak neurážajúci, tak trošku určitej šablóny, nastavenej už Čeľusťami, držiaci sa film. Slušne natočený, miestami nechcene vtipný (aj vďaka českému dabingu), dokáže však i trošku prekvapiť odtrhnutím nohy postave, ktorej sa väčšinou v podobných filmoch nič nestane, a asi dvomi solídnymi krvavejšími scénami. Talianov mám veľmi rád, takže som sa nenudil, i hudba je tu fajn, a dýcha to tou správnou "zastaralou" atmosférou. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Film, který se proslavil tím, že byl (a stále je) zakázaný v USA kvůli tomu, jak se moc podobá Čelistem. Scéna, v níž žralok útočí na vrtulník, je každopádně víc kickass než v Čelistech 2. Pak je tu ještě nejnudnější windsurfingový závod v dějinách kinematografie. Víc si z toho nepamatuju. ()

Reklama

Reklama