Reklama

Reklama

Zapomeňte na Čelisti, zapomeňte na uhlazená hollywoodská schémata. Přichází desetimetrový Bílý žralok, který se rozhodl „trochu“ znepříjemnit život obyvatelům poklidného přímořského městečka Port Harbor. Poté, co starosta dává od krvavého problému ruce pryč, berou záchranu místních lidí do rukou dva neohrožení bojovníci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejvíc se mi líbila velice dobrá jízda na začátku při doprovodu docela obstojné muziky. Jinak bych film zařadil do podprůměrných žraločích filmů, a to hlavně díky špatnému ztvárnění mořského zabijáka. Jinak ale jde o odpočinkový film, který je plný komických prvků a pokud nejste moc nároční, budete se bavit. Škoda jen, že ve filmu nehraje žádná pěkná herečka. Navíc mi tady chyběly krvavé scény. Až ke konci se tam objevilo pár trhacích scén, ale jinak to vypadalo, že žralok narazil na samé chudokrevné oběti. Voda se nebarvila do ruda, ani žádná krev nevystříkla obětem z úst no prostě nuda. Na druhou stranu musím říct, že několikrát se filmařům povedlo udělat velice příjemnou atmosféru, která byla doprovázena celkem slušnou hudbou. Bohužel to co nejvíc zdobilo původní Čelisti (hudba při útoku žraloka) to tady chybělo --- bylo jednoduše ticho. Kopírování scén z Jaws 2 je zcela zřejmé, stejně jako kopírování tohoto filmu v Jaws 3. Jak to vypadá, tak si jednoduše autoři žraločích filmů vypomáhají navzájem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typická italská napodobenina klasického hororu. Ač se kolem pláží prohání několikametrová obluda (prý deset až patnáct metrů, nu, nevím, když max. odhadovaná délka je 6 metrů...), závod na prknech se prostě konat bude! Kladem snímku jsou podmořské záběry a zejména scény se skutečným žralokem, které jsou akční a efektní. Když přijde na řadu maketa nebo malý model žraloka, je to poněkud horší, ale pořád vítězí nad případnými levnými pixely. Několik překousnutí v půli, souboj s vrtulníkem a zavalení potápěčů žralokem svépomocí - tady snímek zamířil do vod čiré fantazie. I přes další spíše úsměvné scény - střílení na žraloka, citace - bojka tažená žralokem či vesměs prkenné herecké výkony film rychle uteče, a tak hodnocení s dřívější doby ponechávám. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tak od tohto filmu som čakal oveľa viac a nie len trápnu napodobeninu čeľustí. Všetko by olo nalinkované a okopirované z čeľustí, len finančne na tom bol oveľa horšie a bolo to vidieť od začiatku. Ja som ešte nevidel film o žralokovi,  kde sám žralok sa vyciera ako modelka pri fotení a spravil to najmenej desaťkrát, už to bolo otravné, takto sa ukazovať. Film má príšerné triky a ešte horších hercov, tie ich zúfalé herecké kreácie boli na smiech. Pád vrtuľníka či výbuch žraloka boli len podstrčené makety a najhoršie na tom je, že sa to nikto nesnažil ani zakryť. Film kašle na všetko a celkom i na logiku. Napríklad žralok odtrhol mólo s ľuďmi a keď im prišla loď na pomoc, tak na tom móle bol práve ten, čo riadil tu loď a samozrejme práve vtedy sa zas prebudil žralok a odniesol ho. Bolo jasné, že sa pripravuje veľké finále, ale takýchto nezmyslov tu bolo neúrekom od začiatku. Film má jedinú výhodu, že nerád dávam odpad a myslím si, že aspoň tú slabú 1* si zaslúži. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Nijak neurážajúci, tak trošku určitej šablóny, nastavenej už Čeľusťami, držiaci sa film. Slušne natočený, miestami nechcene vtipný (aj vďaka českému dabingu), dokáže však i trošku prekvapiť odtrhnutím nohy postave, ktorej sa väčšinou v podobných filmoch nič nestane, a asi dvomi solídnymi krvavejšími scénami. Talianov mám veľmi rád, takže som sa nenudil, i hudba je tu fajn, a dýcha to tou správnou "zastaralou" atmosférou. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Ano, je to hrozně debilní film, ale odpad dát nemohu. Koukněte na Bílí zabijáci, to zde každý hvězdičku přidáte... Je jasné, že Italové se chtěli přiživit na Čelistech. Tolik vykrádaček jsem snad ještě neviděl. Mělo to na slušné B-čko, ale debilní scénář to pohřbil. Když pomineme, že jde o rok 1981, kdy ty efekty prostě nebyly jen tak. I když místy to byla fakt bída. Tak. Hovadiny roku! Žralok - kruci už - nevydává žádné zvuky - řev, chrčení, apod.... Opět tu máme zabudované vysílačky v dýchacích trubicích potápěčů. To jsou ti lidi fakt tak debilní?? A chování "obětí"? Hrůza. Všichni hrozně v šoku, nikdo se nedokáže něčeho držet apod. Děs, opravdu děs. Nemělo to špatnou hudbu. Herci katastrofální a dabing ještě horší... A ten žralok? Teď myslím filmový - to vážně? Přemýšlející žralok? Který chytá s úmyslem za šňůru a taká, který ucpává potápěče v jeskyni, který svým nejcitlivějším místem ("čumák") rozbíjí skálu??? Debilita ne? Příště, než se pustí někdo do natáčení takové podobné hovadiny, přečtěte si aspoň dětskou encyklopedii o zvířatech. To bude stačit... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Film sa tešil dobrému ohlasu aj v Taliansku, kde sa stal 72. najlepšie zarábajúcim filmom sezóny 1980–1981. (Raccoon.city)
  • 5. marca 2013 vydala spoločnosť RetroVision Entertainment film na DVD, čo znamenalo vôbec jeho prvé oficiálne domáce vydanie v Spojených štátoch. Film obsahoval zreštaurovaný obraz a k bonusom DVD patril krátky dokument Great White: The Legacy – 30 Years Later a vzácne kino trailery. Z DVD bolo vyrobených iba 500 kópií a dalo sa kúpiť iba online. (Raccoon.city)
  • Snímek byl v Japonsku uveden na video pod názvem Jaws Returns, přičemž font písma byl totožný s tím, jaké se objevilo v sérii Jaws. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama