Reklama

Reklama

The Stalls of Barchester

(TV film)

Obsahy(1)

Při katalogizaci knihovny barchesterské katedrály najde učenec deník, který popisuje události kolem záhadné smrti arciděkana před 50 lety. (JasonCZ)

Recenze (3)

gumli 

všechny recenze uživatele

Krátky príbeh inšpirovaný M.R.Jamesom.Je to taký krátky Ghost Story,ktorý má síce slabší začiatok,ale potom sa to rozbehne.Doktor Black robí katalóg kníh v knižnici katedrály v Barchestery a dostane sa mu do rúk osobný denník arcidekana Haynesa.A dozvie sa veľmi zvláštne vecí.Šepkajúce hlasy,čierna mačka,postava s kapucňou,ruky s pazúrmi.Celkom príjemný film na dlhý zimný večer. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Zpočátku ne zrovna zajímavé, ale postupně se z této další Clarkovy duchařské povídky vyloupl skvělý kousek, při kterém místy pěkně mrazí v zádech. Jedná se o epizodu z cyklu GHOST STORY FOR CHRISTMAS, který (nejenom) Clark točil pro BBC v 70. letech. Každý se při sledování Clarkových epizod může přesvědčit, že za pomocí světla svíčky a tmy se dá často dosáhnout lepší výsledek než s použítím všech možných i nemožných triků. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ghost Story for Christmas 1971, první příběh z cyklu. Kombinace atraktivní a dějově opravdu zajímavé předlohy klasika M. R. Jamese (můj oblíbenec!) a režiséra L. G. Clarka (můj další oblíbenec!), který má budování skvostné atmosféry naprosto v malíku, vyšla už napoprvé. Moc příjemných 45 minut, které mají velkou šanci diváka pohltit. Tajemný dům, šepoty ve tmě, přízrak v kápi, ruka s pařáty, pár příjemných lekačkových momentů a výtečná poslední replika - no prostě slast. Na plné hodnocení to nicméně necítím, ale sledování téhle špičkové duchařiny (s Robertem Hardym!) fakt stojí za to. 80 %. ()

Reklama

Reklama