Reklama

Reklama

Tarzan and the Valley of Gold

  • USA Tarzan '65 (pracovní název) (více)

Obsahy(1)

Tarzan (Mike Henry) přijíždí do Jižní Ameriky navštívit svého přítele, ale ten je mrtvý a kluk z džungle, kterého se ujal a který měl mapu ke zlatu, zmizel. Unesl ho zlý Venaro se zálibou ve výbušninách. S pomocí leoparda, lva a opice se Tarzan vydává v jejich stopách, aby zachránil skryté město zlata a mírumilovné lidi v něm. (honajz)

(více)

Recenze (2)

honajz 

všechny recenze uživatele

Strašně natočené. Ze začátku to připomíná - kamerou, záběry i stylem hudby - reklamní dokument na téma navštivte krásy jihoamerických měst, posléze v džungli třebas sledujeme jeden a ten samý záběr projíždějícího tanku a náklaďáku několikrát dokola, nebo vstřižené záběry zvířat z nějakých tehdejších přírodopisných dokumentů a působí to vážně jako pěst na oko. Nesmí chybět obarvená blondýnka, která tady je v podstatě jen do počtu. Jinak Tarzan má vážně od začátku nesmírné štěstí, že mají padouši tak moc vychýlenou mušku, že ho nedostanou ostřelovačkou na stadionu ani při pečlivém míření, kdy jim běží nějakou dobu pod vrtulníkem na rovince a nemá kam uhnout. Navíc Tarzan používá moderní vynálezy, střílí ze samopalu, z tanku... Mimochodem, netušil jsem, že stačí sestřelit krápník a ten zabije všechny lidi pod sebou. Jo, takovéhle naivní scény tu jsou. Nebo máme náhrdelník plný výbušné rtuti, kdy jakýkoliv otřes může způsobit výbuch - a Tarzan s ním trhne, aby jej "rozepnul", a nic se nestane. Jinak dějově nic moc, vše podle kopíráku a odhadnutelné na dlouho dopředu, navíc špatně natočené - třeba i smrt padoucha. Ale zas tvůrci měli na velký kompars v tom mayském městě ("kdysi jsme obětovali lidi, dnes květiny"), ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po prvních minutách říkal, jestli začíná další film s Tarzanem, anebo to bude nějaká bondovka. Mike Henry se mi jako představitel Tarzana dvakrát nelíbí, stejně jako se mi nelíbí, kam jsou nasměrovány poslední příběhy, které jsem v sérii viděl. Jako kdyby to už z Tarzana nemělo skoro nic. ()

Reklama

Reklama