Reklama

Reklama

Neviditelný na útěku

  • USA Memoirs of an Invisible Man (více)
Trailer

Nick Halloway se večer opil a druhého dne přišel na konferenci v magnetoskopickém ústavu s třeskutou kocovinou. Vědecké referáty mu jen přitížily, a tak se z jednacího sálu vytratil. Zatímco si dával šlofíka, došlo v objektu k havárii. Ústav byl vyklizen, o Nickovi na pánské umývárně však nikdo nevěděl. Řetězová reakce narušila molekulární pole a budova se vším, co v ní bylo, zmizela lidským zrakům. Na místo se dostavil agent CIA Jenkins, aby případ ututlal. Když zjistil, že neviditelným se stal i jeden muž, dostal šílený nápad: udělá z něj nepolapitelného atentátníka! Od té chvíle se z Nicka stává lovná zvěř. Není sice vidět, ale nebezpečí na něj číhá na každém kroku. Tam, kde má tělo, vidí chodci i řidiči jen vzduch. A zkuste si představit, jak to vypadá, když se Nick nají a potrava putuje zažívacím traktem! Navíc se ještě zamiloval... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu nesmíte očekávat bláznivou komedii, k čemuž svádí obsazení Chevyho Chase. Potom dokážete toto lehce úsměvné drama o strastech a slastech jednoho zneviditelněného člověka opravdu zcela docenit. Ve své době to byl trikově jeden z největších filmů. Dnešním mladým to asi nepříjde, ale natočit ty neviditelné scény v roce 1992, to byla hodně přelomová práce. Ještě teď si živě pamatuju, jak se o těch zvláštních efektech tehdy všude psalo. Byl to krásný rok Terminátora 2 a zrodily se dnešní filmové efekty. O rok později to dovršil geniální Jurský park. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebýt vynikajícího Chevyho Chase, tak by nebylo na co se dívat. Triky právě nepatří k těm nejpovedenějším a stejně i dějově je to většinou nenápadité, když uvážíme, co neviditelnost skýtá, ale i tak je několik scén z tohoto hlediska povedených. Film nakonec nekompromisně propadl. John Carpenter mohl film udělat zajímavější. Nestalo se tak a výsledkem je mírně nadprůměrná verze se slibným potenciálem. 60% ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Film o chlapíkovi, kterýho honěj zlý agenti. Vcelku klasická zápletka jak od Hitchcocka, jenže tam hlavní hrdina nikdy nevěděl, proč ho všichni naháněj. Tady to Nick moc dobře ví - je neviditelnej a tudíž nesmírně cennej. Takže komediální honička plná triků, které ve své době byly revoluční a přitom ani dnes nepůsobí nijak zastarale. Jako celek je film ale jen průměrný. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Pohodová, nenásilná triková jízda, která si neklade žádné velké ambice, než být jednohubkou pro nudné odpoledne. A to podle mě splňuje. Nečekejte žádný třeskutý humor, spíš pár lehčích pousmání. Na oplátku tu je nemálo fakt povedených trikových scén, které vypadají velmi solidně i dneska, fajn postavy a celkově dobrá pozitivní atmosféra. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Příliš mi nesedělo, jak se snímek pořád žánrově hledal a často se střídaly komediální / thrillerový pasáže. Chevy Chase byl logicky mnohem přesvědčivější v komediálních scénách a myslim si, že měl do komedie díky několika povedenejm gagům slušně nakročeno celej snímek. Chaseovo vyprávění mi přišlo dost nudný. Třetí hvězda za Sama Neila v záporný roli a pěkný efekty. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Při tvorbě tohoto filmu se výrazně angažoval Chevy Chase, který byl v roce 1992 velkou hvězdou. Chase chtěl, aby film režíroval Ivan Reitman, ten ale projekt opustil, když zjistil, že herec požaduje, aby měl film vážnější vyznění. Po Reitmanovi jej přebral John Carpenter. (Zdroj: AXN)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu H. F. Sainta. (Hans.)

Reklama

Reklama