Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plánovaná budoucnost šerifa Beckera je zmařena, když se jeho žena setká s hackerem, který má informace o silu. (Apple TV+)

Recenze (37)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako fakt už ne. Neproběhly ani titulky a už mi seriál hnul žluči (několikrát). 1) kecy typu “nevíme proč, nevíme kdo, nevíme nic” jen naznačují neochotou přijít s něčím kreativním. 2) opět je mi vnucován špatný pocit, že nežiju ve smíšeném páru (prostě nejsem normální, protože nemám doma černošku). 3) to tedy přišlo před koncem… jako nikoho nenapadlo si hned venku sundat helmu? Pokud jsem si jist bullshitem, tak skafandr snad nepotřebuji ne? No a samozřejmě. Drama všude. Výstup ven na 5 minut a nejpomalejší dveře na světě. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl se povedl. Miluju žánr postapo. Jak ve filmech, seriálech, tak i v knihách. Knihy od Howeye, které byly předlohou seriálu, jsem zatím nečetla, ale chystám se na ně. Trochu mi život v sile - pod zemí - připomíná film Město Ember, kde hrál shodou okolností také Tim Robbins. Potěšilo mě, že v seriálu hraje Rebecca Ferguson, kterou mám osobně moc ráda. Těším se na další díly, které si rozhodně nenechám ujít. Za mě plný počet hvězd. Snad to tak bude i u dalších dílů. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že to bude skvěle zpracovaný, o tom nebylo pochyb. Zahrané je to skvěle a celkově je z toho cítit ta atmosféra, která je vážně tíživá a nepříjemná. Ale důležitý je tady vedení vyprávění na první pohled jednoduché pointy (co je tam venku? Co je tam venku, doopravdy? Proč je tady tolik pravidel? Stojí nám nám ten klid za všechna ta omezení?), ale je to neskutečně dobře sestříhaný, že je to fakt napínavý, a mě neustále zajímalo, co bude dál. Jsem zvědavá na formu vyprávění zbytku (tohle vlastně píšu k prvním dvěma dílům, kde je všechno skvělé promotané právě kvůli střihu a nelineárnosti vyprávění, posílám pac tomu, kdo to stříhal, viz třeba ty scény, které jsou vidět poprvé a potom podruhé z pohledu z jiné postavy a perfektně se to doplňuje). Tohle všechno dokonale vtáhne do děje. Ale zároveň kvůli těm všem tajemstvím, a vlastně po dvou dílech jsou jenom samé otázky, je jasné, že každý bude ten týden čekat rád, vydání najednou by tomuhle materiálu strašně uškodilo. Zatím Silo působí jako absolutní povinnost pro každého, kdo má rád tenhle žánr. Takže, tohle byl komentář k prvním dvěma dílům, nemám potřebu víc psát o ději, tímhle se musí každý prokoukat sám. No, a za týden zase pa  ;) ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Tento pilot mě navnadil. Vím, je už tu plno postapokalyptických seriálů, které se v poslední době vyrojilo - See, The Last of Us, Sweet Tooth atd... Tento navíc "kopíruje" trochu Sexmisi - myšleno bydlení v podzemí a lidi jsou oklamávání co je na povrchu. Nicméně mě tento formát navážno hodně baví. Navíc tu je plno indicií s dneškem. Co vše jsme schopni poslouchat z médií a kde je pravda. Viz narážka na vládnoucí vrstvy, co mají rádi poslušné lidi, ostatní budou vymírat - budou bez potomků, zavíráni, budou považováni za blázny.... Nooo... Jsem hodně zvědavý. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Politiku Apple nesnáším. A žádný jejich výrobek mi nesmí přes práh domu. O to víc mě štve, že právě oni vypouští seriály podle mého gusta. Přitom mě Silo dvakrát nelákalo, ale to samé platilo o Odloučení a nakonec jsem byl nadšený. A nelituji ani teď, protože první epizoda má všechno, co by chytrý divák mohl chtít. Applu se musí nechat, že dokáže kvalitní námět, který by fungoval i ve skromnějších kulisách, udělat vizuálně atraktivní. Takže žádné studiové TV zpracování, stojící jen na psychologii, ale působivý dystopický seriál. Konspirace milující divák zajásá, protože podle tvůrců se bude lhát, manipulovat a marně hledat pravda i na soumraku lidské rasy. První epizoda byla vtahující i přesto, že se nic překvapivého nestalo a zatím se žádná rafinovaná zápletka ani nerýsuje. Je to totiž o skvělém řemesle - scénář a režie, sympatických hercích a faktu, že se tvůrci snaží co nejlépe odvyprávět dobrý příběh. A ne ošidit diváka přihlouplým námětem, který uměle roztáhne do seriálové podoby. Nemám vlastně moc důvodů, nedat plné hodnocení. Pokud bude druhá epa aspoň tak dobrá, jako tato...klidně 5 hvězd dám. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama