Reklama

Reklama

The Reptile

Trailer

Obsahy(1)

Harry a Valerie Spaldingovi zdědili v cornwallském hrabství venkovský dům po Harryho bratrovi, který za nevysvětlených okolností nedávno zemřel. Ačkoliv oficiální zpráva tvrdí, že se jednalo o infarkt, místní vědí své a skon Charlese Spaldinga připisují tajemné Černé smrti. Spaldingovi se přesto rozhodnou do Cornwallu přestěhovat. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Han22 

všechny recenze uživatele

Průměrná hammerovka, kde je od začátku kdo je monstrem, co se děje i jak to skončí. Ale přesto mě to bavilo, monstrum bylo celkem originální, hrdinové sympatičtí a finále povedené. Jediné co mě hlava nepobrala, že všichni po kousnutí hadí ženou zemřeli okamžitě, ale hlavní hrdina bez jakéhokoliv protijedu nebo ošetření přežil. Ale jinak dobrý. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Určitě jedna z nejslabších hammerovek, jaké jsem kdy viděl... A důvody jsou zcela jasné... Film nemá ani špetku klasické atmosféry, na kterou je divák u Hammer horrorů zvyklý, maska "plaza" se hrubě nepovedla, spíše než vyděsit, vyvolá na tváři sarkastický úšklebek a i postavy jsou naprosto nevýrazné, nelze si k nim vytvořit jakýkoliv vztah, takže je prakticky úplně jedno, co se komu stane a jak film dopadne... Hammer horrory, nebo všeobecně filmy mám rád, ale u tohohle kousku jsem se nudil... Pro kompletáře povinnost, ostatním spíše nedoporučuji... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Reptile“ není skvělým hororovým kouskem britské provenience, ale celkem hezky zapadá do mustru, který studio Hammer v 60. letech mělo. Bohužel tohle je film, který spíš naplňoval potřeby studia z hlediska kvantity, nikoli z hlediska kvality. Přesto lze mluvit o tom, že maska hlavního záporáka se zde docela povedla a dovede zaujmout i po více jak padesáti letech. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

To hadí monstrum na coveru vypadá super, ve filmu je to s ním ale o dost horší. Maska s obřími bulvami mnoho strachu nevyvolá, stejně tak atmosféra, která se tentokrát míjí účinkem kvůli roztahanému ději, přitom se tu toho moc neděje. Jeden z hlavních problémů bych viděl v plochých postavách, se žádnou z nich se nedá sympatizovat, což u ostatních kouscích z dílny Hammer jsem problém vskutku neměl. Gilling hold neni Fisher. Přesto jsem Plaz, bez nejmenší námahy a újmy na zdraví, zkoukl celý. ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Příběh o ženě, měnící se částečně v hadí bytost je i na hammerovské poměry ukrutně pomalý a dost často i nudí. Režisér Gilling se sice pokouší budovat jakousi atmosféru ale příliš se mu nedaří. Vinu na tom má především kamera, která na mě chvílemi působila dojmem laciné televizní inscenace. Teď jsem to možná trochu přehnal, ale prostě to není ono...není to ta 'magie', jakou můžeme vidět např. ve filmech Terence Fishera... Ani příběh neoplývá nějakou originalitou, každý kdo v životě viděl nějaké Hammer filmy lehce odhadne, jak to skončí. Takže jestli se chcete potěšit atmosférickým Hammer filmem, sežeňte si něco jinýho (např. cokoliv od T. Fishera). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama