Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Britský parlament v ohrožení! Na Westminsterský palác míří raketa, kterou teroristé každým okamžikem odpálí. V poslední vteřině vstupuje do hry agent Vine (Tom Adams) a jeho muži, rafinovaně přestrojení za skupinku důchodkyň. Poradit si s teroristy je pro ně rutina a poslanci tak v klidu mohou dál jednat. Na programu je rozprava o spuriu - ultralehkém kovu právě testovaném britskou armádou v letadlech nesoucích jadernou nálož. Spurium extrémně zajímá i nepřátelské agenty vedené ruským teroristou Angelem (Michael Ripper), a o ty se musí postarat Charles Vine. (dopitak)

(více)

Recenze (3)

Isard 

všechny recenze uživatele

„Druhý nejlepší agent 00“ Charles Vine se vrátil podruhé na filmové plátno, aby zabránil krádeži jakéhosi supermateriálu. A tentokrát se film obešel bez jakékoli zmínky o Bondovi. Film má sice poměrně vážný a dobrý příběh, který je však lemován spoustou komediálních scén v ryzím sixties stylu – od porady u šéfa tajné služby viděné očima jeho (britské modré) kočky, takže slyšíme jen blá, blá, blá až po honičku v kanále zamořeném plynem, který způsobuje smích... Skvělou práci odvádí staří komici ve vedlejších rolích - např. během mohutné mnohostranné přestřelky v márnici místní zřízenec popíjí čaj a stěžuje si, jak mu každou vteřinou přibývá práce. Od prvního Vineova dobrodružství se radikálně zlepšila i akce. Pořád se však nejedná o dokonalý eurospy – schází nějaká "Vinegirl" a nejhorší je, že Tom Adams zrovna není materiál na superagenta. Z tohoto filmu si nejvíce zapamatujete padoucha Serafa, v buřince se střílející holí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Spíš než bondovská parodie je to prostě béčkový akčňák, který snad poroduje Bondovu akci, nikoliv tak nula nula sedmičkový vztah k něžnějšímu pohlaví, neboť Vine je ještě větší kanec, kterému stačí pár desítek vteřin, aby navázal kontakt alespoň rty. Zapomenutíhodná věc, a přesně styl filmu, jaký by v 90´s vysílala Nova (pakliže se tak nestalo) nebo v současnosti její "odpadní" kanál N Cinema. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia parodia na Jamesa Bonda a vtedajsieho Bonda Conneryho. Aspon zasmiat sa da obcas, suchy britsky humor mam rad, je Europe ovela blizsi nez suchoparne americke radobykomedie   :  69 % ()

Reklama

Reklama