Reklama

Reklama

Říkej mi Bille

(festivalový název)
  • USA You Can Call Me Bill (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Autor, kterého proslavily analytické dokumentární filmy o ikonických kinematografických dílech, tentokrát nechává před kameru zasednout Williama Shatnera. Muže, jenž se do dějin populární kultury zapsal kromě jiných rolí hlavně jako kapitán James T. Kirk ze seriálu Star Trek. Televizní velikán, vládnoucí jímavou prací s vlastním hlasem, jde v bilančním vyprávění daleko za historky z natáčení – snímek sestavuje výpověď člověka, který intezivně cítí blízkost vlastního zániku a silou své osobnosti a talentu dokáže nejen unést, ale i předat tíhu této situace. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (2)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný cinefil Alexandre O. Philippe zde opět na poli popkulturního dokumentu používá nové postupy, jako se mu to povedlo při každém jeho předchozím počinu. Tentokrát svou pozornost upřel na osobnost dnes dvaadevadesátiletého herce Williama Shatnera, jenž na kameru ve velmi subjektivních promluvách vypráví o svém životě, kariéře, přístupu k herectví/komice a v neposlední řadě i úvahách o ekologii a o samotném životě a smrti. Říkej mi Bille je tím pádem z Philippových snímků možná tím nejméně „cinefilním“, přesto nejvíc civilním a „lidským“. A výřečného Shatnera bych mohl poslouchat klidně na ploše další hodiny a půl, jeho životní postřehy jsou opravdu divácky poutavé. [KVIFF 2023] ()

Reklama

Galerie (4)

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Reklama

Reklama