Reklama

Reklama

Dům hrůzy

  • USA Mansion of the Doomed (více)

Obsahy(1)

Po autonehodě, kterou zavinil uznávaný, leč ekcentrický oční chirurg Dr. Chaney přijde jeho dcera Katherine o zrak. Doktor se s tím nechce smířit a je odhodlán své dceři zrak opět navrátit. Jeho práce se však stává urputnou posedlostí. Na transplantaci očí použije doktor prozatím nedobrovolně snoubence Katheriny. Zrak se podaří dceři vrátit, ale ne na dlouho. Doktor Chaney se však nechce vzdát a jeho marné pokusy a operace se množí a pokračují. Množí se ovšem také oběti jeho experimentů v žaláři pod jeho sídlem. A slepí a bláznivý vězni touží po útěku… (pfa)

(více)

Recenze (5)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro mne velmi dobrá variace snímku Oči bez tváře (1960), jak zde uvádí Kusko.t2. Vážený doktor Chaney se zabývá možnostmi transplantace části očí, ale když jeho dcera Katherine oslepne při autonehodě, je mu jasné, že k odstranění slepoty jí bude muset transplantovat oči celé. Musejí však být, aby vše fungovalo, odebrány živému člověku. Zdařilé experimenty na psech ho povzbudí, a tak se první obětí stává doktor Bryan, snoubenec jeho dcery. Když po krátké době Katherine zrak znovu ztratí, nezbývá operaci opakovat. V podzemní kleci přibývají oběti bez očí, vrátit zrak se ale nedaří. Z doktora se stává maniak, jdoucí bezohledně za svým cílem. Snímek je neobyčejně surový. Dojde i na otevřené zobrazení vyjmutí očí a masky zmrzačených jsou věrohodné - aby ne, když se na nich podílel trikový mág Stan Winston. Vydání na Blu-ray má excelentní obraz i zvuk. A podobně jako francouzský snímek i tento směřuje k naprosté katastrofě s krvavým finále. Henriksen tu byl ještě vlasatý ušák! Ocení zejména žánroví fanoušci a příznivci starších hororů. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

V roku 1960 sa Dr. Génessier (LES YEUX SANS VISAGE - Eyes Without a Face) trápi pri transplantácií s tkanivom tváre, aby sa poznanie lekárskej vedy mohlo posunúť o krok ďalej. Znetvorená tvár jeho dcéry je tým správnym a zároveň tragickým impulzom k činu. Roky plynuli, medicína napredovala a šarlatáni so skalpelom smelo s ňou. Dnes tu na filmovom páse máme rok 1976 a staro-novú tragickú udalosť, ktorá postihla teraz rodinu Dr. Leonarda Chaneyho (hrá Richard Basehart). Aj keď by sa na prvý pohľad mohlo zdať, že sa režisér Michael Pataki rozhodol po vzore tvárových premien Lona Chaneyho Jr. vstúpiť do tých istých vôd opäť, nie je tomu tak. Našťastie sa aspoň z časti modifikuje príbeh úspešnej francúzskej filmovej predlohy z roku 1960 aby to nevyzeralo až tak okato. Neutíchajúca snaha znovu navrátiť zrak svojej milovanej dcére sa neobíde ale ani tentoraz bez obetí. Bolestivá spomienka na tragickú nehodu nahlodáva svedomie až do morku očí. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně zapadlý horor čekající na své znovuobjevení. V něm způsobí jeden šílený doktor autonehodu, při níž jeho dcera přijde o zrak. Tatíček je však shodou okolností oční chirurg a rozhodne se jí ho opět vrátit. I za cenu kupících se živých obětí s vydloubnutými bulvami, které vězní ve sklepení svého domu... Snímek se může pochlubit docela těžkou, špinavou, místy až snovou atmosférou, natolik příhodnou pro 70. léta. Není nijak extrémně brutální (i když vydloubávání očí tu hraje prim), ale působí hodně naléhavě a syrově. Kdysi vysílala i tv nova pod "nápaditým" názvem Dům hrůzy. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela povedený horor, bohužel to není můj typ. Herci dobří, a efekty taky. Celkově i námět je suprový, ale toto prostě není můj typ filmu. Mám radši jiné horory. Ale i na to, že na tom spolupracoval Charles Band, jsem docela překvapen. Extrémně silné 3*. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama