Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento film je tvořen čtyřmi povídkami, které jsou založené na amerických městských legendách. První příběh 'Terror in Topanga' je o kuřačce (Cristina Raines), která chodí v pravidelných intervalech nakupovat cigarety, i když v sousedství řádí sériový vrah. Druhý příběh se jmenuje 'Bishop of Battle'. Pojednává o mladíkovi (Emilio Estevez), jenž propadá své vášni pro videohry tak, že se videohry stávají doslova jeho životem. 'The Benediction' (založený na povídce Stephena Spielberga 'Duel') je o knězi, který ztratil svou víru a opouští klášter. Na své cestě je však sledován černým náklaďákem, jenž pochází ze samotného pekla. Ve čtvrtém příběhu 'Night of the Rat' (volně založeném na filmu 'Poltergeist') manželský pár (Richard Masur a Veronica Cartwright) s malou dcerkou bojují proti obrovské kryse žijící v jejich předměstském domě. (Chatterer)

(více)

Recenze (56)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vynikající retro, kdož nostalgicky vzpomínáte na/máte rádi 80's, smlsnete si. Místo činu Kalifornie. Čtyři příběhy. 1) Máma od dětí a zároveň náruživá nikotinistka to nevydrží a jede si v noci pro žvára bez ohledu na to, že v okolí řádí sériový vrah. 2) Další závislák, tentokrát na herních automatech, se dostane do virtuální digitální reality světa za zrc... za obrazovkou. Jistě vás nadchne dobová (dnes už kulervoucí) počítačová animace. 3) Kněz ztrativší víru (v roli můj veleoblíbený android Bishop z druhého Aliena) vyráží autem do pouště (jak symbolické), kde ho pokouší/chce zabít Ďábel v džípu. Kdo ale očekává nějakou existenciálně silnou ontologickou zápletku, nebo složité teologické disputace, bude možná zklamaný. Tahle povídka totiž ze všeho nejvíc připomene Špílbergovu prvotinu Duel (mch. jediný film, který od toho kýčařského prasopsa můžu). Každopádně kněz se připlazí zpátky pod kříž jako spráskaný pes a nejvíc mě pobavila zásoba svěcené vody na pití. 4) Lambertová z Aliena 1 je hysterická uječená husa, za muže má korunovaného pitomce a v baráku superinteligentní velekrysy. Jak tohle drama probůh skončí? Napovím, že o dvacet járů starší Hitchcockovi Ptáci jsou lepší. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

1 - TERROR IN TOPANGA (Noc hrůzy v Topanze) CITÁT - Dobrou noc, dobře se vyspěte......... Příběh o tom, že kouření může zabíjet. Hlavní hrdince jsem moc nefandil a strašně moc jsem chtěl aby........ Za čtyři hvězdy. 2 - THE BISHOP OF BATTLE (Mistr boje) CITÁT - Mám třináct stále těžších úrovní, vítej ve hře........... Příběh o tom, jak může být velká závislost na nevýherních automatech (Arcade) smrtící. CITÁT - Nerad bych tě obral........ Asi nejlepší příběh z těchto čtyř. CITÁT - Vítej pozemšťane, jsem mistr boje......... 3 - THE BENEDICTION (Požehnání) CITÁT - Celá koncepce zla a dobra by mohla být chybná......... Příběh o tom. že ztráta víry v Boha vás může zabít. Nějak jsem tento příběh nepochopil. Ďábel by měl nad ztrátou farářovi víry jásat, ale v tomto příběhu se chová úplně obráceně. Příběh za dvě hvězdy. 4 - NIGHT OF THE RAT (Noc krysy). Příběh o tom co zabilo kočku. CITÁT - Krysy jsou totiž vyjímeční tvorové........... Steven byl idiot a příběh byl nejhorší z quadrologie. Celkem mi připadal i trapný. Trikově hrozný. Za jedna. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Antológia, ktorá svojmu názvu nedostojí. Poviedky niesu ani strašidelné, ani napínavé, resp. mohli byť v rukách lepšieho ( lepších ) tvorcov. Zrejme by sa potom s poviedkami aj niečo spraviť. Tak je to len uspávanka, ktorá vám nočné mory rozhodne neprinesie. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

První příběh mě hodně bavil. Co vám budu povídat, občas mám chuť prostě vypnout mozek a jen tak ze příjemně "zabát" u klasického příběhu masového vraha, co chodí po nocích a vraždí nevinné ženy.. Byl jsem příjemně naladěn, ale film měl bohužel klesající tendenci. Druhý příběh mi nepřipadal napínavý, ale pořád byl dobře vymyšlený a měl dobrou pointu. Třetí už neměl ani tu pointu a čtvrtý, ten byl vyloženě směšný. Když na to v té době triky nebyly, nemělo se to prostě točit. Tvůrci by si ušetřili hloupu tečku za jinak docela slušným filmem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý výbor povídek, kdy si ale na konci musíte říct, že je to sice tematicky hodně široké - čtyři povídky, ale každá skutečně jiná - nakonec však zjistíte, že ta témata jsou trochu ohraná a že jste je vlastně v hororu viděli. Netvrdím však, že vás to nebude bavit. Já jsem se bavil u každé ze čtyř povídek. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Štyri krátke filmové príbehy.Ale nie všetky sú horrorové.Prví príbeh je skôr thriller,druhý príbeh je skôr sci-fi a posledné dva príbehy sú už horrorové.A sú aj asi najlepšie.Najslabší je prvý príbeh.Hoci tú nie sú nejaké veľké prekvapenia,dobré sa to pozerá a hlavne nenudí.Čo príbeh,to iná téma a to je dobré.Ale film nemá žiadne špeciálne efekty a ani nie nejaký strašidelný.Prví príbeh je klasika,pako utečie z ústavu a vraždí ľudí.Druhý príbeh je fanatickom hráčovi hier.Tretí príbeh o kňazovi ktorý stratil vieru v boha.Štvrtý príbeh o obrovskom potkanovy z nemeckej mytológie. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Povídkový horory se moc netočí o to je třeba si víc vážit těch co máme. Tohle je i dobře rozdělený do žánrů. První povídka vyvraždovačka, druhá spíš do sci-fi o závisloti na video hrách, třetí o ztrátě víry a následném donucení jí zase přijmout a třetí zvířecí o přerostlé myšce, s kterou si chce tatík poradit sám, ale moc mu to nejde. Mě se tohle dobře koukalo, mělo to napětí i vtip. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

No, tak to byl čistej průměr až podprůměr. Moc nechápu účel téhle sbírky povídek, lepší by bylo z toho udělat seriál podobně jako Věřte nevěřte. Ale teď už k samotným povídkám: 1. Příběh je plonkový a vlastně o ničem. Maniak utekl z ústavu, toulá se po městě a občas někoho zabije. Hlavní hrdinka se vydá nakoupit cigarety a narazí na něj. Konec, šmitec. Závěr nejspíš chtěl být překvapivý ale to se mu bohužel nepovedlo. 1/5 2. Nejzábavnější příběh z téhle sbírky. Zaritý závislák na herních automatech se snaží dostat do 13. levelu jeho oblíbené hry. Kašle na všechno ostatní a myslí jenom na tu hru. Taky celkem slabota ale bavila mě nejvíc ze všech. Konec mohl být o hodně lepší - například by se mohl stát novým "Pánem boje" a tím by se lidé museli dostat do 14. levelu, dokud by ho nenahradil někdo jiný. Za příjemnou atmosféru 3/5. 3. Začátek byl dobrý, takový, že jsem čekal nějaký exorcismus. Ale nedočkal jsem se, skoro celou dobu se díváme na dvě do sebe narážející auta. Docela mi to připomnělo film Dveře do ticha od Fulciho. Celkový dojem trochu zachraňuje Henriksen, ale na tomhle zmůže málo. 2/5 4. Jiný režisér než u předchozích povídek se mnohem lépe popral s atmosférou. Která je dobrá, dokud se neobjeví ono zvířátko, které je spíš k smíchu, než by mělo nahánět strach. Za počáteční atmosféru 3/5. Takže skóre je 9/20, což zaokrouhlím na tři hvězdičky :). Neříkám, že je to úplně špatné ale když to neuvidíte, o nic moc nepříjdete. ()

McLushi 

všechny recenze uživatele

První povídka o městečku Topanga, sériovém vrahovi a jedné ženě, která má takovou chuť na cigarety, že se pro ně vydá i přes nebezpečí smrti se mi moc nelíbila, ale aspoň že byla tak krátká...**; Druhá povídka o mladíkovi, kterého doslova pohltí jedna videohra byla výborná, ba dokonce i nejlepší. Skvěle zde vynikl skvělý Emilio Estevez....*****; Třetí povídka alá DUEL, o knězi který ztratí svoji víru a odcestuje z města, byla též vynikající a nemám jí co vytknout....****; Čtvrtá povídka o "nesmrtelné" kryse v domě jedné rodinky, se mi taky moc líbila. Koukal jsem na ni asi v 1:00 ráno a nebylo mi zrovna příjemně, to i díky dosti psycho zvukům a několika lekavým momentů...**** ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Terror In Topanga Krátke, tupé, bezo zmyslu. O ničom. * Bishop In Battle Námet je trocha infantilný, všetkému však velí skvelá rocková hudba. Efekty celkom ušli a koniec bol predvídateľný, ale fajn. *** Benediction Asi najlepšia časť. Scéna s džípom vychádzajúcim zo zeme je perfektná, rovnako ako pointa a návrat kňaza k viere. ***. Night Of The Rat Ženská mi už od začiatku píli nervy, prial som si aby ju tá smiešna karikatúra potkana zabila. Efekty sú otrasné, hlavne ten potkan ma naozaj rozosmial. Ručal ako keby bol v ruji... odpad! ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tyhle osmdesátkový sborníky hororových povídek žeru a minimálně v každém (Creepshow 1,2, Cat´s Eye) je jeden příběh natolik geniální, že si ho pamatuju z dětství dodnes. Tady u mě vítězí "Bishop of Battle, ale popořádku. *** Terror of Topanga - noc, malé městečko a mladá žena se vydává autem pro cigarety, zatímco někde v okolí číhá uprchlý pomatenec. Krátké, dobré s pěkným a přitom celkem překvapivým koncem. 3/5. *** Bishop of Battle - Pro mě jako milovníka maringotek a heren s automaty to bylo v dětství naprosto úžasné. Mladík se stává závislým na videohrách, hlavně jedné, ve které je mistr. Nikdy se nikdo nedostal do poslední, třinácté úrovně a jestli na to někdo má, tak on. V noci ho čeká rozhodující hra a on ví, že vyhraje, ale je o co stát? Geniální příběh z prostředí, na které se nezapomíná, na tu dobu vynikající efekty a skvělý konec. 5/5. *** Benediction - Kněz ztrácí víru, když mu pod rukama umírá chlapec. Vydává se na cestu, pronásledován ďábelským černým džípem. Vykrádačka Duelu má Henricksena, ale jinak těžký průměr, až podprůměr. 2/5. *** Night of the Rat - Nejvíce osmdesátkový kousek. Typická rodinka v domku čelí problému s krysami, jenže zdá se, že je větší, než si mysleli (hlavně otec). Dokonale stupňované hororové napětí zabíjí konec - efekt krysy je zoufalý a mírumilovné sentimentální finále nepotěšilo. Proto ubírám na 3/5. Celkově fajn povídkový film, který jsem dlouho hledal kvůli té jedné geniální povídce. ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

Druhá povídka se opravdu velmi vydařila...je to zábava a má to nádherně archaické efekty.Povídka s Lancem Henriksenem byla zase dosti napínavá a ten chorál u konce byl silný.Čtvrtá povídka mi velice připoměla film OF UNKNOWN ORIGIN a kdo ví zda to není opičárna.No a první povídka byla slabší a místy i dost stupidní.Ale zkrátka se mi to líbilo.Nenáročné koukání co nenudí. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

První povídka o ženský, která si jede do města koupit cigarety i když v okolí řádí sériovej vrah, je na úvod dobře vybraná neboť neni moc dlouhá a nakonec nedopadne úplně tak jak člověk čeká. V druhý povídce si na svý přijdou hlavně pamětníci automatovejch her, za punkovýho doprovodu a v čele s Emiliem Estevezem se tu narazí na všemožný problémy hráčů a končí to celkem temně. Třetí povídka je vlastně nábožensky laděnej Spielbergův Duel kde Lance Henriksen zažije trochu silniční akce, obzvlášť záběry na černej pickup kterej vyjede ze země nebo když naráží do auta při výbuchu jsou velice efektivní. Překvapuje mě kolik lidí zde píše že to nepochopili nebo že to nemělo pointu, přitom je symbolika toho auta naprosto jasná, obzvlášť z jednoho určitýho záběru. Ve čtvrtý povídce terorizuje rodinku nasranej myšák Stuart Little a mně osobně přišla ze všech nejslabší, i když je vlastně tou nejčistší hororovou. Celkově si myslim že tenhle film je tu podhodnocenej jak kráva a 58% může vyvolávat dojem toho že jde o krávovinu což vůbec neni pravda. ()

colapso 

všechny recenze uživatele

Proč tohle bylo v TV až od půl druhé ráno nechápu,většina povídek je dělaná spiš pro děti,bez krvavá,bez atmosférická nudááá. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

První povídka měla největší potenciál a mohl z ní být výborný slasher nebýt toho moc rychlého a zprzněného konce. Za dva. Druhá stojí na Estevezovi, ale námět s počítačovými automaty mě moc nezaujal. Za dva. Třetí je silně inspirována Spielbergovým duelem, ale na rozdíl od něj postrádá tu správnou atmosféru a trapnému závěru jsem se musel vysmát. Odpad. Poslední o mega kryse (nepamatuju si ten německej název) možná ve své době působila hororově, dnes je ale k smíchu. Závěr vysloveně trapný a parodický. Odpad. Tím pádem nám to krásně vychází na jeden bod. Nejvíc mě ale mrzí první kapitola, protože z té se opravdu potenciál klubal, nechápu, proč scénáristi ten konec tak zabili. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Topanga ****, Bishop of Battle ****, Benediction ***, Rat **. Už hodně, opravdu hodně zastaralé, ale minimálně první dvě povídky pěkně vypointované... ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé povídky. Mě osobně se nejvíce líbila ta s Emilio Estevezem. Ten byl schopen prodat duši jenom aby dosáhl posledního levelu ve videohře. ()

vlado90 

všechny recenze uživatele

Taky to typ hororov sa my celkom paci boli tu 4 hororove poviedky, vsetky podla mna kvalitne a ohodnotil by som ich 70% - 70% - 60% - 100%. ()

Reklama

Reklama