Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2022 a do odlehlé trestanecké kolonie, řízené špičkovou elektronikou a psychopatickým ředitelem, právě přivezli nebezpečného vězně. Bývalý kapitán Robbins dává od počátku najevo, že s tímhle systémem nehodlá spolupracovat ! Se zvlášť vzpurnými chovanci hraje sadistický ředitel speciální hru, kterou jen málokdo přežije. A tak je provokující Robbins vyhozen z vrtulníku do elektronicky monitorované džungle, v níž již číhají smrtelně nebezpeční Outsideři, vedení chladnokrevným zabijákem Markem. Ale Robbins se dokáže probít až do pobřežní osady mírumilovných Insiderů, kteří vedou s barbarských Markovým kmenem krvavou válku o přežití. Na ostrově Absolom se schyluje k poslednímu střetnutí a ředitel dělá osudnou chybu, když nastupuje do helikoptéry, aby osobně zkontroloval situaci. Kapitán Robbins byl totiž kdysi velitelem vrtulníku a toto je příležitost, na kterou dlouho čekal... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (136)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nefalšované béčkové survival Sci-Fi, které těží z momentů překvapení a nápadu. Tyto dva stěžejní kameny jsou ve filmu tak pevné, že Vám je vše ostatní téměř fuk. Přidejte k tomu vynikajícího záporáka a o zábavu je postaráno. Chcete-li něco se Sci-Fi prvky, co nebude absolutní akční smršť, tak si to pusťte, rozhodně to stojí za podívání. 65% = 3/5 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film je pro mě především o zážitku. Což je pro Útěk Z Absolomu smůla, protože mě nezaujal takřka ničím kromě Lance Henriksena v bílé říze a Raye Liotty o poznání hubenějšího než v Hanniballovi. Z toho si asi odvodíte, že toho příliš zajímavého k vidění nebylo, a máte pravdu. Takřka veškerá akce je vtěsnána do jedné velké scény, takže v této kategorii hodnocení nahoru nepůjde...a nestane se tak ani v oblasti scénáře, prostě a jednoduše - pokud Útěk Z Absolomu neuvidíte, o moc nepřijdete. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Rok 2022. Trestanecká kolonie Absolom je ostrovem, jehož břehy jsou přísně střeženy, ale uvnitř jsou vězni ponecháni osudu. Sem je z vrtulníku shozen nový trestanec, bývalý voják John Robbins. V džungli Johna zajme banda zabijáků Outsiders. John jim však uteče a dostane se až do pevnosti mírumilovných zemědělců Insiders. Schyluje se k finální bitce mezi oběha vězenskými komunitami. Sadistický ředitel věznice, dosud vše sledující na obrazovkách, si chce vychutnat masakr na živo, z vrtulníku. Schwarzenegger asi nebyl k dispozici když roli přesně pro takového bijce přebral poněkud subtilní Ray Liotta. Nedá se přímo prohlásit, že by se zde ztratil, právě naopak, protože se dost snažil, ale zkrátka nemohl jsem se celou dobu zbavit dojmu, že tahle role byla psána pro výrazného akčního herce. S ním tenhle akční kousek získal velmi originální ráz a i přesto, že ve filmu jsou desítky nápadů a ne všechny jsou plně využity, tenhle film plný akce a napínavého boje o život stojí za vidění. Mé hodnocení: 60% ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděla, že na tom pracoval Martin Campbell, autor dvou nejlepších bondovek a neméně dobrého Zorra, nikdy to nepoznám. Akční béčko, které se opozdilo za dobou, v 94. už 80's dávno minuly. Ray Liotta absolutně neumí hrát a motivy jsou vykradené ze spousty dalších vězeňských a apokalyptických filmů... ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Pár akčních záběrů by tu bylo, kladný a docela sympatický hrdina též, zlouni jsou dostatečně zlí, takže je vlastně vše v pořádku. Jen scénář je slabší: tento film je totiž naprosto o ničem. Pomohlo by mu vykreslení charakterů postav, jejich prohřešků, jejich celkového pozadí, než se dostali na ono místo. Ale to tu není a není tu, bohužel, ani japný děj. 49% hvězdiček ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se neobjeví ani jedna žena. (pornogrind)
  • Natáčení filmu probíhalo od května do srpna 1993. Točilo se v Austrálii (Queensland, Sydney, Gold Coast) a USA (Havaj). (GASTON73)

Reklama

Reklama