Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Leigh Michaels (Lauren Hutton) je žena, která má svůj život naprosto pod kontrolou a přesně ví, co chce. Co se ale stane, když se na ní pověsí maniak, který se baví tím, že svým obětem neustále dává najevo, že ví o všem co dělají a snaží se je tím dohnat až k sebevraždě? (Koly)

Recenze (22)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jako televizní film bezesporu povedené, ale na Carpentera průměr. Chtělo by to hlavně podstatně zkrátit, 97 minut je na takový jednoduchý příběh, jednoho maniaka a jednu oběť až příliš. Opravdu napnut jsem byl až v posledních deseti minutách. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vydařený televizní thriller z Carpenterovo stáje. Proč zrovna nevydařený? Protože se celý film vyloženě táhne jako roztavený sýr na římských orgiích. Tuhle voyeurovinu, která má základ podobný jako Hitchcockovo Okno do dvora, beru jako nutnou a poslední rozcvičku před legendárním Halloweenem, u něhož se John stal konečně svým vlastním pánem. Díky bohu za krásnou hrdinku s mezírkou mezi zuby a posledních 15 minut, kde to celkem graduje. Proto ta třetí, ale pořád slabší hvězda. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na Lauren Hutton se dobře kouká (mě navíc připomínala bývalku), má to takovou tu dobovou patinu a noční záběry mají trochu atmosféru. Ale Carpenterův scénář je nuda (telefonáty i jejich řešení mohlo být mnohem zábavnější, plus hrdinka nesmyslně riskuje) a po jeho hudbě nebo režijním stylu ani stopy. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, že by někde jinde dvacetkrát opakovaný záběr na telefon, otáčející se pásku a několikapatrový dům vytvořil tolik napětí (podobně jako třeba v High Noon záběr na koleje a hodiny). Inspirace Hitchcockem je evidentní. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Krásná sympaťačka versus urputný stalker, který využívá tehdejší moderní technologie. Hlavní hrdinka bydlí ve velké bytovce s velkými okny a naproti je další podobná velká bytovka, takže se stává pro stalkera s dalekohledem ideální obětí. Film je bezesporu kvalitní - má dobrý příběh, dobré postavy a dobrou režii. Bohužel ke konci už je děj trochu natahovaný, a jak mi byla hlavní hrdinka sympatická jako silná žena s dobrým smyslem pro humor, tak jsem její herečce nějak nevěřil vystrašenou polohu na konci filmu. Slušný snímek, spíše pro fajnšměkry žánru. (7/10) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Výsledné hodnotenie je ovplyvnené tým, že ide "iba" o televízny film, avšak o nejakej lacnosti tu nemôže byť ani reči, film by sa dobre pozeral aj v dobových kinách. Najlepšie niekedy o polnoci. Je tu zopár logických nedostatkov, polícia je obzvlášť tupá, až sa mi chce ubrať hviezdičku, avšak najviac priestoru dostáva hlavná postava a Carpenter ju necháva vo všetkom "vykúpať" radšej samu, čo dodáva filmu na napätí a naliehavosti. Podobne, ako tak urobil s Laurie Straud. Ide síce o poctu Hitchcockovi a giallu, avšak v závere cítiť, že Carpenter natočil v rovnakom roku aj omnoho známejší Halloween. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

John Carpenter je dnes již mezi režiséry, scénáristy a hudebními skladateli legendou. Na svém kontě má slušnou řádku úspěšných filmů, přesto ne všechny jsou tak známé a kultovní jako Halloween nebo Věc. Tento kousek vznikl ve stejnou dobu jako Halloween, ovšem jeho popularitě ani kvalitě se nepřiblížil ani z poloviny. Jde o televizní film z produkce Warner Bros. Television a mnoha lidem spíše připomíná díla ala Hitchcock.    Nedočkáme se zde žádné větší porce brutality či nervy drásajících momentů, ale spíše postupného budování atmosféry a napětí, mezi ústřední dvojicí oběť-stalker. V mnoha aspektech to vypadalo spíše jako drama/thriller, nežli čistokrevný horor. Což může některé lehce nudit, protože v některých pasážích se toho moc zajímavého neděje. Jen další a další telefonáty, romantické večeře hlavní hrdinky s jejím přítelem, sem tam nějaký ten balíček nebo dopis, ale až ve druhé polovině se začne pomalu stupňovat nátlak neznámého psychopata.    Nakonec se dostaví i trocha toho násilí, ale tady se spíše kladl důraz na psychologickou stránku příběhu. Hra kočky s myší vyvrcholí celkem obstojným finále, ovšem ani to film jako celek nezachránilo od průměrné kvality. Přitom herecké výkony nejsou vůbec špatné, ale když to člověk porovná se stejně starým Halloweenem, tak tenhle kousek je jen jeho chudý příbuzný. Jasně – oba filmy jsou naprosto rozdílné, ale kdo zná Carpentera, ten ví – že natočil spoustu mnohem lepších filmů. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

John Carpenter natočil sice snímek „Someone's Watching Me!“ jako televizní, ale dokázal do něj dát tolik napětí, že v mnohých jiných podobných thrillerech tohle prostě nenajdete. Ta atmosféra by se dala krájet, má to trochu něco z italského gialla, což je příjemné, ale zároveň to v sobě má náznaky realisticky drsného hororu jako je „Halloween“, který Carpenter natočil ve stejném roce. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já bych vlastně jen zopakoval to, co tady píše většina uživatelů - na televizní film je to dost slušná práce, filmařsky i herecky, inspirace Hitchcockem v tom taky je, ale na takhle jednoduchý příběh je to fakt strašně utahané. Pár povedených atmosférických scén to sice má, ale 97 minut je prostě moc. A úplně zbytečně. Mít to tak hodinu, bylo by to podle mě o dost lepší. 3* ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Sympatická hlavní hrdinka je tak nějak to jediné, co na tomhle filmu za něco stálo. Což o to, nápad dobrý, ale jelikož typem atmosférický thriller postrádá jakoukoli atmosféru a jakékoli napětí, není moc za co sypat hvězdičky. Každý holt někde začíná a ani Carpenter nemůže točit jenom pecky. 30% ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Takový skromný TV film od Carpentera. Nečekejte žádnou brutalitu, spíše pomalé napětí ve stylu Alfreda Hichcocka. Carpenter byl vždy minimalistický režisér a tady na tom ještě přidává, takže to stylem režie opravdu připadá jako něco z 50. let. Zamrzí absence jeho syntezátorové hudby, místo toho je tady takový ten klasický orchestr, který podbarvuje, ale na žádnou melodii si nevzpomenete. Ale absence hudby ve finále dokonce k napětí ještě přidávala. 6/10 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vydarený triler od hororového majstra Carpentera. Síce chvíľu trvá, kým sa rozbehne, úvod sa trochu vlečie, ale po čase to začína mať peknú atmosféru a v závere aj gradáciu. Bolo mi sympatické, keď hlavnej akterke, príliš sebavedomej a cynicky vtipkujúcej, začal niekto zrezávať hrebienok. Zaslúžila si to, aj za to, aká bola hlúpa - niekto ma sleduje a ja ani nezatiahnem žalúzie, niekto mi neustále volá (mimochodom, neustále zvonenie ma už riadne iritovalo) a mňa nenapadne zvesiť slúchadlo, nájdem v dotyčného byte zápisky o telefonátoch a nevezmem ich + niekoľko ďalších drobnejších. Páčil sa mi ale záver, to vyšetrovanie, kto je za tým všetkým. Trochu som čakal v závere aj nejaký prekvapivý zvrat, prípadne nečakané objavnenie sa Adrienne Barbeau, to však nevadí, triler fungoval aj tak. A na televízne spracovanie dupľom. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Bezchybný Carpenter. Ten chlap byl prostě koncem 70. a v 80. letech v neuvěřitelné formě a skoro všechno, na co šáhnul, dopadlo skvěle. Ani tentokrát tomu není jinak. Leigh Michaels (Lauren Hutton) je žena, která má svůj život naprosto pod kontrolou a přesně ví, co chce. Co se ale stane, když se na ní pověsí maniak, který se baví tím, že svým obětem neustále dává najevo, že ví o všem co dělají a snaží se je tím dohnat až k sebevraždě? ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Dá se to vidět, i když na to, jak je to komorní a jak málo zajímaví herci tam vystupují, se to vleče k neukoukání. 75 minut by bylo myslím snesitelné maximum... Pro mě byl přitažlivý jen ten feel sedmdesátých let: móda, účesy, make-up, auta, design nábytku a jeho uspořádání v bytě, přenosná televizka u postele... Nostalgie... Ale podruhý na to čučet ani náhodou nebudu. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Tento mrazivý thriller s prvkami horroru len dokazuje, že na prelome 70 a 80 rokov bol Carpenter naozaj nezastaviteľný. Dokonca aj v tomto TV filme dokázal priam s chirurgickou presnosťou narábať s atmosférou a postupne a nenásilne ju gradovať. Lauren Hutton zahrala svoju postavu ženy ktorej zmena z emancipovanej, úspešnej televíznej režisérky na trosku na hranici zrútenia bola pre film kľúčová naozaj brilantne. Filmu možno vytknúť niektoré príliš zdĺhavé pasáže ale napriek tomu ho hodnotím veľmi pozitívne. 75 % ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Na Carpentera dost nuda. Kor když si představíte, že ve stejném roce spatřil světlo světa legendární Halloween. Tady se jedná o opravdu triviální příběh roztažený do hrozných 97 minut. Navíc to není vůbec napínavé. Vlastně kromě úplného závěru se tam naprosto nic neděje, jen oplzlé (no vlastně ani ne) telefonáty a jinak kecání. Horor to tedy rozhodně není. Jinak je zajímavé sledovat, jak jasný stalking na konci 70. let byl ještě neznámý pojem a hříšníkům za něj tenkrát ještě nic nehrozilo. ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Námět jde ruku v ruce s Carpenterovou schopností děsit a znepokojit. Kdyby to všechno nebylo v laciném televizním balení mohla by to být dost výrazná žánrovka. 6/10 ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Na TV-Film fakt podarené. Až sa mi nechce veriť, že to bolo len na televíziách. Zaujímaví dej, zápletka, nápady ale... viem si to predstaviť omnoho lepšie. Toto je film ktorý si zaslúži remake. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Thriller o žene ,ktorú prenasleduje psychopat, obťažuje ju telefonátmi a sleduje každý jej krok, miernom štýle skvelého snímku Žena v úzkych 3* ()

Reklama

Reklama