Reklama

Reklama

Super Mario Bros.

  • Česko Superbratři (více)
Trailer 2

V Brooklynu začnou záhadně mizet mladé dívky. Jednoho dne je unesena i krásná archeoložka Daisy (Samantha Mathis), do které je zamilovaný instalatér Luigi Mario (John Leguizamo), kterému nezbývá nic jiného, než se se svým parťákem Mariem (Bob Hoskins) vydat do dinosauřího světa ukrytého v podzemí Brooklynu, kde vládne krutý vládce Koopa (Dennis Hopper). Snímek Super Mario Bros. vznikl na motivy světoznámé videohry od společnosti NINTENDO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

J.Mayen 

všechny recenze uživatele

Normalne bych dal samozrejme odpad, protoze tahle silena splacanina bez spetky soudnosti si nic jineho nezaslouzi,ale z nostalgie a vzpominek na tu dobu budu preci jen mirnejsi a dam jednu hvezdu. Po 30 ti letech, kdy film bezel v TV a ja mel mozno ho videt, jsem celou dobu jen nevericne kroutil hlavou. Jak mohlo proboha neco takoveho spatrit svetlo sveta? Navic opravdu nesymptaickej Kolumbijec tu dostal roli Lugiho (patrne italskeho instalatera), ten jeho hispano ksicht je do oci bijici. Predstavte si, ze by jste hrali Super Maria na Nintendu a ovladali by jste skakajiciho Kolumbijce. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

toto je jeden z tych filmov ku ktorym mam vztah napriek tomu ze skoro vsetci ho odpisuju..ked som bol mensi mali sme to nahrate na VHS ke a pozeraval som to strasne casto..hodnotenie z mojej strany tudiz nie je objektivne ale aj tak si myslim ze az tak zhadzovat by sa to nemalo..bola to sranda..takze 3 plus jedna za nostalgiu :D ()

Reklama

Víteček 

všechny recenze uživatele

Vše co si člověk kdy přál od Mária v jednom úhledném balíčku. Špinavý Bronx, slizké houby a ještě sliztější politici, auta a automobilové honičky, punková stylizace, dinosauří dimenze s humanoidními dinosaury a monarchií, stroj na evoluci, několik různých love story, skákací boty, stále se opakující hudební smyčku. Opravdu, věrněji asi zadaptovat Mária nešlo. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Ale no tak! Ovšem, že je to pitomé. Ale co taky čekat od adaptace hry, která nemá prakticky žádný příběh a jediným Mariovým cílem je záchrana princezny Peach. Přiznejme si, že to mohlo být ještě daleko horší, nikdo tu (naštěstí) neskáče houbičkám po hlavě ani nesbírá zlaté mince. Překvapí účast Dennise Hoppera v roli fašistického übervládce Koopy, která byla nejspíš možná jen díky drogám, které mu museli producenti nenápadně nasypat do čaje (jeho blbost, má si dávat pozor). Dokonce se tu mihne i můj oblíbenec z mariovského universa Yoshi (i když čert ví, jestli to je vůbec on - není totiž ani zdaleka tak roztomilý jako ve hře). I tak bude ovšem rozumnější, pokud si místo sledování tohoto filmu zahrajete jakoukoliv Mario hru, protože i přes na první pohled infantilní vzhled se zpravidla jedná o kousky s vynikající hratelností. Až jsem zase dostal chuť zaskákat si po planetkách v Super Mario Galaxy. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Adaptace rozverné videohry do camp divočiny nese v duchu předlohy jednoznačné poselství: z videoher vám změkne mozek. Rozhodně není náhodou, že se ve filmu objevuje motiv evoluční degenerace. Na druhou stranu je chvályhodné, že se tvůrci drželi ve filmu přímo konstatovaného principu "everything is possible" a dali tak vzniknout jednomu z nejbizarnějších světů, jaké se na filmovém plátně kdy objevily. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (42)

  • Bob Hoskins nevěděl, že hraje ve filmu založeném na videohře, dokud svému synovi neprozradil, jaký film právě natáčí. (HellFire)
  • Oba hlavní představitelé, Bob Hoskins a John Leguizamo, se mnohdy před natáčením opíjeli, aby jim šlo natáčení hladčeji. Důvodem bylo, že průběh natáčení pro ně byl noční můrou. John Leguizamo o tom jednou informoval. (Zodd)

Související novinky

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama