Reklama

Reklama

Super Mario Bros.

  • Česko Superbratři (více)
Trailer 2

V Brooklynu začnou záhadně mizet mladé dívky. Jednoho dne je unesena i krásná archeoložka Daisy (Samantha Mathis), do které je zamilovaný instalatér Luigi Mario (John Leguizamo), kterému nezbývá nic jiného, než se se svým parťákem Mariem (Bob Hoskins) vydat do dinosauřího světa ukrytého v podzemí Brooklynu, kde vládne krutý vládce Koopa (Dennis Hopper). Snímek Super Mario Bros. vznikl na motivy světoznámé videohry od společnosti NINTENDO. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Hromino 

všechny recenze uživatele

Úloha pro všechny věkové kategorie: Uwe Boll točí adaptace počátačových her. Za jeden průměrný film obdrží na ČSFD.cz zhruba 21,6 %. Super Mario Bros. dostali na ČSFD.cz průměrné hodnocení 46%. Točili jej čtyři režiséři. a) Kolik procent úspěšnosti připadá na jednoho režiséra filmu Super Mario Bros.? b) Kolik by padlo procent úspěšnosti na Super Mario Bros., jestli by se ke čtyřem režisérům přidal i Uwe Boll? c) O kolik procent je Uwe Boll úspěšnější než režiséři Super Mario Bros.? Odpovědi mi laskavě pište do vzkazů. P.S. Tak tenhle film stojí za... Almost Unreal od Roxette. Ale to je vše. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak předělat na film hru, která má nulový příběh? Jedině naprosto zvráceným způsobem:) Ale i tento způsob je do jisté míry zábavný, vzpomeňte třeba na úžasně slizkého Dennise Hoppera nebo jeho poněkud méně inteligentní nohsledy. Ano, ty co tak krásně říkají: "Gumbaa.":) Jinak ale opravdu nechápu co donutilo herce kalibru Boba Hoskinse a už zmiňovaného Dennise Hoppera, aby se na něčem takovém podíleli. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čtveřice režiséru a jeden velký zkrat další videoherní adaptace. Šance tu byla, ale příběh zvolený pro film je totálně mimo mísu a může působit zábavně jen pokud máte rádi "zvrácené" filmy. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Adaptace rozverné videohry do camp divočiny nese v duchu předlohy jednoznačné poselství: z videoher vám změkne mozek. Rozhodně není náhodou, že se ve filmu objevuje motiv evoluční degenerace. Na druhou stranu je chvályhodné, že se tvůrci drželi ve filmu přímo konstatovaného principu "everything is possible" a dali tak vzniknout jednomu z nejbizarnějších světů, jaké se na filmovém plátně kdy objevily. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Odstrašující příklad, jak vyhodit desítky milionů dolarů komínem. Rozhodně se na to nedívejte, ani kdybyste byli na pustém ostrově, kde byste měli pouze televizi a tuto kazetu. Radši vymotejte pásku, upleťte z ní síť, a pokuste se chytit nějaké ryby. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"JESTLI SE JÍ JEN DOTKNETE, ZABIJU VÁS." - "MůŽEM SE SEJÍT NA PLÁCKU ZA ŠKOLOU." Předně - narozdíl od mnoha jiných proti filmování her nic nemám, většinu filmových adaptací her jsem si více či méně užil (dodnes s nostalgickou slzou v oku vzpomínám na první MORTAL KOMBAT nebo STREET FIGHTERA s van Dammem. SUPER MARIO BROS., první film podle hry a hned propadák jako prase, má všechno, co má správný film mít - dinosaury, princeznu, plamenomety, futuristická policejní auta (a jednu ucházející honičku s nimi)... - ale od zábavné rodinné koniny ho dělí obrovský, nesežvýkatelný kopec nudy, plynoucí z podivně temné atmosféry, otravných postav a nesouvislého, hodně, ale opravdu hodně ujetého příběhu. ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Největší záhadou pro mě je, proč tahle absolutně nekoukatelná záležitost tady není v černém. I takové snímky s otřesnými triky mohly vznikat v divokých devadesátkách. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Malý červený nebo o trochu větší zelený panďulák běhají po 2D obrazovce, občas někomu skočí na hlavu, občas sežerou nějaké houby a naroste jim ocas. Tak tak nějak vypadá legendární videoherní předloha toho filmu. Že z toho jde jen těžko udělat nějaký film? To tedy máte pravdu. Na druhou stranu se vám ale otevírají obrovské možnosti pro zapojení vlastní fantazie (pokud teda nějakou máte a nejste psychycky narušení). A jak tedy samotný film vypadá? No, trochu jako když kočička s pejskem vařili pohádkový dort. Trocha tohohle, trocha tam toho, tahle postava by mohla dělat tohle, tahle by mohla byt uplně blbá no a na konci vás bude tak možná bolet bříško;) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Nejvěrnější videoherní adaptace ever - Mario žere hodně hub, a přesně to byla jediná strava scénáristů když psali Super Mario Bros. protože jinak než na velkých dávkách lysohlávek by tohle napsat nešlo. Co mělo být videoherní parafrází na tehdejší hitovky Návrat do Budoucnosti a a Krotitele duchů je nakonec zcela svébytným kultem, který ve filmové historii nezapadne. I když ne pro ty správné důvody. 6/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hru zná snad každý, proto je zarážející, že je film tak nepovedený. Bob Hoskins a John Leguizamo jsou svým předlohám sice podobní, ale zpatlanému výsledku nezabránili. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

S halucinogeny není radno si zahrávat. Své o tom ví hned celá čtveřice režisérů. Moudré rozhodnutí, že bylo na tento snímek pánů tolik, ono to dá přeci jen kupu práce, natočit a hlavně vymyslet něco tak úžasně sofistikovaného. Se slavnou hrou má tento skvost společnou jen úvodní znělku. Poté sledujete řádění tlustého píčuse a jeho dementního bratra. Bohužel tihle čuráci se dostanou do ještěří říše, kde je to opravdu dement vedle dementa. Někdy se retardovanost snímku dostane až do takových dimenzí, že mi vykouzlila úsměv na rtech. Celou stopáž snímek balancuje na hodně tenkém okraji hodně hluboké propasti debility. Mnohokrát se během stopáže přištihnete, že se sami sebe ptáte, proč se vůbec na takovou píčovinu díváte a zda by nebylo moudřejí jít třeba do hospody znásilnit pípu. Velké utrpení. Od nezajímavých herců až po neexistující příběh. Opravdu hodně zlé, nenechte se nalákat názvem (jako já). ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

První západní videoherní adaptace historie a rovnou šílenost inspirovaná “realistickými” obaly z doby, kdy videohry byly v plenkách, která “paradoxně” propadla okamžitě. Ale svým způsobem je to skutečně vtipné a ne křečovitě. Jen škoda toho, že si byli tak ololol jistí úspěchem a skočí na režii sequelu, což z toho samo o sobě křičí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Smutný důkaz toho, že ne všechny hry lze zfilmovat, že velký rozpočet dobrý film nedělá a že pitomost zabírá v mozcích některých filmařů mnohem víc místa než soudnost. ()

Související novinky

Cruise a Stiller opět spojí síly

Cruise a Stiller opět spojí síly

17.02.2009

Čím by byla Tropická bouře bez Toma Cruise? Něčím asi ano, ale určitě by ztratila svůj bezkonkurenčně nejzábavnější prvek. A Tom bude mít opět příležitost dokázat, že je za jistých okolností lepší… (více)

Reklama

Reklama