Reklama

Reklama

Cirque du Soleil : Alegria

(divadelní záznam)
  • Slovensko Slnečný cirkus - Alegria
Dokumentární / Hudební / Rodinný
Kanada, 2001, 93 min

Obsahy(1)

Pred 20 rokmi v kanadskom Montreale vznikol nevšedný cirkus. Pomenovali ho Slnečný cirkus. Jeho predstavenia sú známe po celom svete. Spájajú rôzne národnosti, kultúry a návštevníkom ponúkajú zmes temperamentu, umenia a náročnej akrobacie. Medzi najúspešnejšie predstavenia Slnečného cirkusu patrí Alegría. Názov vychádza zo španielskeho slova radosť, veselosť, jasanie. Predstavenie zobrazuje premeny spoločnosti počas celých stáročí. Počas vystúpenia v Sydney dostalo predstavenie Alegriá televíznu podobu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (43)

Aky 

všechny recenze uživatele

Pořád stejně mimořádná kvalita, jako jiná představení Cirque du Soleil, ale přece jen jsem měl dojem, že jejich absolutní špička to tentokrát není. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Sluneční cirkus dovedl, dnes již starodávný, světský kumšt do dokonalosti. Naštěstí nezapomínajíc na kořeny a tradice starých předků, nám zde předvádějí naprosto neoddiskutovatelné akrobatické, vizuální a hudební umění. To vše doprovázené bizarním principálem a parodujícími klauny, kteří potvrzují úctu k tradicím. Naprosto výborně navozená atmosféra, živá hudba i zpěv a nadlidské výkony účinkujících. Do posledního detailu připravené a to je potřeba ocenit. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neskutečné představení světoznámé cirkusové skupiny, jejichž výstupy berou dech. Škoda některých nudnějších neakrobatických částí. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Do běžného cirkusu už bych dnes asi vůbec nešla, ale tato novodobá forma s nádhernou výpravou, příběhem a s krásným hudebním doprovodem mě v TV nadchla. Velmi originální prezentace neskutečných pohybových i klaunských talentů. Ten smutný klaun mě dostal. Krásná scéna. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Alegría přijde mi jako méně vtipná než Quidam anebo Varekai. Méně je toho klauna tady. Minulý rok (Bratislava) jsem překvapil mámu a řekla ,,Nedá se to popsat,,. A nádherná písnička a nádherným hlasem. 4,5/5 ()

Tereszka33 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh, hudba, kostýmy, umělci. Miluji to! Protože je to něco jiného a nevšedního. Toto je jediný cirkus, kde si koupím lístek s radostí. Už jen z jednoho podstatného důvodu, že tento cirkus nebazíruje na zvířatech. ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až je příliš kladen důraz na kostými a v samotném představení je přespříliš baletních prvků namísto "krkolomných" artistických prvků jako v mém oblíbeném Quidamu. Hudební doprovod (jako vždy) excelentní. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od představení Kooza je zde méně artistických vystoupení, ale o to zase více různých dalších vystoupení - z řady neuvěřitelné. Opět skvělé kulisy, kostýmy, vystoupení, v podstatě celkové pojetí cirkusu. Tentokrát naprosto fantastická hudba a doprovodný zpěv, které se mi zdály lepší než v Kooza. Tyto dvě vystoupení jsou každé jiné, ale obě skvělé. Je neuvěřitelné, co někteří lidé dokáží. Howgh! ()

Kratoc 

všechny recenze uživatele

Dle mého asi nejlepší ze všeho co Sluneční cirkus vytvořil. Úžasně silná scéna smutného klauna a vrcholné číslo akrobatů ve výšce s podmanivou hudbou ... ()

Luqi 

všechny recenze uživatele

V tomto žánri toto (u mňa) nemá konkurenciu. Myslím Slnečný cirkus celkovo, nie konkrétne toto vystúpenie, keďže aj ostatné vystúpenia Slnečného cirkusu čo som videl boli na podobnej úrovni............. Keď som to videl prvý krát, sorry za výraz, ale bol som z toho v prdeli.....a potom aj druhý a ešte aj tretí krát. Pozriem si to takmer vždy, keď to vysielajú na STV2 (keď už teda STV je schopná reprízovať niečo 10 x behom 3 rokov, na rozdiel od Kameňáka sa na toto dá pozerať)............... No ale prečo to je také úžasné? Čo sa týka tých "kúskov", možno som videl aj lepšie a krkolomnejšie, v tomto smere sa viacero cirkusov pohybuje už na hranici ľudských možností. Vymýšľať stále nové a nové kúsky, kde bude divákom padať sánka je čoraz ťažšie a ťažšie............... Ale CdS tomu dáva naviac úžasnú formu - kostýmy, masky, hudba, choreografia, prechody z jedného čísla k druhému. Urobili z toho niečo ako divadlo spojené s baletom, kde to čo sa deje medzi samotnými číslami je rovnako dôležité ako samotné čísla................ Ja nemôžem inak ako 5. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Zatímco Quidam byl pro mě nádherný zážitek, Alegria mi přišla nezábavná, místy nudná a rovněž artisticky méně výkonná. Nelze však říct, že by byla špatná - po stránce kostýmů a umu většiny účinkujících je zde stále slušná kvalita. Jen kdyby tomu dali podobný lyrický příběh, proplétající se coby červená niť představením, jako ve Quidamu. Každopádně, pokud bude dvojka vysílat Sluneční cirkus příště, určitě se podívám. ()

simon84 

všechny recenze uživatele

když to porovnám s jakýmkoliv cirkusem u nas, tak tohle představení dostane 50 hvězdiček z pěti. Nicméně Cirque du Soleil je pro mě úplně samostatná kapitola a tohle představení je přeci jen místy trošku slabší než třeba Kooza. proto jen 4. ale za vidění to rozhodně stojí. ()

Reklama

Reklama