Reklama

Reklama

Co kdyby vám někdo dal krabičku s tlačítkem, po jehož stisknutí byste získali milion dolarů, ale současně by připravila o život někoho, koho neznáte? Udělali byste to? A jaké by byly následky? Píše se rok 1976. Norma Lewis (Cameron Diaz) je učitelkou na soukromé střední škole a její manžel Arthur (James Marsden) je technikem v NASA. Jde o naprosto průměrný manželský pár, který žije běžným životem na předměstí se svým malým synem... dokud se u jejich dveří neobjeví tajemný muž se silně znetvořeným obličejem (Frank Langella) a nabídne jim něco, co jim může navždy změnit život: krabičku. Během 24 hodin, které na rozhodnutí mají, jsou Norma a Arthur nuceni čelit zásadním morálním dilematům. Brzy zjistí, že následky jejich rozhodnutí jsou zcela mimo jejich kontrolu a týkají se mnohem zásadnějších věcí než jen jejich vlastního štěstí a osudu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (663)

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Prvotný nápad sa mi veľmi pozdával. Tajomná krabica s ešte tajomnejším obsahom. Ale ako film plynul, tak som sa začal nesmierne nudiť a jediné čo som chcel stlačiť, bolo STOP. Kelly ako keby sa stratil a sám nevedel, kde ten film chce nakoniec dotiahnuť. Trochu vylepšíl dojem z filmu záver, ale moc mu to nepomohlo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdybych si The Box pustil, viděl první polovinu a usnul, nelitoval bych. Celá ta část filmu je totiž přímo skvělá. Zápletka s krabicí, do toho přimíchané záhady z NASA, Cameron Diaz, která mi byla zase jednou kupodivu sympatická, a především Frank Langella, který dělá z každé vteřiny požitek. A to nemluvím o skvělé hudbě! Bohužel v polovině druhé přišlo silné rozčarování. Režisér / scénárista nejspíše podlehl dojmu, že musí z jednoduchého příběhu najednou udělat co nejsložitější, a tak se rozhodl The Box zakončit nehezky nafoukaně, přemoudřele (což v tomto případě ovšem znamená "hloupě") a směšně. Ach jo. The Box měl být buď podstatně kratší snímek, do kterého by se nepodařilo nacpat všechny ty zbytečnosti, nebo měl být naopak delší, aby se ty zbytečnosti podařilo jakkoliv opodstatnit a vysvětlit. Škoda, škoda, škoda. Ale jedno velké plus nemůžu druhé přeplácané polovině upřít - Langellův monolog o krabicích. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Prvá štvrtina by sa ešte dala zvládnuť. To mysteriózne šialenstvo, ktoré však nastalo potom a trvalo až do konca bolo pre mňa nepochopiteľné a celkom zbytočné. Taký dobrý námet mohol byť spracovaný aj oveľa lepšie. Radšej odporúčam pozrieť krátkometrážny film Black Button, ktorý má rovnaký nápad, je o hodinu a pol kratší a plnohodnotne Box vynahradí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bacha tenhle komentář bude trochu spoileroidní :) Zase je to podivné, ale velmi hezky retro stylizované a porce onanie a přemrštěnosti se oproti Southland Tales snížila tak na 20%. Na stupnici divnosti si toto může podat ruku třeba s tím Donnie Darkem. Teď už ale k filmu. Líbilo se mi tam to morální dilema a i některé další motivy "testování" (asi) mimozemskou rasou (zvanou zaměstnavatelé) za tiché podpory NSA. A také se mi líbilo to samotné zakončení, které sedí jako prdel na nočník. Tudíž je alespoň ta hlavní, thrillerovitá, část filmu uspokojive zodpovězena. Ten zbytek mi trošku připoměl příběh Half Life 2 s rasou Combine, která jedná pomocí zástupců zde na zemi. Co se hereckejch výkonů týče tak James Marsden velmi dobrý, Frank Langella perfektní a Cameron Diaz mi tam moc neseděla. 70% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Hmm. Tak o pár rokov bude Kelly z najväčšou pravdepodobnosťou režírovať nejakú komixovú adaptáciu. Ale aby som to zbytočne nepreťahoval. Tak aké nádeje do vás film na začiatku vloží, tak chladnými vás nechá v závere filmu. Síce kvalitný, no nijak extra výnimočný thriler, ktorý je tak trochu nafúknutou bublinou. Nejakú výpovednú hodnotu nečakajte. (6/10) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (7)

  • Hlavní postavy Norma a Arthur Lewis Lew jsou založeny na rodičích režiséra Richarda Kellyho. Jeho matka měla také zmrzačené nohy a jeho otec také pracoval pro NASA. (Pethushka)
  • Film nebyl promítán kritikům. (rafix)

Související novinky

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

Tvůrce Donnieho Darka opět zkouší sci-fi

12.03.2012

Richard Kelly (foto) je tak trochu „one hit wonder“. Navíc Donnie Darko vlastně ani nebyl hit, jen postupem času získal kultovní status. Každým dalším filmem Kelly nahrává svým odpůrcům, kteří tvrdí,… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama