Reklama

Reklama

Moje rodina

(seriál)
  • Velká Británie My Family
Velká Británie, (2000–2011), 60 h 2 min (Minutáž: 26–50 min)

Tvůrci:

Fred Barron

Hudba:

Graham Jarvis

Hrají:

Robert Lindsay, Zoë Wanamaker, Gabriel Thomson, Daniela Denby-Ashe, Siobhan Hayes, Kris Marshall, Tayler Marshall, Kevin Bishop, Colin Stinton, Peter Wight (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(120)

Ben Harper je zubař středních let s mírně cynickým a ležérním pohledem na svět, jeho žena Susan, povoláním turistická průvodkyně, je naopak posedlá představou, že musí vše řídit a mít pod kontrolou. Společně se snaží vychovávat své tři děti: Nicka, jehož základní vlastností je lenost, módou posedlou puberťačku Janey a nejmladšího a nebezpečně chytrého Michaela. Dohromady tvoří jednu typickou středostavovskou britskou rodinu, která na obrazovkách britské televize kraluje už od roku 2000. Tehdy, v době, kdy se většina britských televizí soustředila v oblasti sitcomů na produkci co nejmodernějších – až kultovních – děl, přišel americký producent Fred Barron s nápadem vyplnit evidentní „díru trhu" klasickým jednoduchým seriálem pro každého. Seriálem, který si nebude na nic hrát, který prostě na obrazovky přivede úplně obyčejné hrdiny. Lidičky, v nichž se může poznat mnohý z nás, lidičky, řešící každodenní problémy všedního života, ocitající se v nejrůznějších složitých, komických, trapných, ale vždy uvěřitelných situacích. Na rozdíl od běžné britské praxe jednoho scenáristy zapojil do literární přípravy několik autorů, čímž ji nejen odlehčil a urychlil, ale dodal jí i větší pružnost a širší úhel pohledu. A dalším – i když možná téměř nejdůležitějším – předpokladem budoucího úspěchu bylo to, že pro spolupráci získal dvě z nejoblíbenějších britských televizních hvězd, Roberta Lindsayho a Zoë Wanamakerovou. Díky tomu všemu se z Mojí rodiny stal jeden z nejoblíbenějších britských sitcomů všech dob. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele viperblade k tomuto seriálu (1)

Moje rodina (2000) 

Hodnoceno po první sérii: Výborný britský seriál. Po několika zklamáních z britské dílny (přecenění Ajťáci, hodně rozpačitý The Office), je tohle příjemný závan z britské kuchyně pravého humoru. U všech osmi dílů jsem se od srdce zasmál a nenuceně. Navíc postavy blbého synka Nicka a sestřičky, jejíž pes se sice jmenuje Spartacus, ale říká mu Roger, jsou prostě výborně ztvárněny. Čistých pět. Už se nemohu dočkat dalších řad. Po druhé sérii: Nemusím měnit hodnocení, protože nastavenou laťku si to udrželo s přehledem. Navíc hostující Mac McDonald alias kapitán Hollister z Červeného trpaslíka prostě neměl chybu! Takže jen tak dál! ()

Reklama

Reklama