Reklama

Reklama

Moje rodina

(seriál)
  • Velká Británie My Family
Velká Británie, (2000–2011), 60 h 2 min (Minutáž: 26–50 min)

Tvůrci:

Fred Barron

Hudba:

Graham Jarvis

Hrají:

Robert Lindsay, Zoë Wanamaker, Gabriel Thomson, Daniela Denby-Ashe, Siobhan Hayes, Kris Marshall, Tayler Marshall, Kevin Bishop, Colin Stinton, Peter Wight (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(120)

Ben Harper je zubař středních let s mírně cynickým a ležérním pohledem na svět, jeho žena Susan, povoláním turistická průvodkyně, je naopak posedlá představou, že musí vše řídit a mít pod kontrolou. Společně se snaží vychovávat své tři děti: Nicka, jehož základní vlastností je lenost, módou posedlou puberťačku Janey a nejmladšího a nebezpečně chytrého Michaela. Dohromady tvoří jednu typickou středostavovskou britskou rodinu, která na obrazovkách britské televize kraluje už od roku 2000. Tehdy, v době, kdy se většina britských televizí soustředila v oblasti sitcomů na produkci co nejmodernějších – až kultovních – děl, přišel americký producent Fred Barron s nápadem vyplnit evidentní „díru trhu" klasickým jednoduchým seriálem pro každého. Seriálem, který si nebude na nic hrát, který prostě na obrazovky přivede úplně obyčejné hrdiny. Lidičky, v nichž se může poznat mnohý z nás, lidičky, řešící každodenní problémy všedního života, ocitající se v nejrůznějších složitých, komických, trapných, ale vždy uvěřitelných situacích. Na rozdíl od běžné britské praxe jednoho scenáristy zapojil do literární přípravy několik autorů, čímž ji nejen odlehčil a urychlil, ale dodal jí i větší pružnost a širší úhel pohledu. A dalším – i když možná téměř nejdůležitějším – předpokladem budoucího úspěchu bylo to, že pro spolupráci získal dvě z nejoblíbenějších britských televizních hvězd, Roberta Lindsayho a Zoë Wanamakerovou. Díky tomu všemu se z Mojí rodiny stal jeden z nejoblíbenějších britských sitcomů všech dob. (Česká televize)

(více)

Recenze (144)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak klasické téma, zpracované tak, že vás to opět baví. Zvlášť Zoë Wanamaker si to užívá a je to na ní vidět. -JAK SE ZBAVIT TOHO TLAKU? -DLE NĚKTERÝCH NÁBOŽENSTVÍ NIJAK. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu příjemný seriál o kterém jsem naprosto nic nevěděl, do doby než se objevil na České televizi a jak to tak bývá, málokdy z Velké Británie vypustí nějaký špatný britský seriál a tento určitě mezi ně patřit nebude. Je zábavný, příjemný, a hlavně rize anglický, což já mám hodně rád. Břitký suchý humor útočí ze všech stran a nedá se tomu nijak ubránit. Proč tedy dávám čtyři hvězdičky? Protože je to zábavné, ale kam se to hrabe na Červeného trpaslíka, to je prostě unikát :) (8/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tolik jsme se u seriálu vysílaného na české televizi v hlavní vysílací čas ještě nezasmál. Jednoduchý, možná až primitivní, sitcom, který dokáže spojit všechny postavy ať jsou sebevíce úchylné, podivné a děsivé (nebo spíše jejich profese... zubař....brrrrrr) do skvělého vtipného celku. Kdyby tohle poslala ČT proti Comebacku Novy, tak asi všichni čeští skvělí tvůrci zapláčou nad svou snahou. Když se hodně snaží čech, není to ani zdaleka tak zábavné jako když jede angličan na půl plynu. Sitcom, který i když není bezchybný, nechává všechno české daleko za sebou... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Laciné, laciné... Názorná ukázka toho, že i britský humor je diferencován a jako ochranná známka už nemá bohužel příliš výpovědní hodnoty... ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv miluji britské sitcomy, tohle je děsný ODPAD! Ani jednou jsem se nezasmál! Hnusné herecké obsazení a ještě hnusnější český dabing! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem pouhé čtyři epizody, takže rozhodně nejsem expertem, ale z toho, co jsem měl možnost sledovat, jde o slušný ostrovní sitcom založený na situační i verbální komice. Humor je všeobecně přístupný, nejde o nikterak intelektuální záležitost, ale komu se svého času líbil takový Krok za krokem, ten Moji rodinu určitě ocení. Rozhodně jde o sitcom kultivovanější než známý americký kult Ženatý se závazky. Herecky dobře obsazené i zahrané. Celkový dojem: 70 %. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po první sérii: Výborný britský seriál. Po několika zklamáních z britské dílny (přecenění Ajťáci, hodně rozpačitý The Office), je tohle příjemný závan z britské kuchyně pravého humoru. U všech osmi dílů jsem se od srdce zasmál a nenuceně. Navíc postavy blbého synka Nicka a sestřičky, jejíž pes se sice jmenuje Spartacus, ale říká mu Roger, jsou prostě výborně ztvárněny. Čistých pět. Už se nemohu dočkat dalších řad. Po druhé sérii: Nemusím měnit hodnocení, protože nastavenou laťku si to udrželo s přehledem. Navíc hostující Mac McDonald alias kapitán Hollister z Červeného trpaslíka prostě neměl chybu! Takže jen tak dál! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie celkom chápem vysoké hodnotenie, ktoré sa tu na csfd tomuto anglickému sitcomu dostalo. Ale to je jedno. Ja som tomu absolútne vôbec neprišiel na chuť. Na tak odpornú, nesympatickú, hnusnú rodinu som ešte nenatrafil. Panoptikum potratov. Predovšetkým pedstaviteľka hlavnej ženskej úlohy, Zoë Wanamaker, vyzerá ako nechutný strapatý potkan. Protivná, odpudivá, šeredná ženská. Špata, mrochta, ježibaba. Keď vidím ten jej ohavný ksicht, tak ma napína nazvracanie. * ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak dnes jsem tento seriál dokoukal. Bylo to jak na houpačce. Některé díly velice vtipné a některé nikterak zábavné. Nejzábavnější postava vydržela někde do 6. řady a pak zmizela. Což je škoda, protože Nick dělal seriál velice vtipným. Jakmile se to začalo točit kolem Michaela, šlo to s kvalitou humoru dolů. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměrná rodinka, průměrný humor (místy dost laciný), nulová originalita. Koukatelný sitkom, ale vídám ho náhodně, o pravidelné sledování zájem nemám - natolik mě to vážně neoslovilo. 59% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tomíci ty komediální seriály prostě umí a nebo jsem měl zatím zatracenou kliku na ty dobré. Ano, v tomhle leckdo pozná kdekoho, nebo dokonce i někoho z blízkého okolí, ba i okolí nejbližšího ! Člověk by si řekl, že toto téma - rodina, tu bylo už stokrát a v seriálech možná i vícekrát. Nemělo by tedy nic překvapit a okouzlit. A přesto - Ben a jeho rodina to dokáže. Kdykoliv vidím nějaký díl, rád u něj zůstanu do konce. Svůj díl práce na popularitě seriálu u nás jistě odvedl také skvělý český dabing. Dávám 4 amalgámové vložky! * * * * ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. Tomuhle seriálu jsem dal šanci už několikrát a vůbec mě nechytl. A to mám britskou produkci rád. Počet hvězdiček u mě vystihuje počet podařených vtipů na jeden díl seriálu... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Je to často velmi vtipné. Tím klasičtějším britským humorem. I přesto jsem si nedokázal vytvořit vztah s postavami mimo hlavní manželský pár. Přišlo mi, že to vychází z typického amerického formátu, ale transformace na britský humor asi bylo trochu větší sousto, než produkce dokázala strávit. Ale tehdy epizoda odehrávající se ve studiu soutěže “Nejslabší, máte padáka”, kterou opravdu nemám rád, byla na cenu Emmy. Nebo ji dostala? P.S. Ono se točilo až do roku 2011? 0.o Ale no tak jo, před asi 5 lety jsem si myslel, že Dva a půl chlapa (to jsou ti Harpeři přes Atlantik) taky dávno dáávno skončilo. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Britský humor je prostě britský humor, i když tento seriál nedosahuje těch nejvyšších příček mezi britcomy. Ale pořád je to skvělá zábava (a neodpustím si ťafku k českým seriálům: co bychom "aspoň" za tohle v ČR dali...) ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Britská verze Ženatého se závazky. Novější, tím pádem modernější, ale stokrát inteligentnější. Robert Lindsay společně se Zoe Wanamaker jsou párek k pohledání. ()

Reklama

Reklama