Reklama

Reklama

Moje rodina

(seriál)
  • Velká Británie My Family
Velká Británie, (2000–2011), 60 h 2 min (Minutáž: 26–50 min)

Tvůrci:

Fred Barron

Hudba:

Graham Jarvis

Hrají:

Robert Lindsay, Zoë Wanamaker, Gabriel Thomson, Daniela Denby-Ashe, Siobhan Hayes, Kris Marshall, Tayler Marshall, Kevin Bishop, Colin Stinton, Peter Wight (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(120)

Ben Harper je zubař středních let s mírně cynickým a ležérním pohledem na svět, jeho žena Susan, povoláním turistická průvodkyně, je naopak posedlá představou, že musí vše řídit a mít pod kontrolou. Společně se snaží vychovávat své tři děti: Nicka, jehož základní vlastností je lenost, módou posedlou puberťačku Janey a nejmladšího a nebezpečně chytrého Michaela. Dohromady tvoří jednu typickou středostavovskou britskou rodinu, která na obrazovkách britské televize kraluje už od roku 2000. Tehdy, v době, kdy se většina britských televizí soustředila v oblasti sitcomů na produkci co nejmodernějších – až kultovních – děl, přišel americký producent Fred Barron s nápadem vyplnit evidentní „díru trhu" klasickým jednoduchým seriálem pro každého. Seriálem, který si nebude na nic hrát, který prostě na obrazovky přivede úplně obyčejné hrdiny. Lidičky, v nichž se může poznat mnohý z nás, lidičky, řešící každodenní problémy všedního života, ocitající se v nejrůznějších složitých, komických, trapných, ale vždy uvěřitelných situacích. Na rozdíl od běžné britské praxe jednoho scenáristy zapojil do literární přípravy několik autorů, čímž ji nejen odlehčil a urychlil, ale dodal jí i větší pružnost a širší úhel pohledu. A dalším – i když možná téměř nejdůležitějším – předpokladem budoucího úspěchu bylo to, že pro spolupráci získal dvě z nejoblíbenějších britských televizních hvězd, Roberta Lindsayho a Zoë Wanamakerovou. Díky tomu všemu se z Mojí rodiny stal jeden z nejoblíbenějších britských sitcomů všech dob. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele chrispe k tomuto seriálu (51)

Moje rodina (2000) 

Miluju Bena Harpera! Je to venku. Toho uštvaného muže, který má být hlavou rodiny, ale moc se mu to nedaří. Bojuje nejen s dětmi, ale i s manželkou. O kousek životního prostoru, o peníze, o svou mužnost. A já se u toho královsky bavím. ()

Série 1 (2000) (S01) 

Rozjezd první série je skvělý, ke konci přichází pár slabších dílů, ale i když píšu slabších, tak se u nich člověk fakt zasměje. ()

Nevděk světem vládne (2000) (S01E01) 

První díl se nese v seznamování s panovačnou Susan, blbečkem Nickem, rajdou Janey, jízlivým benjamínkem Michaelem a samozřejmě s hlavou rodiny - manželem, otcem a dentistou!... Benem Harperem a tvůrcům se to nenásilně daří. ,,Co tě na tom tak strašně štve?" - ,,Je to moje holčička." - ,,Ó najednou je to tvá holčička. Včera to byla zabedněná nána posedlá nákupy!" - ,,Zkrátka... ji vidím z více úhlů." ()

Trapič třídy (2000) (S01E02) 

,,Pročpak jsme ho měli?" - ,,Protože jsi byl líný vstát z postele a dojít k šuplíku." ;) A kdo Bena nezačal milovat hned, tak teď už musí. ()

Právo první noci (2000) (S01E03) 

Za mě slabší díl, který pozvedá poslední cca 10 minut. ()

Poslední pokus (2000) (S01E04) 

Susan je čtyřicet a kapituluje svou dosavadní existenci a Ben se jako vždy veze. Mezi třema a čtyřma *. ()

Alarm (2000) (S01E05) 

,,Jenomže... nikdy nevíte, kdy vám nějací vagabundi vpadnou do domu!" - ,,To je dobrý, tenhle má klíče." ()

Smrt nechodí po horách (2000) (S01E06) 

,,Majkle, sněz to!" - ,,Nejdřív ty!" - ,,Jsi menší, budeš reagovat dřív." ()

Telecí období (2000) (S01E07) 

,,Kéž bysem byla mrtvá!" - ,,Janey! Jak tohle můžeš říct! Kéž BYCH byla mrtvá, neříká se bysem! Chlapce spíš oslníš gramatikou než obepnutými džínsy!" ()

Mnoho povyku pro Bena (2000) (S01E08) 

O tom, jak Ben prostě nemůže být zpívající otec, nabitý pozitivní energií. :-) ()

Série 2 (2001) (S02) 

Konec série je kapku slabší. To se ale netýká úplně posledního dílu. Nicméně i tak garantuju, že se u každého skvěle pobavíte! ()

Nelítostný řez (2001) (S02E02) 

,,Je to jako by mi skončil trest ve vězení a dostal jsem o dvacet let navíc kvůli deseti minutám zlobení." - ,,Jenom třem a půl!" ()

Výlet na pohřeb (2001) (S02E05) 

Když jsem tuhle epizodu viděla poprvé, tak jsem prskala smíchy. Podruhé, když už víte co čekat, to není ono. Ale i tak jsem se hodně pobavila. ()

Malovat či nemalovat? (2001) (S02E07) 

,,Když jsem mluvila s Janey, jakoby ze mě vycházel hlas mojí matky. Vymítač ďábla. Tohle nesmíš děláát! Tohle nenós. Kde ses courala! Nikdo tě nebude mít rád, když se nebudeš česáát bllaééé!" - ,,A tímhle hlasem jsi mluvila?" ()

Lásky čas (2001) (S02E08) 

,,Je fajn vědět, že kdybych kdykoliv potřeboval seš vždycky tady! Jinej by radši utek než...." ;) ()

Klenot od Cartiera (2001) (S02E09) 

,,Nuže.. ohromil jste mě pane...." - "James." - ,,James James?" - ,,Ne. Jen James. Jako Madona. Nebo Satan." ()

Reklama

Reklama