The Goodies

Komedie
Velká Británie, 1970, 76x30 min

Bob Spiers

Hrají:

Vicki Michelle, Beryl Reid, Valerie Leon, Roy Kinnear, Richard Briers, Kenny Baker, Patrick Ryecart, Joan Blackham, Bill Oddie (více)
(další profese)

Splasher

všechny recenze uživatele

Svého času velmi populární. Mnohem více než například Pythoni, se kterými se Goodies velmi dobře znali z dřívější doby. Goodies mají imo i o něco blíže ke Goonům (Sellers a spol) než Pythoni, díky čemuž byli často nesprávně označováni za "dětský pořad". Zajímavý je i stejný start Goodies jako u Pythonů, kdy jim byl přiřazen pořad a pořádně nevěděli o čem bude. Proto taky ústřední téma Goodies - agentura pro všechno. Pythoni spolu vydrželi jen 3 sezóny, ale jejich trvající popularita byla zapříčiněna úspěchem v Americe. Goodies na obrazovkách vydrželi přes 10 let. Jejich odchod od BBC k ITV však pravděpodobně vedl k tomu, že od odvysílání posledního dílu (1982) nedošlo na BBC do dnes (2017) k repríze původních řad. Autoři museli odkoupit zpět práva, aby mohli sami vydat seriál na DVD, protože BBC se k tomu prostě neměla. ___ Humor je to starší a pro dnešní mladší generaci už asi příliš cringy. U toho, co jsem viděl, jsem se dobře bavil. Nejen u nejznámější epizody Kitten Kong, ale například u tématických fiktivních reklam á la Česká soda. ()

• Je doloženo, že 24. března 1975 zedník Alex Mitchell z King's Lynn při sledování 41. dílu tohoto seriálu zemřel na srdeční selhání po pětadvacetiminutovém nepřetržitém záchvatu smíchu. Je to jeden ze tří doložených případů smrti smíchem, druhý se odehrál v Dánsku při sledování filmu Ryba jménem Wanda, třetí v roce 2003 v Thajsku, údajně také při sledování blíže nespecifikovaného filmu. (gjjm)