Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Recenze (237)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zajímavě zpracované sci-fi, trošku jinak než většina filmů daného žánru, což rozhodně není naškodu, pokud to vyjde. Což se v tomhle snímku podle mě povedlo. Navíc velmi příjemně hrající Jeff Bridges. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nějakým způsobem, přes ten primitivní a nevěrohodný děj, mám z tohohle filmu skvělý pocit. Optimismus a tak vůbec, znáte to... Zřejmě to bude kombinace perfektního umělého (a uměleckého, ano, pane profesore, výron tvůrčího umělce, jistě, jistě...čert vem celé právo duševního vlastnictví a celého prof. Telce a jeho právo od přirození i s všeobjímajícím vesmírným řádem lásky...) výkonu Jeffa Bridgese a skvělé, romantické syntetizátorové hudby Jacka Nitzscheho (pokud vám to nic neříká, tak je to ten co skládal hudbu k Vymítači Ďábla, Přeletu Nad Kukaččím Hnízdem a 9 a 1/2 Týdne). Opovažte se někdo říct, že je Starman béčko jako spousta jiných. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $28,744,356Tržby Celosvetovo $31,700,000║ Film sa vezie na vlne príchodu mimozemskej civilizácie na planétu Zem, ktorá bola na prielome 80.rokov moc obľúbená(Blízke stretnutie tretieho druhu, E.T.) a darí sa mu ponúknuť celkom príjemný miestami odľahčený príbeh, kde svoje čaro spraví ústredná dvojica Jeff Bridges-Karen Allen, trikovo tiež zvládnuté k spokojnosti, film v podstate nemá ani nejakú slabšiu chvíľku a ubehne ako voda. /75%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Starmana jsem poprvé viděl tak 15 let zpět, takže druhé shlédnutí jednou přijít muselo. Naštěstí po tolika letech jsem v něm našel mnohem více, nejen co do poetiky jednoduchého příběhu (správně vyvolané emoce), ale také co do Carpenterových hororových kořenů (typické děsivé světlo v pozadí noci). Scifi a romance se nespojují lehce, hlavně obavy z kýče byli veliké, ale film dokáže příjemně chytit za srdce i pohladit. Určitě tomu pomáhá jemná hudba s dobrými motivy, ale především vynikající Jeff Bridgess, který z role nevypadne ani na sekundu a je radost se dívat na jeho přeměnu z "nepopsaného" mimozemšťana do člověka. Ve zkratce je to méně epická a více civilní verze Blízkých setkání třetího druhu s love story. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Starman po těch letech zestárl jako málokterý film, dnes už je vyšumělý jako dlouho odstátá limonáda, na tak primitivním scénáři prostě nejde stavět, ani kdyby se Jeff Bridges třeba uhrál k smrti. Daný žánr pozitivně laděných sci-fi má řadu mezníků, ale snímek Johna Carpentera k nim tedy rozhodně nepatří, jede sice na vlně Spielbergem odstartované kasovními trháky jako E.T. - Mimozemšťan a hlavně Blízká setkání třetího druhu, Starman pak svým zasazením do krajiny a celkovým vyzněním nejvíce připomíná mix obou, ale narozdíl od Pana Režiséra Spielberga John Carpenter namíchal jen řídce bublinatou limonádu plnou logických lapsů, nevěrohodných scenáristických berliček a laciného příběhu. Jeden z nejvíce přeceňovaných film na tomto webu... Podobné filmy a seriály: E.T. - Mimozemšťan, Blízká setkání třetího druhu ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Oproti ETemu a jiným mimozemským oblbovačkám brilantně zvládnutý, romanticky vyhovující snímek, který dokázal citově zaujmout dokonce i mě. Velkým plus je samozřejmě i nenapodobitelný výkon Jeffa Bridgese, jenž dokázal neobyčejně lidsky ztvárnit svoji robotickou roli. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Romantický film jsem od Johna Carpentera asi ještě neviděl, ale zvládl to jedničku. Úvodní přeměna z hrozivého mimina do Jeffa Bridgese je silně znepokojující, ale pak už to jede na klasickou notu ufona dobráka, co zažívá patálie. Jeff Bridges je perfektně toporný a Karen Allen velice sympatická. Moc se mi to líbilo. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Carpenter přinesl do našich srdcí strach a antarktický mráz svou Věcí, Carpenter přinesl do našich srdcí prázdnotu a vesmírnou nudu, aniž by nudil, svou Dark Star. A tenhle Carpenter nám nyní přináší lásku a mír? Kdo mu ta slova přes jeho překrásně cynické pysky tlačil? Dolary? Smlouva? Takový úpadek! Vždyť Starman se svému míčovitému mimozemskému bratranci z Dark Star nerovná ani zábavností, ani charismatem, ba ani fyzickou krásou! Koho to napadlo svěřit těmhle rukoum standardizovanou rodinnou podívanou s polotovarovitými postavami? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prepáčte, ale strašne blbý film. Nesympatický Bridges to hrá ako pokazené hodiny skrížené s nadržaným kohútom a máte chuť mu fyzicky a duševne veľmi ublížiť (ak za TOTO dostal nomináciu na Oscara, tak to je fakt drsné). Je tam plno šialených, nezmyslených, miestami až výslovne hovadských scén (odkrágľovať rukojemníka namiesto únoscu? Policajtom?! Dole klobúk, fakt rafinovaný postup.) a scenár je strašné klišé na tému „cudzinec v Amerike“ (Pán šeliem, Univerzálny vojak, Číslo 5 žije). Nepomáha ani hystericko-čudná hlavná hrdinka, ktorá zjavne nevie, čo chce, čo je vždy veľmi otravná záležitosť. Má to niekoľko dobrých scén (tehotenstvo, finále), peknú kameru a pôsobivú atmosféru, ale inak som Starmana nikdy nemal rád a Carpenter mal rozhodne zostať pri hororoch. Na E.T. – Mimozemšťana alebo Zámotok sa to nechytá. Nakoniec sa mi tu asi najviac páčil Charles Martin Smith, ktorý, hoci ide po hrdinoch, je vlastne najsympatickejšou postavou široko ďaleko (vrátane nich). Produkcia: Michael Douglas. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od Carpentera bych cekal nejakej horor nebo nakou uchylarnu, ale to se tentokrat nekona a ani mi to nevadilo. Pribeh je sice trochu jako E.T., ale pojatej krapet jinak. Prvni zhruba hodina je fakt dobra, vsemozny vysvetlovani mimozemstanovy je celkem zabava a diky dobre hudbe film hezky odsejpa. Jenze pak se do vseho zacnou michat city a film tak na tempu trochu ztraci. Navic to zamilovani hlavni hrdinky do Starmana je dost neverohodny. Celej film tahne hlavne naprosto vyborne vytuhlej Jeff Bridges, kerej mi krapet pripomnel Arnieho z Terminatora. Slabsi 4*. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Skvělá návštěva z hvězd, se skvělým příběhem, doplněná skvělou hudbou a natočená - opět skvělým Johnem Carpenterem. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

4* za to, že cestou z kina jsem měla z tohohle filmečku o mimozemšťanovi skvělou náladu. Jeff Bridges byl jako Starman naprosto neodolatelný. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Asi někdo z protivzdušný obrany nesprávně odhadl poruchu na svým monitoru." Posílám pozdravy v 54 jazycích, vám obyvatelé planety Země. Jste tak zvláštní. Nejdřív mě pozvete a když přiletím, tak na mě nasadíte policii, armádu a Jenny. Ta mi nevadila, mám rád holky do nepohody. A mám rád i Starmana. Od první chvíle, kdy jsme se kdysi potkali, mě hrozně bavil. Jako pozornej řidič, začínající kuřák, amaterskej gambler i vášnivej milovník jablečnýho koláče. Byla s ním prostě zábava a to, jak nám ve svý nováčkovský naivitě sděloval postřehy o nás, bylo rozhodně k zamyšlení. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Pozapomenutá, ale dodnes fungující Carpenterova romantická variace na E.T. se sympatickým obrazením, dojímavou atmosférou a působivou hudbou Jacka Nitzscheho. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Perfektně mimózní Bridges v mírně naivní sci-fi, která má svoje kouzlo. Možná trochu odhadnutelné a přímočaré, takže ty čtyři hvězdy mají pěkně odřené cípy, ale proč ne. Pěkné to bylo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Od Carpentera jsem zvyklej na poněkud drsnější filmy. Nečekal jsem romantickej blábol o tom, jak se pozemšťanka zamiluje do mimozemšťana. Kdyby aspoň ten mimozemšťan třeba někoho rozkuchal nebo tak něco. Ale on akorát oživí mrtvou srnku, žere koláče, vyhrává na automatech a do toho mele nějaký kraviny. 40% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Carpenterových filmů, kerej se prostě jako horor nedá označit, i kdybych sebevíc chtěl a přesto se jedná o fakt výbornej sci-fi mix filmů ET a Číslo 5 žije, kde exceluje zejména perfektní Jeff Bridges ()

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama