Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Recenze (237)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Skvělý herec Bridges, nezvykle krásná a dobrá herečka Karen Allen, takřka geniální režisér Carpenter, romantika a sci-fi. Smícháte-li to dohromady, z toho prostě nemůže vzniknout špatný film a Starman je více než dobrý. Trošku neobvykle pojaté sci-fi s dobrými hereckými výkony a zajímavým příběhem. Je to trošku pozvolnější, nijak akční, ale to není vůbec na škodu. Tak dojemné sci-fi jsem ještě neviděl. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Horká brambora dlouho kolujícího scénáře Starmana, který bylo po úspěchu E.T. třeba co nejrychleji dostat na plátna, přistála v klíně Carpenterovi protože si údajně chtěl zkusit trochu jinou práci s postavami a jejich vztahy, nicméně zpětně i sám připouští, že tomu bylo tak zejména díky tomu, že po katastrofálním přijetí The Thing si prostě moc nemohl vybírat. Starman pak nakonec nejvíce zaujme originálními, místy dost epickými triky (pád UFO do lesa je luxusně přepísklej, následné formování mimozemšťana do podoby lidské bytosti zase dost nechutně uncanny) a sympatickým přihazováním různých běčkových archetypů a situací. Vůbec pak ale nepolykám tu paromanci mezi bytostí, jejíž grimasy připomínají drogový nájezd, který se snaží prodrat přes vrstvy botoxu, skrze který se pronášejí fráze jako "Define beautiful.", "Define love.", případně "I gave you a baby." Brrr. To obecné dojetí nad dětsky bezelstným protagonistou, který nám jednoduchými dotazy rozkládá s laskavostí životní jistoty v kombinaci s oskarovou nominací (waaaaaaaaaaat?!) opět připomíná tu potřebu podléhat těmto malým princům a jejich prostopravdám, protože je to prostě jednodušší než pomalu a trpělivě rozplétat a definovat své komplikované a chaotické bytí. Navíc díky tomuto filmu z nebe spadl další nesnesitelný vesmírný chytráček a to Prot, takže černý puntík. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Až se nechce věřit, že má tohle na svědomí Carpenter, ačkoliv jisté vizuální prvky, pro něj tolik charakteristické, tady jsou. Nicméně jinak se jedná o obyčejnou neobyčejnou romanci o krátkodobé lásce mezi ufounem a pozemšťankou, které nepřejí čas a bezpečnostní složky. Postavené na vynikajícím Bridgesovi, který si poprávu vysloužil nominaci na Oscara a také na Karen Allen, kterou od téhle chvíle přestanu mít jen za tu od Indyho. Možná by neškodilo ubrat pár minut, ale čert to vem. Na konci jsem vyloudil ten přiblble spokojený úsměv a o tom to vlastně je. 80% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vo filme sa v podstate odohrávajú len dve veci. Dvojica cestuje z bodu A do bodu B. A tá druhá je zaujímavo podaný mimozemšťan v podaní Bridgesa, ktorý objavuje čo znamená byť človekom. Ak ste jeho fanúšikom pridajte si jednu hviezdu navyše, pre tých ostatných je to len sci-fi podané tak nejak civilne. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

....přijeďte prosím navštívit naši planetu Zemi...... Sonda Voyager si za mohutné hudební podpory skupiny Rolling Stones a jejich hitu Satisfaction ( I can´t get no ) http://www.youtube.com/watch?v=MejtR81RzCo letí vesmírem a láká mimozešťany na návštěvu naší planety. No, snad to splní svůj účel. Mezitím se Karen Allen ( Jenny Hayden ) utápí ve smutku, alkoholu a cigaretách a zatím netuší jaká setkání a překvapení jí čekají. Jeff Bridges ( Starman ) si za volantem taky zatrylkuje a to píseň New York, New York Franka Sinatry http://www.youtube.com/watch?v=ftI6otZX1Rg . ...jo a posílám pozdravy.... Jeff Bridges je fascinující, ty jeho pohyby, spousta pěkných grimas a pár vtipů to je Starman. Přidejte lásku, všímavost, krásné scény, a máte pěkný filmeček. ČERVENÁ - Stůj !! ZELENÁ - Jet. ORANŽOVÁ - Jet velmi rychle !! Prostě si režisér John Carpenter dal na osobnosti Starmana hodně záležet. Třeba scéna ze srnkou je nádherná a sem tam ukápne i slza. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Moc dobré a neprávem zapadlé sci-fi o kterém jsem v životě neslyšel a nebýt náhody, ani bych se k němu nejspíš nedostal. Herecké výkony jsou skvělé, zejména Jeff Bridges v roli emzáka je výborný a uvěřitelný. Starman je takové to klasické sci-fi z 80. let, které se dnes bohužel už netočí. Velké plus za velmi atmosférickou hudbu. Silné 4* ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Skvělý Bridges. Byť je Starman taková naivní vyprávěnka, dívalo se na něj hezky (i s náboženským přesahem v závěru). ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Přiletěl se na nás podívat, na naše pozvání. My ho okamžitě a střelhbitě sestřelili, jsme vážně dobráci, my lidé. A jíme laně. Což návštěvník prokazatelně nepobral a dojemně si zakuličkoval. Cestou k mateřské lodi se i o svou vlastní DNA s Jenny rozdělil, takový hodný, milý emzáček. Za dokonalou hereckou kreaci Jeffa Bridgese přihazuji hvězdičku navíc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neoriginálny ( hlavne vo svojej dobe ), ale kúzelný a dojímavý. Carpenter dokázal, že vie aj malinovku, nielen tvrdší žáner. Klasika, ktorá jemnejšie povahy rozplače a tých ostatných minimálne ukážkovo zabaví. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Carpentera s výnimkou Halloweenu a Vládcu temnôt nemám veľmi v láske ale toto nízkorozpočtové romantické "E.T.ovské" sci-fi mi sadlo. Jednoduchý príbeh, sympatické obsadenie, pekná ústredná melódia, občas veľmi pôsobivé a citlivé dialógy + feeling 80tych rokov ....Starman je síce film na jedno pozretie no miestami dokáže pohladiť po srdci ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Naprostá nádhera,kterou jsem od Johna absolutně nečekal. Že mě dokáže pobavit,dojmout a udržet ve mě napětí zárovneň po celou dobu filmu, to jest hodno velké poklony. Starman je nečeknaně emotivní film,plný faktů, že jsme jen havěť a zasloužíme si jen další meteorit!A dvouhvězdičkáři na čsfd to jen potvrzují.Ubozí malomyšlenkáři. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Kdyz se John Carpenter snazi, tak dokaze natocit vyborny film, ktery neni horor. Straman je dokonaly priklad, ktery ve sve kategorii valcuje i pojmy typu ET. John si ocividne vsiml neuveritelne typove a oblicejove podoby mezi svym oblibence Kurtem Russellem a Jeffem Bridgesem a pro tentokrat vyzkousel vyuzit sluzeb toho druheho. Funguje to, Jeff sice bude uz naveky Dude, ale kdyz chce, tak ocividne umi byt i schopny mimozemstan. Po cely film ho navic podporuje sympaticka Karren Allen (neplest si s Woody Allen) a predevsim genialni synth hudba, kterou slozil Jack "The Exorcist" Nitzsche. Mozna o tom ani nevite, ale tenhle main theme zna zarucene kazdy! 7/10 ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmek je v nejedný části poněkud nelichotivě a nechtěně úsměvnej. Ale pak je tady řada pasáží, který jsou kouzelný opravdu upřímně a bez sebemenšího náznaku sarkasmu. A přes všechny ty klišé prvky, co o hodných marťanech a zlých pozemšťanech můžou být, má tenhle film stejně recht. Kdo by místo moření se v zaměstnání, který vás nenaplňuje, pro svět, kde silní vládnou slabším a každej se za čímsi honí, nechtěl jen "dělat mapy" a za pomoci dvou magických kuliček obšťastnit něčí život. Proto se nám tak líbí představa, že aspoň v jiných galaxiích, když už si harmonii a štěstí neumíme udělat tady, to tak může fungovat."Ne, to ne, dezert se jí až nakonec!" "A proč?" "Nevím, prostě to tak je..." ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka od mistra Tesaře s Kevinem Flynnem,který nám sem zabloudil z Trona:) Ovšem bez typické Carpenterovské music,bez které je to tak nějak, vlastně na prd. Byť z nějakého záhadného důvodu připomíná těžce Twin Peaks. Hl. v dojákových scénách. A nevěřím,že by mistr něco nedokázal k takovému žánru složiti. Naopak,hudbu složil Jack Nitzsche,předek slavného německého filozofa. Ne,dělám si srandu. Ale to příjmení je totožné.:))) ()

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama