Reklama

Reklama

Na západní frontě klid

(TV film)
  • USA All Quiet on the Western Front (více)
TV spot

Obsahy(1)

V roce 1914 odchází student Pavel Bäumer (Richard Thomas) se svými přáteli dobrovolně a nadšeně do armády. Ale rozčarování nastává již během brutálního základního výcviku. Poté jsou chlapci povoláni na frontu. Ve válce jsou nuceni zabíjet nevinné lidi a všech se zmocňuje hnus a odpor. Nebudou-li zabíjet, budou sami zabiti. Přežívají v nelidských podmínkách a vojenská kamarádství vznikají tváří v tvář smrti. Všude jsou mrtví a zmrzačení lidé. Během bombardování, plynových útoků a krvavých bojů muže proti muži Pavlovi kamarádi jeden po druhém umírají. Zrůdnost válečné mašinérie pohlcuje mladé životy a demoralizuje svět, jehož nicotnost přesto přemáhá lidská naděje a láska. (KaB Music)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Je sice psáno USA, V. Británie, ale exteriéry jsou (včetně Evicky Tričko), československé.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Padl v říjnu 1918, v den, jenž byl na celém bojišti tak tichý, že se zpráva vrchního velitelství omezila na větu: Na západní frontě byl klid.
Klesl tváří k zemi a ležel, jako by spal. Když ho obrátili, bylo vidět, že se nemohl dlouho trápit - výraz jeho obličeje byl tak klidný a vyrovnaný, až se zdálo, jako by byl málem spokojený, že to vzalo takový konec.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

Tjadena zabili, ačkoli je v pokračování. Malá, leč podstatná chybička.

ceskyhonza

ceskyhonza (hodnocení, recenze)

Jedno z mnoha filmových zpracování slavné protiválečné knihy E. M. R.. Domnívám se, že nejlepší a jen bych opakoval mnohá, jistě zasloužená slova chvály, která zde již zazněla. Pokud je mi dobře známo, mnohé válečné scény se natáčely, a to i přes hlubokou totalitu, u nás, zejména na Mostecku.

Reklama

Reklama